Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

Νηστίσιμο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο

Λαχταριστό!

4 Μαρτίου 2020 15:36
Νηστίσιμο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Φτιάξτε λαχταριστό νηστίσιμο κέικ, χωρίς αυγά και βούτυρο! Μια συνταγή για ένα πανεύκολο, ελαφρύ και πεντανόστιμο κέικ. Τι θα χρειαστείτε;

Υλικά:

  • 1 φλ. ζάχαρη,
  • 3/4 φλ. καλαμποκέλαιο,
  • 1½ κουτ. σούπας ξίδι,
  • 1½ κουτ. σούπας κονιάκ,
  • 1 βανίλια,
  • 1 πρέζα αλάτι,
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια,
  • 2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού,
  • 1 κ.γλ. σόδα,
  • 1 φλ. νερό,
  • 1/2 φλ. κακάο,
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
  • 250 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση:

  • Βάλτε σε ένα μπολ ζάχαρη, λάδι, ξύδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατέψτε πολύ καλά με κουτάλι, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τα προσθέτουμε. Προσοχή, αφρίζει και χύνεται, γι’αυτό κάντε το πάνω από το μπολ με τα υλικά. Προσθέστε το νερό.
  • Κοσκινίστε το αλεύρι, το backing powder και το κακάο και ρίξτε τα στο μείγμα.
  • Ανακατέψτε με κουτάλι.
  • Αδειάστε το μισό μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη, μικρή φόρμα και το υπόλοιπο σε 6 ατομικά φορμάκια.
  • Ψήστε στον αέρα στους 150ο – 160ο c για 20’ τα μικρά φορμάκια και 30’ τη μεγάλη φόρμα.
  • Αφήστε το να σταθεί στη φόρμα για 10’, έπειτα ξεφορμάρετε και το γαρνίρετε με λιωμένη σοκολάτα!

Σε περίπτωση, όμως, που δεν θέλετε σοκολάτα, δείτε εδώ το κέικ κανέλας με ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη και πορτοκάλι!

Πανεύκολο κέικ σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα χωρίς επιπλέον ζάχαρη και άλλα 4 υλικά!

Σας βρήκαμε το πιο εύκολο κέικ σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα χωρίς επιπλέον ζάχαρη, με μόλις 5 υλικά, που θα σας πάρει μόνο 35 λεπτά για να το έχετε έτοιμο!

Τα υλικά που απαιτεί η συγκεκριμένη συνταγή βρίσκονται σε κάθε σπίτι και είναι αρκετά οικονομικά, κάνοντας έτσι το γλυκό μας να είναι εκτός από γευστικό και αρκετά προσιτό για να το φτιάξει ο καθένας μας!

Τα 5 υλικά που χρειάζεστε

  • 1 βάζο Nutella
  • 3 αυγά
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αχλάδια
  • 2 κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο γάλα

Οδηγίες παρασκευής

  • Ζεσταίνουμε τη Nutella στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια αδειάστε όλο το βάζο σε ένα μπολ.
  • Ρίξτε τα αυγά σας στο μπολ και ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα.
  • Ξεφλουδίστε τα αχλάδια και κόψτε τα σε φέτες.
  • Ρίξτε το ομοιογενές μείγμα σε μία φόρμα και τοποθετήστε τα αχλάδια από πάνω.
  • Ψήστε το κέικ για 35-40 λεπτά στους 160 βαθμούς.
  • Μόλις το βγάλετε από το φούρνο, ρίξτε από πάνω το ζαχαρούχο γάλα και απολαύστε!

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή δοκιμάστε και το κέικ με ζαχαρούχο γάλα!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share