Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οι μεγαλύτεροι σεφ προειδοποιούν: Μην ψήνετε τα μπιφτέκια στο...

Προσοχή!

22 Οκτωβρίου 2020 11:32
Οι μεγαλύτεροι σεφ προειδοποιούν: Μην ψήνετε τα μπιφτέκια στο...

Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους με πάρα πολλές παραλλαγές και εναλλακτικές στον τρόπο ψησίματος τους.

Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα κόλπα για το ψήσιμό τους, δείτε εδώ το κόλπο με το ανθρακούχο νερό.

Σπανίως βγαίνει κακό ένα μπιφτέκι, καθώς με λίγα μυρωδικά ακόμα και ένας αδαής το φτιάχνει μια χαρά. Φτάνει να μην το βάλει στον φούρνο!

Ναι, καλά διαβάζετε, οι μεγαλύτεροι σεφ μας λένε πως το μπιφτέκι δεν ψήνεται ποτέ στον φούρνο, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεραθεί και να γίνει τελικά άνοστο.

Ο φούρνος αντενδείκνυται για κρέατα με μικρό όγκο, καθώς έχει την κακιά συνήθεια να τα στεγνώνει. Για τεχνικό λάθος μιλούν οι ειδικοί όταν μπαίνει το μπιφτέκι στον φούρνο, λέγοντας μάλιστα πως δεν υπάρχουν κόλπα που να δουλεύουν εδώ.

Είναι ο τρόπος που μεταδίδει τη θερμότητα ο φούρνος που τον κάνει ακατάλληλο για μπιφτέκια και κρέατα με μικρό όγκο. Συνεπώς την επόμενη φορά που θα θέλετε να απολαύσετε ένα ζουμερό και νόστιμο μπιφτέκι προτιμήστε τη σχάρα ή ένα τηγάνι.

Μπιφτεκάκια της γιαγιάς - Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

Φτιάξτε τη συνταγή με τα μπιφτεκάκια της γιαγιάς και θα μας θυμηθείτε. Πρόκειται για μια συνταγή εύκολη και γρήγορη που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Σε περίπτωση όμως, που δε θέλετε να φάτε κρέας, δείτε εδώ συνταγή για χορτομπιφτέκια.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 4-5 φέτες ψωμί του τοστ τριμμένο
  • 1 αυγό
  • Λίγη μουστάρδα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. ξίδι
  • Αλάτι / Πιπέρι
  • Ρίγανη / Μαϊντανός
  • Λίγο νεράκι

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε λίγο νεράκι στο τέλος για να γίνει το μείγμα μας αφράτο.
  • Πλάθουμε σε μέγεθος της αρεσκείας μας.
  • Προσωπικά τα βάζω σε λαδόκολλα και ψήνω για περίπου 30-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Πηγή: cookpad

Με αυτήν τη συνταγή, θα φτιάξετε τα καλύτερα μοσχαρίσια μπιφτέκια που έχετε φάει ποτέ

Το Athensmagazine.gr έχει για εσάς μια λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε αυτά τα μοσχαρίσια μπιφτέκια και θα μας θυμηθείτε. Πρόκειται για μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Υλικά:

Για τα μπιφτέκια:

  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αβγό
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 170 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
  • 1 συσκευασία για καφέ σάλτσα
  • 1 κ.γ. Κέτσαπ (προαιρετικά)
  • 1 κ. γ. Μουστάρδα Ντιζόν (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. νισεστέ

Εκτέλεση:

  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και φτιάξτε μικρά μπιφτεκάκια με πάχος 2 εκατοστά.
  • Βάλτε μια στρώση κρεμμύδια και μανιτάρια στον αργό μάγειρα.
  • Μπορείτε να βάλετε τα ωμά μπιφτέκια κατευθείαν μέσα στον αργό μάγειρα, αλλά σας προτείνουμε να τα ροδίσετε λίγο σε ένα τηγάνι για γεύση.
  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νισεστέ ρίξτε από πάνω το κρέας και τα λαχανικά. Μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά για 5 ώρες.
  • Βγάλτε τα μπιφτέκια. Γυρίστε το στο δυνατό, ρίξτε το νισεστέ και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει.
  • Προσθέστε μέσα τα μπιφτέκια και καλύψτε τα με την σάλτσα πριν σερβίρετε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share