Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Χορτομπιφτέκια νόστιμα!

Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

28 Σεπτεμβρίου 2020 08:34
Χορτομπιφτέκια νόστιμα!
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Δευτέρα σήμερα και το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς μια πεντανόστιμη συνταγή για μπιφτέκια λαχανικών για να ξεκινήσετε την εβδομάδα σας νόστιμα και υγιεινά. Αν πάλι, ανήκετε στους λάτρεις των γλυκών, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε λαχταριστά και νηστίσιμα φοινίκια.

Υλικά

  • 4 μέτριες πατάτες, βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ κιλό λάπαθα ή άλλα χόρτα που σας αρέσουν ή ½ κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 αβγά αν είναι νηστεία αγνοήστε τα,
  • 2 κουταλιές σούπας ούζο
  • ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

μπιφτέκια λαχανικών


Εκτέλεση

  • Πλένετε τα χόρτα πολύ καλά και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν το νερό τους.
  • Σκεπάστε τα σε βαμβακερές πετσέτες και πιέστε τα ελαφρά με το χέρι σας, ώστε να φύγουν όλα τα υγρά.
  • Ψιλοκόβετε τα χορταρικά σε ένα μεγάλο μπολ, τα αλατίζετε και τα «τρίβετε» με το αλάτι για να «βγάλουν» όλα τους τα υγρά και να αποκτήσουν ένα σκούρο χρώμα.
  • Στραγγίζετε, σφίγγοντάς τα με τις χούφτες σας και τα ρίχνετε σε ένα καθαρό μπολ.
  • Προσθέτετε τον πουρέ πατάτας, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το ούζο.
  • Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει το μίγμα.
  • Πλάθετε σε μπιφτέκια. Στρώνετε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, βάζετε μια κουταλιά ελαιόλαδο και τοποθετείτε επάνω τα μπιφτέκια.
  • Ψήνετε στο κέντρο του φούρνου στους 180ºC για 25 – 30 λεπτά. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το λάδι τους.

Καλή επιτυχία και Καλή όρεξη !

Πηγή: fanpage.gr

Το κορυφαίο τρικ για να έχεις έτοιμα μπιφτέκια στο μισό χρόνο

Τα μπιφτέκια και τα burger είναι ένα φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους και είναι ένα από τα πιο απλά και νόστιμα φαγητά που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένα εργένης. Κι όμως, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται ακόμη και σε ένα τέτοιο φαγητό μπορεί να κάνουμε λάθη, για παράδειγμα, δείτε εδώ γιατί είναι λάθος να ψήνετε τα μπιφτέκια στο φούρνο. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια μικρά μυστικά που μπορούν να απογειώσουν το γεύμα σας κι ένα τέτοιο θα σας δείξουμε και σήμερα. Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να ψήσουμε τα μπιφτέκια μας;

Μπιφτέκια τηγάνι

Στο τηγάνι για ευκολία

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος ψησίματος, αλλά το αποτέλεσμα είναι πιο βαρύ, καθώς δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής για το λίπος των μπιφτεκιών. Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι (γραμμωτό, αν θέλουμε να αποκτήσουν τα μπιφτέκια μας τις καφετιές γραμμές του καψαλίσματος).

Το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί πολύ καλά, αλείφουμε την επιφάνειά του με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια ψήνουμε τα μπιφτέκια για 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα και με το πάχος τους και το πώς τα θέλουμε ψημένα.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share