Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ρίχνετε ρίγανη στην ντομάτα; Σταματήστε το αμέσως!

Προσοχή!

18 Μαΐου 2020 07:35
Ρίχνετε ρίγανη στην ντομάτα; Σταματήστε το αμέσως!

Τους καλοκαιρινούς μήνες και τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες και αφόρητη ζέστη είναι σύνηθες μια σαλάτα να αποτελέσει ακόμη και το κύριο γεύμα μας. Οι ντομάτες είναι το λαχανικό που προσφέρει μια υπέροχη αίσθηση δροσιάς και γι' αυτό προτιμάται περισσότερο και φυσικά επειδή ευδοκιμεί αυτή την περίοδο. Τι λάθος κάνουμε όμως κατά την κατανάλωση της και βλάπτουμε τον οργανισμό μας και παράλληλα χάνουμε πολλά από τα θρεπτικά της στοιχεία;

Ένα από τα βασικότερα λάθη είναι ότι βάζουμε ρίγανη, συνήθως ξερή. Γιατί όμως αυτό μπορεί να αποτελεί λάθος; Η ρίγανη είναι ένα μυρωδικό το οποίο χρησιμοποιείται και σαν ρόφημα για να αποφευχθούν φουσκώματα και να αντιμετωπιστούν διάφορα γαστρεντερικά προβλήματα. Δυστυχώς όμως όταν την χρησιμοποιούμε στη φυσική μορφή της προκαλεί το ακριβώς αντίθετο. Αν καταναλωθεί σε μεγάλη ποσότητα θα προκαλέσει φούσκωμα και πολλές φορές ακόμη και καούρες. Αυτό όμως δεν είναι το μόνο λάθος που μπορούμε να κάνουμε ακόμη και σε μια απλή σαλάτα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε ελαιόλαδο στη ντομάτα σας. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φτιάξετε μια γευστική και δροσιστική σαλάτα, ξέρετε τι πρέπει να προσέξετε.

Χρησιμοποιείτε άγουρες ντομάτες στη σαλάτα σας; Σταματήστε το αμέσως!

Η ντομάτα είναι το λαχανικό του καλοκαιριού κι επειδή καταναλώνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση τόσο σε σαλάτες όσο και σαν σάλτσα σε πολλά φαγητά δεν είναι λίγοι εκείνοι που τις αγοράζουν άγουρες με το φόβο μην τους χαλάσουν και αναγκαστούν να τις πετάξουν. Πολλές φορές όμως όχι μόνο δεν χαλάνε αλλά καταναλώνονται σε άγουρη ακόμη κατάσταση κι αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που μπορούμε να κάνουμε με τις ντομάτες, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να ρίχνετε στις ντομάτες σας ελαιόλαδο.

Οι άγουρες ντομάτες δεν πρέπει να καταναλώνονται αρχικά γιατί πιο εύκολα αναπτύσσονται μικρόβια όταν ένα φρούτο ή λαχανικό δεν βρίσκεται σε πλήρη ωρίμανση και στη συνέχεια γιατί δεν θα μας δώσει ούτε τη γεύση ενός ώριμου φρούτου, ούτε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα επισκεφθείτε την κοντινότερη λαϊκή αγορά για να προμηθευτείτε φρούτα και λαχανικά απλά μην αγοράσετε μεγάλη ποσότητα και πάρτε τα απόλυτα ώριμα.

Τρώτε τη ντομάτα με τη φλούδα; Σταματήστε το αμέσως!

Η ντομάτα είναι από τα πιο θρεπτικά λαχανικά που μπορούμε να καταναλώσουμε ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο που ευδοκιμεί. Είναι γνωστή για την αντικαρκινική της δράση αλλά και τα ευεργετική της οφέλη ειδικά σε θέματα ομορφιάς, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν πλένετε το πρόσωπό της με τριμμένη ντομάτα.

Ωστόσο, ακόμη κι αν πολλοί λένε πως τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά ενός φρούτου ή λαχανικού βρίσκονται στη φλούδα του αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να καταναλώνεται.

Η φλούδα της ντομάτας για παράδειγμα μπορεί να είναι λεπτή αλλά δεν παύει να είναι δύσπεπτη. Αν λοιπόν βασανίζεστε από καούρες ή πόνους στομάχου καλό θα ήταν να αφαιρείτε τη φλούδα από τις ντομάτες για να αποφύγετε τυχόν στομαχικές διαταραχές και να απολαύσετε τη σαλάτα σας άφοβα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share