Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Βάλτε στα μπιφτέκια σας γιαούρτι - Δεν θα τα ξαναφτιάξετε με άλλο τρόπο

Δοκιμάστε το!

19 Μαΐου 2020 08:46
Βάλτε στα μπιφτέκια σας γιαούρτι - Δεν θα τα ξαναφτιάξετε με άλλο τρόπο

Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό απλό, νόστιμο και εύκολο. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν το κάναμε λίγο πιο νόστιμο; Είναι από τα λίγα γεύματα που έχεις τη δυνατότητα να κάνεις πολλές παραλλαγές όπως και να πειραματιστείς. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αποκλείεται να κάνεις λάθη που θα "καταστρέψουν" τη συνταγή σου, τρανό παράδειγμα το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι να βάζουν στον κιμά δυόσμο, δείτε εγώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να το ξανακάνετε.

Αυτή τη φορά το Athensmagazine.gr θα σας δείξει ένα μικρό μυστικό για να κάνετε τα μπιφτέκια σας πεντανόστιμα, ζουμερά και αφράτα. Για να φουσκώσουν και να γίνουν τρυφερά τα μπιφτέκια μας, προσθέτουμε στον κιμά 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι. Η υγρασία και τα προβιοτικά είναι το "μαγικό" μυστικό για τα τέλεια μπιφτέκια. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα μαγειρέψετε μπιφτέκια ξέρετε τι πρέπει να κάνετε!

Αγοράζετε έτοιμα μπιφτέκια; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό, απλό νόστιμο και με ελάχιστες θερμίδες. Μην προσπαθείτε όμως να απλοποιήσετε παραπάνω τη ζωή σας αγοράζοντας ακόμη και αυτά έτοιμα. Είναι τόσο απλό να το φτιάξετε μόνοι σας.

Είναι πολλά τα λάθη που μπορούν να γίνουν φτιάχνοντας ακόμη και ένα τόσο απλό γεύμα. Γιατί να το αφήσεις λοιπόν στα χέρια κάποιου άλλου; Τα καλύτερα μπιφτέκια είναι τα χειροποίητα. Καλή η μηχανή που τα πλάθει και στα δίνει έτοιμα, καλά και τα τυποποιημένα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ, όμως το χειροποίητο σπιτικό μπιφτέκι έχει άλλη νοστιμιά.

Το σωστό πλάσιμο δε θέλει πολύ πίεση. Μην το κάνεις ιδιαίτερα συμπαγές πιέζοντας το. Ένα απαλό πλάσιμο αρκεί. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο "μυστικό" που πρέπει να γνωρίζετε, δείτε εδώ πώς θα κάνετε τα μπιφτέκια σας πιο αφράτα και ζουμερά.

Βάζετε αυγό στον κιμά για τα μπιφτέκια; Σταματήστε το αμέσως

Το λάθος που κάνουν πολλοί όταν φτιάχνουν μπιφτέκια ξεκινάει από τον κιμά. Αν δεν φτιαχτεί όπως πρέπει τα μπιφτέκια θα γίνουν στεγνά και όχι ζουμερά. Μάλιστα μπορεί να χαλάσει και η γεύση.

Η πρόσθεση αυγού στη σύνθεση του μπιφτεκιού που πολλοί οικιακοί μάγειρες κάνουν (όχι σεφ), απορρίφθηκε κατόπιν δοκιμής, απ’ τη πρώτη μπουκιά. Δεν προσθέτει απολύτως τίποτα εκτός από βαρύτερη γεύση και πιο πυκνή σύνθεση, πράγματα που δεν είναι ζητούμενα στο μπιφτέκι. Μάλιστα μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε ρύζι αντί για ψωμί, και σίγουρα θα τα λατρέψετε με αυτό τον τρόπο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share