Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Τέλειες πατάτες φούρνου τραγανές σαν τηγανιτές με ένα απλό κολπάκι!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

23 Μαΐου 2020 17:24
Τέλειες πατάτες φούρνου τραγανές σαν τηγανιτές με ένα απλό κολπάκι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα μικρό μυστικό μαγειρικής θα σε… γλυτώσει από τα περιττά λίπη. Σαφώς η γεύση της τηγανιτής πατάτας είναι μοναδική και αναντικατάστατη! Οι πατάτες στο φούρνο όμως, είναι μια πολύ πιο υγιεινή και εξίσου γευστική πρόταση, πόσο μάλλον όταν γίνονται τόσο τραγανές όσο οι τηγανιτές. Κι επειδή ξέρουμε ότι αγαπάτε ιδιαίτερα τις πατάτες, δείτε εδώ μια εναλλακτική συνταγή.

Να τι πρέπει να κάνεις για σούπερ τραγανές πατάτες φούρνου:

  • Πριν βάλεις το ταψί στο φούρνο, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πρόσθεσε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη.
  • Όταν βγει το φαγητό από το φούρνο, δεν θα καταλάβει κανείς το μικρό μυστικό σου για τραγανές πατάτες.

Βάλτε μια πατάτα στο φούρνο μικροκυμάτων - Ο πιο γρήγορος τρόπος για να τις μαγειρέψετε

Σε όλους τους ανθρώπους αρέσουν οι πατάτες, αν και το μαγείρεμά τους απαιτεί χρόνο και αυτό είναι μια βαρετή, για κάποιους, διαδικασία. Με τον παρακάτω τρόπο όμως θα μπορέσετε να τις μαγειρέψετε στο λεπτό!

Ο φούρνος μικροκυμάτων, λοιπόν, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος. Ζεσταίνει στο λεπτό τα φαγητά μας, αλλά χρησιμεύει ακόμα και στο μαγείρεμα, αφού μέχρι και χυμό λεμονιού μπορείτε να κάνετε με αυτόν.

Εάν θέλετε, όμως, ένα γρήγορο γεύμα όπως πατατοσαλάτα αλλά δεν έχετε χρόνο για βράσιμο ή ψήσιμο κάντε το εξής:

  • Πάρτε 2-3 μέτριες πατάτες και πλύντε τις (όχι, μην τις καθαρίσετε)
  • Με ένα μαχαίρι κάνε 2-3 βαθιές χαρακιές στην καθεμιά και βάλτε τες σε ένα πιάτο
  • Τοποθετήστε το πιάτο στο φούρνο μικροκυμάτων και βάλτε το στο δυνατό (max) για 10-15 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος της κάθε πατάτας)
  • Έτοιμες οι ψητές πατάτες!

Τρώτε πατάτες μαζί με κρέας; Τότε κινδυνεύετε από...

Όταν ακούμε κρέας με πατάτες κατευθείαν στο μυαλό μας έρχεται Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι με πλούσιο γεύμα. Σίγουρα σε όλους αρέσει αυτός ο συνδυασμός, μήπως όμως δεν είναι το θρεπτικός όσο νομίζουμε;

Ο συνδυασμός του αμύλου με την πρωτεΐνη είναι ότι χειρότερο για το στομάχι μιας και το άμυλο απαιτεί ένα αλκαλικό πεπτικό μέσο για την πέψη και η πρωτεΐνη ένα οξύ.

Αφού λοιπόν δεν παρέχεται τίποτα από τα δύο τότε η τροφή παραμένει κολλημένη στο στομάχι και το πιο πιθανό είναι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αρχίσουν οι ενοχλήσεις όπως: τυμπανισμός, καούρες ή αέρια. Αυτός όμως δεν είναι ο μόνος διατροφικός συνδυασμός που μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να ρίχνετε ρίγανη στη ντομάτα.

Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φτιάξετε ένα λαχταριστό κρέας συνδυάστε το καλύτερα με αμυλώδη λαχανικά, όπως: σπαράγγια, μπρόκολα, κουνουπίδια, πράσινα φασολάκια, φυλλώδη χόρτα, κολοκυθάκια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share