Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν βάζουμε τα αυγά στο ψυγείο

Προσοχή!

25 Σεπτεμβρίου 2020 15:07
Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν βάζουμε τα αυγά στο ψυγείο

Πήρατε μόλις μία συσκευασία αυγά και είστε έτοιμοι να ανοίξειτε το ψυγείο και να τα τοποθετήσετε. Ένα λεπτό γιατί μπορεί να κάνεις κι εσύ το λάθος που κάνουμε όλοι! Πριν τα βγάλεις από τη χάρτινη συσκευασία τους και τα βάλεις στις ειδικές θήκες που έχει το ψυγείο καλό θα ήταν να σκεφτείς το λόγο που εξαρχής βρίσκονται σε αυτή. Ωστόσο, λάθη δεν κάνουμε μόνο κατά την αποθήκευση των αυγών αλλά και στο μαγείρεμα, δείτε εδώ πώς θα πετύχετε το τέλειο βραστό αυγό.

Ο καλύτερος τρόπος να κρατήσετε φρέσκα τα αυγά είναι τα αφήσετε στη χάρτινη συσκευασία τους. Τα προστατεύουν από την υγρασία του ψυγείου και δεν επιτρέπουν τις διάφορες οσμές να εισχωρήσουν και να απορροφηθούν από τα αυγά.

Η διατήρηση στις ειδικές θήκες του ψυγείου δε συνιστάται καθώς είναι πιθανότερο να σπάσουν. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι θήκες βρίσκονται στην πόρτα του ψυγείου εκθέτοντάς τα συνεχώς σε εναλλαγές θερμοκρασίας, κάθε φορά που ανοιγοκλείνει. Οι εναλλαγές θερμοκρασίας κάνουν τα αυγά να χαλάνε πιο γρήγορα, ακόμα κι αν ημερομηνία λήξης που αναγράφεται είναι σωστή.

«Στην περίπτωση των αυγών, υπάρχει ένα μεγάλο debate σχετικά με το πού πρέπει να αποθηκεύουμε τα αυγά, με κάποιους να υποστηρίζουν πως πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο και άλλους να υποστηρίζουν πως πρέπει να φυλάσσονται στον πάγκο της κουζίνας. To καλύτερο όμως είναι να τα φυλάμε στο ψυγείο, αλλά όχι στις πλαστικές αυγοθήκες που βρίσκουμε συχνά στην πόρτα των ψυγείων» θα πει στη βρετανική εφημερίδα The Sun η ειδική στη συντήρηση τροφίμων, Βλάτκα Λέικ.

Βάζετε καρυκεύματα στα αυγά σας; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Τα αυγά είναι ένα τρόφιμο το οποίο καταναλώνεται συνήθως σαν πρωινό μιας και είναι μια καθαρή πρωτεΐνη και περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Κι όμως, κάνουμε ένα τεράστιο λάθος που καταστρέφει όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά και αυτό δεν είναι το μόνο, δείτε εδώ τι λάθος κάνετε όταν αγοράζετε αυγά.

Ποιο είναι όμως αυτό το τραγικό λάθος που κάνουμε στα βραστά αυγά μας; Η προσθήκη αλατιού και άλλων καρυκευμάτων κι αυτό γιατί προκαλούν κατακράτηση υγρών στον οργανισμό μας και κατά συνέπεια ο συνδυασμός του με τα αυγά να "μπλοκάρει" την πρωτεΐνη στο να μεταβολιστεί σωστά από το σώμα μας. Κάντε λοιπόν μια προσπάθεια και αφαιρέστε τα καρυκεύματα από το αγαπημένο αυτό τρόφιμο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share