Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έτριψε ψωμί στο μίξερ και το άπλωσε πάνω στο κοτόπουλο - Με το αποτέλεσμα θα πάθετε σιελόρροια

Μοναδικό κόλπο

7 Αυγούστου 2020 13:54
Έτριψε ψωμί στο μίξερ και το άπλωσε πάνω στο κοτόπουλο - Με το αποτέλεσμα θα πάθετε σιελόρροια

Δεν είναι λίγες οι φορές που το ψωμί που αγοράσαμε έχει αρχίσει να χαλάει ή να ξεραίνεται. Πριν καταλήξει στον κάδο απορριμάτων καλύτερο θα ήταν να βρείτε κάποιο τρόπο να το αξιοποιήσετε με κάποιο τρόπο, δείτε εδώ μια πανέξυπνη ιδέα που θα σας κάνει να το χρησιμοποιήσετε στα περισσότερα φαγητά σας.

Το Athensmagazine.gr σήμερα σας φέρνει έναν μοναδικό τρόπο για να αξιοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί σας σε συνδυασμό με ένα φιλέτο κοτόπουλο που πραγματικά θα σας κάνει να πάθετε σιελόρροια. Δείτε πόσο απλό είναι να κάνετε οικονομία φτιάχνοντας ένα πεντανόστιμο γεύμα.

Αφαιρούμε την κόρα του ψωμιού και περνάμε την ψίχα στο μούλτι για να τριφτεί και να φτιάξουμε ψίχουλα. Μπορούμε να αρωματίσουμε τα ψίχουλα με αποξηραμένα μυρωδικά, μπαχαρικά, να προσθέσουμε 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο ή ό,τι άλλο σκεφτούμε. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 80οC. Κατόπιν πανάρουμε το κοτόπουλο βουτώντας το πρώτα σε χτυπημένο αυγό και μετά στο μείγμα.

Το μυστικό κόλπο για να κάνετε το μπαγιάτικο ψωμί ξανά φρέσκο - Μέσα σε λίγα λεπτά

Το ψωμί σας έχει γίνει σαν σαν… πέτρα, μπαγιάτικο; Με αυτόν τον εύκολο τρόπο θα το ξανακάνετε φρέσκο, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Μια μητέρα βρήκε και μοιράστηκε στο Facebook το απόλυτο κόλπο για να επαναφέρει το μπαγιάτικο ψωμί και να μπορέσει να το καταναλώσει η ίδια και τα παιδιά της. Ακόμα εμείς σας έχουμε και το κόλπο για να το διατηρείτε φρέσκο για μέρες, αλλά σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, τότε σίγουρα θα πρέπει να εφαρμόσετε το παρακάτω.

Οπως η ίδια υποστηρίζει πρόκειται για ένα μυστικό που γνωρίζει από την μητέρα της και πραγματικά λειτουργεί. Τι κάνει; Βάζει το ψωμί κάτω από τη βρύση για λίγα δευτερόλεπτα για να υγρανθεί και στη συνέχεια το βάζει στο φούρνο για λίγα λεπτά. «Ειλικρινά είναι σαν να το αγοράσατε μόλις. Τόσο φρέσκο, τόσο νόστιμο».

Κάποιοι άλλοι συνιστούν να αφήσετε το ελαφρώς βρεγμένο ψωμί για λίγα λεπτά στο φούρνο, στους 200 βαθμούς. Κάποιοι μάλιστα υποστήριξαν ότι ακολουθούν αυτή την πρακτική εδώ και χρόνια και λειτουργεί καλά. Εδωσαν μάλιστα και μια εναλλακτική, προτείνοντας να βάλουμε το ψωμί στο φούρνο μικροκυμάτων πάνω σε μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα. Και μια ακόμη: Να τοποθετήσετε το ψωμί στη σχάρα του φούρνου και από κάτω ένα ταψάκι με νερό

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share