Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αυτό είναι το ψωμί που πρέπει να παίρνετε

Δώστε βάση - Οι επιστήμονες μας απαντούν

29 Ιουλίου 2020 17:48
Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αυτό είναι το ψωμί που πρέπει να παίρνετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι επιστήμονες μας απαντούν σε ένα μεγάλο ερώτημα, που δεν είναι άλλο από το ποιο ψωμί πρέπει να προτιμάμε και να αγοράζουμε για μια σωστή διατροφή.

Το ψωμί, άλλωστε, είναι εξαιρετικά σημαντικό συστατικό και η ποσότητα, μαζί με το είδος του, μπορούν να είναι καθοριστικά για την υγεία μας.

Οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι η χρυσή τομή στη διατροφή είναι το μέτρο. Καμία τροφή δεν θα πρέπει να αποκλείεται από μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη κάποιου ειδικού, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες συνέπειες αν σταματήσετε να τρώτε ψωμί.

Το πιο σημαντικό είναι να καταναλώνεται με μέτρο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και λιπαρών. Το ψωμί μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη σωστή λειτουργία του εντέρου και στην καρδιαγγειακή λειτουργία, μειώνοντας την κακή χοληστερόλη.

Το ψωμί είναι πηγή φυτικών ινών, βιταμινών του συμπλέγματος Β, πρωτεϊνών, σιδήρου και φολικού οξέος και αυξάνει γρηγορότερα από άλλες τροφές το αίσθημα κορεσμού.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (Harvard Health Blog), το πιο υγιεινό και ωφέλιμο για τον οργανισμό ψωμί -χωρίς βέβαια να υποβαθμίζεται και η θρεπτική αξία των υπόλοιπων ειδών ψωμιού- είναι το ψωμί από σπόρους που έχουν βλαστήσει.

Τέτοιο είναι το ψωμί από ολόκληρα δημητριακά και σπόρους όπως το κριθάρι, η σίκαλη και το κεχρί.

Οι σπόροι που έχουν βλαστήσει στο ψωμί, προσφέρουν ακόμα περισσότερες θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό.

H βλάστηση των σπόρων μπορεί να αυξήσει την ποσότητα των αμινοξέων, τις βιταμίνες Ε και C και το φολικό οξύ που περιέχει το ψωμί.

Τρώτε ψωμί με μαρμελάδα αμέσως; Κάνετε κακό στην υγεία σας!

Είναι ένα δημοφιλές γλύκισμα, που τρώμε το πρωί, αλλά δεν γνώριζε κανείς ότι μπορεί να κάνει κακό στην υγεία. Καλό θα ήταν να σταματήσετε να τρώτε μαρμελάδα με άσπρο ψωμί, αφού είναι ένας από τους απαγορευτικούς συνδυασμούς!

Σίγουρα έχουμε σοκαριστεί, όπως όταν μάθαμε ότι δεν είναι υγιεινό να τρώμε γάλα με δημητριακά! Το ψωμί με την μαρμελάδα, λοιπόν, θα σας κάνει να νιώσετε ξανά πείνα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Θα φάτε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού κατά τη διάρκεια της μέρας, επειδή δεν απορροφήσατε αρκετές υγιείς λιπαρές ουσίες για πρωϊνό.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share