Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Τυρόπιτα σουφλέ - Γρήγορη και εύκολη συνταγή

Λαχταριστή!

7 Απριλίου 2020 14:03
Τυρόπιτα σουφλέ - Γρήγορη και εύκολη συνταγή
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Φτιάξτε, σήμερα κιόλας, την λαχταριστή τυρόπιτα σουφλέ. Πρόκειται για εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή, που θα λατρέψετε. Αν πάλι, δεν θέλετε να φτιάξετε τυρόπιτα, αλλά κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ συνταγή για μανιταρόπιτα με ζύμη γιαουρτιού!

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ φέτα
  • 300γρ γραβιερα
  • 300 γρ κασερι
  • 5 αυγα
  • 60 γρ.βούτυρο
  • 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 5 κουτ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζετε το γάλα πάνω στη φωτιά να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία.Μόλις πάρει βράση κατεβάζετε και ρίχνετε το σιμιγδάλι.
  • Ξαναβάζετε στη φωτιά κι ανεκατεύετε μέχρι να πήξει.
  • Ρίχνετε και το βούτυρο.
  • Χτυπάτε τ αυγά και τα τριμμένα τυριά και τα ρίχνετε στο μείγμα, αφού αφήσετε λίγο να κρυώσει.
  • Αλατοπιπερώνετε με σύνεση αφού δοκιμάσετε γιατί τα τυριά είναι ήδη αλμυρά.
  • Ψήνετε στους 190 για 1 ώρα περίπου!

Μοναδική τυρόπιτα στο τηγάνι

Φτιάξτε, σήμερα κιόλας, τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και κίτρινο τυρί στο τηγάνι. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με λίγα υλικά.

Δείτε βήμα βήμα την εκτέλεση σε βίντεο και κάντε αυτήν την πιτούλα για κολατσιό, απογευματινό ή βραδινό σνακ για όλη την οικογένεια! Αν πάλι δεν θέλετε να φάτε τυρόπιτα, αλλά κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ πώς να φτιάξετε γεμιστές πατάτες σαν πίτσα.

Υλικά

  • Φύλλο Κρούστας 10 λεπτά
  • Αυγά 2
  • Γάλα 90 ml
  • Ελαιόλαδο 90 ml
  • Βούτυρο Λίγο
  • Φέτα κατά προτίμηση

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύουμε τα αυγά με το γάλα και το λάδι.
  • Σε τηγάνι 28 cm βάζουμε λίγα κομματάκια από βούτυρο και από πάνω τους βάζουμε δύο φύλλα στο ένα ημικύκλιο και δύο φύλλα στο άλλο με τις άκρες τους να προεξέχουν.
  • Προσθέτουμε ακόμα δύο φύλλα στο κέντρο και απλώνουμε περίπου το μισό μείγμα με τα αυγά.
  • Βάζουμε φέτα, τριμμένο κίτρινο τυρί και σκεπάζουμε με δύο φύλλα.
  • Κρατάμε λίγο από το μείγμα και απλώνουμε το υπόλοιπο.
  • Απλώνουμε το μείγμα που κρατήσαμε και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
  • Βάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και όταν ροδίσει η τυρόπιτα την βάζουμε σε ένα πιάτο.
  • Βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι και τοποθετούμε την πίτα από την ωμή πλευρά.
  • Όταν ροδίσει την σερβίρουμε.

Δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα στο video:

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share