Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Η εναλλακτική συνταγή με πατάτες! Τραγανές απ’ έξω, ζουμερές από μέσα και έχουν μισές θερμίδες από τις τηγανιτές!

Θα τις λατρέψετε!

18 Φεβρουαρίου 2020 19:21
Η εναλλακτική συνταγή με πατάτες! Τραγανές απ’ έξω, ζουμερές από μέσα και έχουν μισές θερμίδες από τις τηγανιτές!

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια εναλλακτική συνταγή με πατάτες που είναι τραγανές απ’ έξω, ζουμερές από μέσα ενώ ταυτόχρονα έχουν μισές θερμίδες από τις τηγανιτές! Δείτε πώς θα τις μαγειρέψετε στο φούρνο. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές παραλλαγές για τις πατάτες οι οποίες μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες!

Υλικά:

  • 4-5 πατάτες
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • ρίγανη
  • πάπρικα
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Κόβετε τις πατάτες σαν να πρόκειται για τηγανιτές.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  3. Βάζετε επάνω στο ταψί τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνετε και τις πασπαλίζετε με πάπρικα και ρίγανη.
  4. Τις ραντίζετε με ελαιόλαδο και ανακατεύετε να πάει παντού.
  5. Τις ψήνετε για 20-25 λεπτά και είναι έτοιμες σαν να είναι τηγανιτές.

Το πιο νόστιμο κόλπο: Παίρνει μια πατάτα την χαράζει και βάζει μέσα αυτά τα υλικά! Το αποτέλεσμα θα σας κολάσει!

Ένα απλό κόλπο μετατρέπει μια ψητή πατάτα σε αριστούργημα. Σχεδόν θα παραείναι όμορφο για να το φάτε!
Οι πατάτες μπορεί να είναι νόστιμες αλλά σπάνια φαίνονται ωραίες. Η παρακάτω συνταγή όμως θα σας κάνει να δείτε τις πατάτες με άλλη οπτική. Βάζει κιμά και πουρέ πατάτας σε μια φόρμα για κέικ! Το αποτέλεσμα; Απλά λαχταριστό!

Μπορεί να φαίνεται σα να χρειάζεται χρόνια εμπειρίας και δεξιοτήτων μαγειρικής, αλλά το μόνο που χρειάζεστε είναι είναι ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι, λίγο κρύο βούτυρο και δύο ξύλινα χερούλια. Και φυσικά πατάτες! Μικρότερες σε μέγεθος πατάτες θα σας είναι πιο εύκολο να χειριστείτε.

ψητή πατάτα

Για την συνταγή θα χρειαστείτε:

2 μεσαίες ή 1 μεγάλη πατάτα, πλυμένες και στεγνές.
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες. Φυλάξτε το στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε.
100 γρ. καπνιστή γκούντα, κομμένη σε λεπτά ορθογώνια. Φυλάξτε τη και αυτή στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε.
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί τσένταρ
2 φέτες μαγειρεμένο ψιλοκομμένο μπέικον

ψητή πατάτα

Εκτέλεση:

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Εφαρμόστε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο στη βάση.

2. Τοποθετήστε δύο λεπτές ξύλινες λαβές κατά μήκος της πατάτας. Αυτό θα αποτρέψει το μαχαίρι σας να κόψει την πατάτα μέχρι κάτω και να σταματήσει στη λαβή.
3. Προσεκτικά γεμίστε τις σχισμές της πατάτας με το γκούντα και το βούτυρο, εναλλάσσοντας ανά δύο σχισμές. Μια σχισμή θα πρέπει να είναι γεμάτη με τυρί, η επόμενη με βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Περιχύνουμε από πάνω με το ελαιόλαδο. Επειδή η πατάτα μου ήταν πολύ μεγάλη, έπρεπε να την υποστηρίξω με δύο μπάλες αλουμινόχαρτο και από τις δύο πλευρές. Κατά το ψήσιμο μπορείτε να αφαιρέσετε τα αλουμινόχαρτα.

undefined

4. Ψήστε για 45 λεπτά.

5. Βγάλτε από το φούρνο και περιχύστε με την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίστε με το τυρί τσένταρ, ρίξτε το μπέικον από πάνω και ψήστε για άλλα 15 λεπτά.

6. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share