Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

Σοκολατάκια "κόλαση" με ζαχαρούχο γάλα!

Μας έτρεξαν τα σάλια!

31 Μαρτίου 2020 10:32
Σοκολατάκια
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Είναι σίγουρο πως αν έχεις μπροστά σου ένα μπολ με σοκολατάκια δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς. Γι' αυτό κι εμείς είπαμε να σε βοηθήσουμε να το κάνεις πράξη με τα πιο λαχταριστά σοκολατάκια με ζαχαρούχο γάλα. Η συνταγή απλή και η κατανάλωση μέσα σε λίγες μόνο ώρες αναπόφευκτη!

Υλικά

  • 350 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα (βρασμένο και καραμελωμένο)
  • 115 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. ‏σκόνη κακάο άγλυκο, για το πλάσιμο
  • 450 γρ. ‏κουβερτούρα 35% κακάο, ή κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζ. ‏καραμελωμένα καρύδια, ή αμύγδαλα, φουντούκια, κ.λ.π. ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  • Καραμελώνετε τους ξηρούς καρπούς. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα, και την βάζετε σε ένα μέτριο μπολ
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε το ζαχαρούχο (dulce de leche) με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι η καραμέλα γάλακτος (dulce de leche) να λιώσει και να ενσωματωθεί με την κρέμα. Το μείγμα θα είναι πολύ παχύ, και ίσως να υπάρχουν μερικά κομμάτια εδώ και εκεί. Ζεσταίνετε λίγο ακόμα το μείγμα μέχρι να διαλυθούν.
  • Ρίχνετε το καυτό μείγμα πάνω στην τεμαχισμένη σοκολάτα, και αφήνετε για ένα λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα. Στη συνέχεια ανακατεύετε καλά όλα μαζί έως ότου λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο μείγμα. Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα κάποια κομμάτια από την dulce de leche, το βάζετε σε ένα δυνατό μπλέντερ, ή με το ραβδομπλέντερ, και το χτυπάτε για λίγο.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ, και σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη να εφάπτεται στο μείγμα, και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να γίνει αρκετά σταθερό για να πιάνεται, περίπου 1 ώρα.
  • Kαλύπτετε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, και ρίχνετε το κακάο σε ένα ρηχό μπολ. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι, κόβετε από το μείγμα μικρές μπάλες. Πασπαλίζετε τα χέρια σας με τη σκόνη κακάο και πλάθετε τα χέρια σας τα μπαλάκια, να γίνουν στρογγυλά. (καλό θα είναι να φοράτε γάντια) Επαναλαμβάνετε έως ότου φτιάξετε όλο το μείγμα σε μικρά μπαλάκια.
  • Καλό θα ήταν εάν έχετε χρόνο, να αφήσετε τα μπαλάκια για μερικές ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 30 C. βαθμούς. Αυτό θα βοηθήσει τα σοκολατάκια σας να τα γκαναζάρετε, διότι θα σχηματίσουν μια κρούστα εξωτερικά. Διαφορετικά τα βάζετε στο ψυγείο για 45 λεπτά, να παγώσουν λίγο.
  • Λιώνετε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων, ή σε μπεν μαρί, να έχει θερμοκρασία 35-40 βαθμούς το πολύ. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βουτάτε ένα ένα σοκολατάκι στη λιωμένη σοκολάτα, και το τοποθετείτε ξανά στο ταψί με την λαδόκολλα. Ενώ είναι ακόμα υγρή η σοκολάτα, πασπαλίζετε στην κορυφή μια πρέζα ψιλοκομμένους και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Τελειώνετε έτσι με όλα τα σοκολατάκια.
  • Αποθηκεύετε τα σοκολάτα Dulce de Leche σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο, για έως και δύο εβδομάδες. Για την καλύτερη γεύση και υφή, να φέρνετε σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.

Κι αν αγαπάς το ζαχαρούχο γάλα, δες εδώ πώς θα φτιάξεις την τέλεια σπιτική μερέντα!

Πηγή: foodmaniacs.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share