Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αφράτο ψωμί στο σπίτι με μπίρα

Θα το φτιάχνετε συνέχεια!

9 Απριλίου 2020 13:52
Αφράτο ψωμί στο σπίτι με μπίρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια συνταγή που πρέπει σίγουρα να γνωρίζατε! Αν βάλετε λίγη μπίρα θα φτιάξετε το πιο αφράτο και νόστιμο ψωμί. Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι από την συνταγή σας και όλοι θα ξετρελαθούν μέσα στο σπίτι.

Διαβάστε την συνταγή για ψωμί με μπίρα που θα φτιάχνετε συνέχεια!

Υλικά:

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτί μπίρα (330-350ml)
  • 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε μέσα το αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε. Προσθέστε την μπύρα και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα. Συνεχίστε το ανακάτεμα με τα χέρια σας μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Η ζύμη θα είναι σχετικά κολλώδης.
Ρίξτε το μείγμα σε αντικολλητική μακρόστενη φόρμα. Ψήστε για 50-55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς.
Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε φέτες. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με βούτυρο, τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας σας.

Το μυστικό για να διατηρήσεις το ψωμί φρέσκο για καιρό

Όλοι αυτό τον καιρό προσπαθούμε να κάνουμε λίγες μετακινήσεις εκτός σπιτιού λόγω του ιού, όμως τι γίνεται με τα απαραίτητα τρόφιμα που όλοι θέλουμε καθημερινά;

Εμείς σας προτείνουμε καθημερινά συνταγές ψωμιού έτσι ώστε να το φτιάχνετε μόνοι σας στο σπίτι, όμως γίνεται να το κρατήσουμε φρέσκο για μέρες;

Το κακό με το ψωμί είναι ότι ποτέ δεν καταφέρνεις να το φας ολόκληρο μέσα σε μία μέρα , με αποτέλεσμα την επόμενη να έχει πια αρχίσει να χαλάει. Η λύση δεν είναι να φας περισσότερο ψωμί, αλλά να ακολουθήσεις το παρακάτω πολύ εύκολο tip.

Να τι πρέπει να κάνεις:

1. Την ημέρα που θα αγοράσεις το ψωμί, αφού καταναλώσεις όσο θέλεις, κόψε το υπόλοιπο σε φέτες, προκειμένου να το βάλεις στην κατάψυξη. Εάν στο συρτάρι της κουζίνας σου δεν κρύβεις κανένα αλυσοπρίονο, θα σε συμβουλεύαμε να μην το καταψύξεις ολόκληρο.

2. Στρώσε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, τοποθέτησε πάνω τις φέτες (σε μία σειρά, όχι τη μία πάνω στην άλλη) και βάλ’το στον καταψύκτη.

3. Μόλις παγώσουν πλήρως, τοποθέτησέ τες σε πλαστικές επαναχρησιμοποιήσιμες σακουλίτσες τροφίμων, αφαιρώντας όσο περισσότερο αέρα μπορείς.

4. Την επόμενη φορά που θα λιγουρευτείς ένα σάντουιτς ή θα θέλεις να κάνεις βούτες στη σαλάτα σου, βγάλε όσες φέτες χρειάζεσαι και είτε άφησέ τες να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου ή τοποθέτησέ τες σε μία σχάρα στο φούρνο για να ψηθούν. Η υφή του ψωμιού θα είναι κατά 95% το ίδιο καλή με όταν το αγόρασες και σαφώς πολύ καλύτερη από τη φρατζόλα της δεύτερης ημέρας. Το “κατεψυγμένο αυτό ψωμί” μπορεί να διατηρηθεί φρέσκο και πεντανόστιμο για τουλάχιστον έξι μήνες. Τέλειο;

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share