Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020

Φοβερό: Έτσι μπορείς να κάνεις πεντανόστιμο το μπαγιάτικο ψωμί και να το βάλεις σε κάθε φαγητό

Μετάτρεψέ το στο υλικό που όλοι αγαπάμε

1 Αυγούστου 2020 19:45
Φοβερό: Έτσι μπορείς να κάνεις πεντανόστιμο το μπαγιάτικο ψωμί και να το βάλεις σε κάθε φαγητό
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Το ψωμί είναι καλό να καταναλώνεται γρήγορα, διαφορετικά θα... μπαγιατέψει, αλλά ο κόσμος δεν τελειώνει εκεί, καθώς ακόμη κι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Μπορούμε να πούμε, μάλιστα, ότι το ψωμί αυτό μπορεί να γίνει πεντανόστιμο, καθώς μπορείτε να το μετατρέψετε σε ένα υλικό, που αρεσκόμαστε να χρησιμοποιούμε και τρέχουμε στα σούπερ μάρκετ να το αγοράσουμε, ενώ εδώ μπορείτε να μάθετε ποιο είναι το καλύτερο ψωμί για να παίρνετε.

Ο λόγος γίνεται για το κρουτόν. Πρόκειται για ένα υλικό, το οποίο βάζουμε στη σαλάτα, τη σούπα ή άλλα φαγητά και κάνει πάντοτε πιο γευστικό το πιάτο μας.

Έτσι μπορείς να κάνεις πεντανόστιμο το μπαγιάτικο ψωμί σε κρουτόν

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να μετατρέψετε σε κρουτόν το μπαγιάτικο ψωμί; Κόβετε το μπαγιάτικο ψωμάκι σε φέτες και κατόπιν σε μικρά ομοιόμορφα κυβάκια. Τα ψήνετε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Έτοιμα! Αν θέλετε να τα κάνεις πιο πικάντικα, πριν τα φουρνίσετε μπορετε να τα περιχύσετε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, λίγη πάπρικα ή μπούκοβο γλυκό ή καυτερό. Μπορετε ακόμα τα τρίψετε με σκόρδο. Τα ανακατεύετε, τα αδειάζετε σε ένα ταψί και τα ψήνετε.

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει...

4+1 πράγματα που θα συμβούν στον οργανισμό σου αν σταματήσεις να τρως ψωμί

Το ψωμί σιταριού και το ψωμί σικάλεως ή το αλεύρι ολικής άλεσης είναι υγιεινό. Το αλεύρι και η ζύμη συνδυάζουν ενέργειας και πρόσθετων, άλλαξε το χρόνο ωρίμανσης από τη ζύμη. Δηλαδή, είναι γεγονός που αποτελεί λόγο παύσης κατανάλωσης λευκού ψωμιού.

Έλλειψη γεύσης: Το λευκό ψωμί δεν έχει γεύση. Ωστόσο, σε σύγκριση με τα προϊόντα ολικής άλεσης δεν βελτιώνει τη γεύση.

Τοξικότητα: Για μεγαλύτερη παραγωγή και την προστασία από τρωκτικά και μύκητες, οι αγρότες κάνουν χρήση φυτοφαρμάκων, καθώς και χημικών ουσιών.

Δερματικά προβλήματα: Σε περίπτωση που ένα άτομο τρώει μόνο προϊόντα από αλεύρι, τότε θα αντιμετωπίσει δερματικά προβλήματα. Η ακμή προκαλείται από τη γλουτένη του ψωμιού. Παράλληλα, από τη γλουτένη προκαλούνται επίσης και εντερικές βλάβες.

ψωμί

Προβλήματα πέψης: Η γλουτένη προκαλεί διαφορετικά πεπτικά προβλήματα. Το ψωμί ολικής άλεσης περιέχει ένα σημαντικό στοιχείο, τις φυτικές ίνες. Πέντε με έξι φέτες ψωμιού ολικής άλεσης ανά ημέρα παρέχουν σημαντικό αριθμό ινών για να τηρήσετε την καθημερινότητά σας. Σε περίπτωση που τηρήσετε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, θα πρέπει να φάτε 14 μήλα, 21 καρότα, 25 ντομάτες ή περίπου 5 κιλά αγγούρια.

Πρόωρη γήρανση: Το λευκό ψωμί δεν περιέχει βιταμίνες στο σώμα μας για να παραμείνει υγιές. Έτσι, οι καταναλωτές των προϊόντων αλευριού τείνουν να φαίνονται μεγαλύτεροι ηλικιακά από ό,τι στην πραγματικότητα.

TAGS
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share