Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Ζουμερό κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και βούτυρο

Ιδανικό για τη νηστεία

9 Μαρτίου 2020 09:01
Ζουμερό κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και βούτυρο
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Νηστίσιμο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο από τον Τάσο Αντωνίου. Τόσο ζουμερό, τόσο φουλ στη σοκολάτα που θα το λατρέψουν όλοι, είτε νηστεύουν είτε όχι. Επίσης, αυτό το κέικ είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να φτιάξετε και αυτό το μυστικό συαστατικό είναι που κάνει την διαφορά.

Υλικά:

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. καλαμποκέλαιο
  • 1,5 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1,5 κ.σ. κονιάκ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γλ. βανίλια
  • 2/3 φλ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 φλ. νερό
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 250 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 220 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170oC.
  2. Σε μπωλ βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το μηλόξιδο, το κονιάκ, αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη. Σε ξεχωριστό μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τη μαγειρική σόδα με τον χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα κέικ. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε κόσκινο στο μπολ και κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ ή πυρέξ. Ψήνουμε για 30 λεπτά στη μεσαία σχάρα, στον αέρα.
  3. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γκανάς σοκολάτας: σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου σε μέτρια φωτιά, χωρίς να βράσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Περιχύνουμε το κέικ με τη γνακάς σοκολάτας, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: mamapeinao.gr

Λαχταριστό νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα - Με λίγες θερμίδες και φθηνά υλικά!

Φτιάξετε κι εσείς το πιο αφράτο και νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα χωρίς ενοχές!
Μιλάμε για ένα ζουμερό, αφράτο κέικ σοκολάτας με αρώματα πορτοκαλιού και σταγόνες σοκολάτας. Και το καλύτερο δεν σας το είπα…είναι νηστίσιμο!! Και φυσικά κανείς δεν θα το πιστεύει!

Η συγκεκριμένη συνταγή δεν έχει καμιά ιδιαίτερη εκτέλεση! Μπορούμε να την κάνουμε στο μίξερ ή με το χέρι.Το περίεργο με αυτό το κέικ σοκολάτας είναι ότι όσο περνούν οι μέρες τόσο πιο ζουμερό γίνεται αρκεί να μην το έχουμε εκτεθειμένο στον αέρα. Αν θέλουμε για έξτρα γεύση γλασάρουμε το κέικ με ένα γλάσο της επιλογής μας. Για να σας διευκολύνω μπορείτε να κάνετε το εξής.

Λιώστε κουβερτούρα σε μπεν μαρί και στο τέλος προσθέστε λίγο σπορέλαιο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί το λάδι στη σοκολάτα.Με αυτό το μείγμα περιχύνουμε το κέικ μας! Όπως και να το κάνετε σίγουρα θα σας αρέσει! Ωστόσο, αν δεν είστε τόσο πολύ λάτρης της σοκολάτας, μπορείτε να δοκιμάσετε το καταπληκτικό νηστίσιμο κέικ με ταχίνι που υπάρχει σε παλαιότερη ανάρτηση.

ΥΛΙΚΑ:

  • 150 γρ. σπορέλαιο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 340 γρ.νερό
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 60 γρ. κακάο
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 380 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας.Ανακατεύουμε καλά.
  • Κατόπιν ,ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Τέλος,ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα σικλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Αναποδογυρίζουμε το κέικ σοκολάτας σε σχάρα μέχρι να κρυώσει.Περιχύνουμε με γλάσο (προαιρετικά)…

κέικ χωρίς αυγά και γάλα

Αν ψάχνετε νηστίσιμες συνταγές για τις επόμενες μέρες, δοκιμάστε και τα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share