Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

Νόστιμο υπερσοκολατένιο νηστίσιμο κέικ με σόδα

Απλά πεντανόστιμο

10 Μαρτίου 2020 19:11
Νόστιμο υπερσοκολατένιο νηστίσιμο κέικ με σόδα
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Είναι νόστιμο, είναι φουλ υπερσοκολατένιο κέικ με σόδα και ταυτόχρονα νηστίσιμο. Επίσης, αυτό το κέικ είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να φτιάξετε και αυτό το μυστικό συστατικό είναι που κάνει την διαφορά.

Υλικά:

  • 1 φαρίνα
  • 3/4 της κούπας σπορέλαιο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 6 κσ κακάο
  • 2 κσ ξύδι
  • 1/2 κγ αλάτι
  • 1/2 κγ σόδα
  • 2 βανίλιες
  • 2 κσ κονιάκ προαιρετικά
  • Λίγη μαργαρίνη για τη φόρμα

Για το σιρόπι

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 3 κσ κακάο
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι

Για την επικάλυψη

  • 1 βαζάκι νηστίσιμη Μερέντα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη,το νερό,το ξύδι,το σπορέλαιο,το κακάο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά
  2. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη σόδα,το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να χαθεί το αλεύρι
  3. Βουτυρώνουμε με μαργαρίνη τη φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με κακάο
  4. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.Αν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο
  5. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 2-3 λεπτά
  6. Κάνουμε τρυπούλες με οδοντογλυφίδα στο κέικ και περιχύνουμε με μια κουτάλα σιγά σιγά το μισό σιρόπι
  7. Περιμένουμε να ρουφήξει καλά και ξανά ρίχνουμε λίγες κουταλιές ακόμα.Ίσως δεν χρειαστεί όλο το σιρόπι
  8. Μόλις κρυώσει το κέικ περιχύνουμε με τη μερέντα.Αν είναι πολύ παγωμένη την ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί να γίνει ρευστή

Έφτιαξε ένα λαχταριστό κέικ - Όταν κοίταξε το κέντρο έπαθε σοκ με το μυστικό συστατικό

Αυτό το κέικ είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να φτιάξετε και αυτό το μυστικό συαστατικό είναι που κάνει την διαφορά. Δοκιμάστε το και θα καταλάβετε τι εννοούμε!

Ο καλύτερος τρόπος για να γίνεται το θέμα συζήτησης είναι να φτιάξετε αυτό το απίθανο κέικ κανέλας.

Φέρτε μαζί σας αυτό το θεϊκό κέικ και οι συνάδελφοί σας σίγουρα θα πάθουν πλάκα. Τίποτα δεν πάει καλύτερα με τον πρωινό καφέ από ένα μαλακό, χειροποίητο κέικ με κανέλα! Ωστόσο αν νηστεύετε, σας έχουμε και το πιο γευστικό νηστίσιμο κείκ, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Λοιπόν, τι περιμένετε; Γράψτε τη λίστα για τα ψώνια, έχετε να φτιάξετε ένα κέικ κανέλας!

Υλικά:

  • ¾ κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ κούπες λευκή ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • ½ κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 κουταλιά κανέλα

Οδηγίες παρασκευής:

  • Λαδώστε ένα μία φόρμα για κέικ.
  • Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνουν αφράτα
  • Προσθέστε όλα τα αυγά με τη μία, αφήνοντάς τα να ανακατευτούν με το μίγμα.
  • Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το baking powder μαζί.
  • Ρίξτε εναλλάξ το μίγμα με το αλεύρι και την κρέμα γάλακτος στο μίγμα με τα υπόλοιπα.
  • Χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέστε το καρύδι μέχρι να ενωθεί τελείως με το μίγμα.
  • Βάλτε το μισό μίγμα στη φόρμα.
  • Ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα και πασπαλίστε τα πάνω από το μίγμα.
  • Ρίξτε το υπόλοιπο μίγμα στη φόρμα.
  • Ψήστε το μίγμα στους 200 για 8 λεπτά.
  • Χαμηλώστε το στους 180 και ψήστε για άλλα 40 λεπτά.
  • Αφήστε το να κρυώσει, κόψτε και απολαύστε!
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share