Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Το μυστικό μπαχαρικό που θα απογειώσει το κοτόπουλο σας

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

28 Ιουλίου 2020 14:09
Το μυστικό μπαχαρικό που θα απογειώσει το κοτόπουλο σας
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Είναι ίσως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του λεγόμενου comfort food, του φαγητού που έφτιαχνε η μαμά σου τις Κυριακές όταν μαζευόσασταν όλοι μαζί στο σπίτι. Το ψητό κοτόπουλο στο φούρνο, συνοδευόμενο πάντα από πατατούλες, έχει μια πολύ χαρακτηριστική μυρωδιά και γεύση. Αυτή της οικειότητας. Αν πάλι θέλετε να ξεφύγετε από τις παραδόσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε ένα γευστικότατο σπιτικό γύρο κοτόπουλο.

Το έχουμε φτιάξει με πολλές παραλλαγές, ωστόσο η κλασική του συνταγή παραμένει στην καρδιά μας.
Υπάρχει όμως ένα μυστικό συστατικό, το οποίο δεν αλλοιώνει την αυθεντική συνταγή. Αλλά την απογειώνει.

Πρόκειται για τον κουρκουμά. Μια ρίζα με καφέ φλούδα που όταν την ανοίξεις αποκαλύπτεται μια φωτεινή κίτρινο-πορτοκαλί σάρκα στο εσωτερικό της. Καλλιεργείται εδώ και 5.000 χρόνια, κυρίως στις τροπικές περιοχές της Ασίας, ενώ τον 13ο αιώνα, οι Άραβες έμποροι έφεραν τον κουρκουμά στις δυτικές χώρες. Σήμερα, ο κουρκουμάς κυκλοφορεί σε σκόνη σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

κοτόπουλο μπαχαρικά

Μια εύκολη συνταγή για κοτόπουλο που θα το θυμάσαι πάντα:

  • 1 κοτόπουλο
  • κουρκουμάς
  • ελαιόλαδο
  • λίγη πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λεμόνι
  • λίγη ρίγανη

Αλείψτε το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά. Βάλτε αλάτι και πιπέρι και πάπρικα και ψήστε το στους 180 βαθμούς. Λίγο πριν το βγάλετε από το φούρνο προσθέστε το λεμόνι και τη ρίγανη.

Το απόλυτο μυστικό για να κάνετε το κοτόπουλο σας σούπερ μαλακό και ζουμερό

Μπορεί να έχετε ακούσει για τις Hasselback πατάτες ή τα μήλα. Μπορεί πάλι, να μην έχετε ακούσει τίποτα, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Πρόκειται για πατάτα, η οποία έχει τεμαχιστεί πολλές φορές, αλλά όχι έως κάτω. Για να κάνετε πιο νόστιμο το φαγητό, μπορείτε να τοποθετήσετε στα κενά βούτυρο, τυρί ή οτιδήποτε προτιμάτε. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό μυστικό σχετικά με το κοτόπουλο, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το τέλειο τηγανητό κοτόπουλο.

Πλέον, οι πατάτες δεν είναι μόνο hasselbacked φαγητό. Ακολουθεί μια νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο Hasselback, την οποία είναι βέβαιο πως θα αγαπήσετε.

Υλικά συνταγής:

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλιτζάνια φρέσκο ​​σπανάκι
  • ¼ φλιτζάνι τυρί ρικότα
  • 2 στήθη από κοτόπουλο
  • 1/8 φλιτζάνι τυρί τσένταρ λευκό
  • τριμμένη πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

  • Προθερμαίνεται το φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  • Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε ελαιόλαδο στο τηγάνι σας.
  • Βάλτε το σπανάκι και ζεστάνετε για περίπου 5 λεπτά.
  • Ανακατέψτε το σπανάκι με την κουτάλα σας.
  • Αφήστε το σπανάκι να ζεσταθεί για άλλα τριάντα δευτερόλεπτα έως και ένα λεπτό.
  • Αφαιρέστε το σπανάκι από τη φωτιά.
  • Αφήστε το σπανάκι σας να κρυώσει.
  • Καθαρίστε τα στήθη από το κοτόπουλο.
  • Κόψτε τις σχισμές κατά ένα εκατοστό.
  • Βεβαιωθείτε πως οι περικοπές σας δεν φτάνουν μέχρι κάτω. Γενικότερα, όμως, δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας γι’ αυτό.
  • Ανοίξτε τις περικοπές και γεμίστε σπανάκι στο εσωτερικό από το κοτόπουλο.
  • Ρίξτε αλάτι στο κοτόπουλο.
  • Ρίξτε, όσο πιπέρι πρέπει στο κοτόπουλο.
  • Πασπαλίστε το κοτόπουλο, με τριμμένο τυρί τσένταρ.
  • Πασπαλίστε τελευταία την πάπρικα στο κοτόπουλό σας. Αυτό, το κόλπο, θα δώσει χρώμα στο κοτόπουλό σας, αλλά και την καπνιστή γεύση, που χρειάζεται.
  • Βάλτε το κοτόπουλο σας σε ένα ταψί.
  • Κρατήστε το κοτόπουλο στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά έως 25 λεπτά.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share