Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Λαχταριστή τυρόπιτα με 4 τυριά!

Δοκιμάστε την!

21 Φεβρουαρίου 2020 08:49
Λαχταριστή τυρόπιτα με 4 τυριά!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Όλοι λατρεύουμε τις τυρόπιτες, γιατί εκτός από λαχταριστές, είναι και η εύκολη λύση για τη δουλειά ή και το σχολείο. Έτσι, σήμερα θα σας προτείνουμε μια πεντανόστιμη τυρόπιτα με 4 τυριά.

Αν όμως, έχετε δοκιμάσει αυτή την συνταγή και θέλετε να φτιάξετε κάτι άλλο, μπορείτε να δείτε εδώ την γρήγορη τυρόπιτα με τραχανά που έχει ξετρελάνει τους πάντες.

Υλικά:

  • 1 κουτί φύλλο κρούστας,
  • 400 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ. φέτα
  • 200 γρ. τυρί γκούντα
  • 200 γρ. γκούντα
  • Πιπέρι
  • 5 αυγά
  • 2 κούπες γάλα

συνταγή για εύκολη τυρόπιτα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ρίξτε τα τυριά, τα αυγά, το γάλα, το πιπέρι και ανακατέψτε καλά για να γίνει το μίγμα. Αλείψτε το ταψί με λάδι.
  2. Στρώνουμε στον πάτο 3 φύλλα αφού τα λαδώσουμε ένα-ένα
  3. Βάζουμε λίγο μείγμα
  4. Μετά βάζουμε άλλα 2 φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
  5. Βάζουμε ξανά μείγμα, μετά αλλά 2 φύλλα και τέλος το μείγμα που έμεινε
  6. Από πάνω, βάζουμε πάλι 3 φύλλα λαδωμένα όπως στην αρχή
  7. Χαράξτε την πίτα σε κομμάτια και αλείψτε την επιφάνεια της πίτας με χτυπημένο αυγό ή γάλα. Ψήστε στους 180ο C μέχρι να ροδίσει

Λαχταριστή επτάφυλλη τυρόπιτα με κασέρι και φέτα!

Όλοι μας λατρεύουμε την τυρόπιτα και κοιτάμε πώς θα βρούμε μια διαφορετική συνταγή για να απογειώσουμε το αγαπημένο μας πιάτο, είτε με διαφορετική γέμιση, είτε με διαφορετικό φύλλο. Σήμερα λοιπόν, το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς την τέλεια και λαχταριστή επτάφυλλη τυρόπιτα με κασέρι και φέτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, αν πάλι θέλετε να ξεφύγετε εντελώς από τις συνηθισμένες συνταγές δείτε εδώ την τέλεια συνταγή για μελοτυρόπιτα!

Υλικά

  • 7 φύλλα κρούστας
  • 2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
  • 2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 ποτήρια του νερού ζεστό γάλα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 αυγά
  • 250 γρ. τυρί φέτα σπασμένη
  • 250 γρ. κασέρι Μυτιλήνης τριμμένο
  • Για τα φύλλα
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος Παρασκευής

  1. Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει και ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να δέσει και να σφίξει ανακατεύοντας γρήγορα.
  2. Ρίχνουμε το γάλα όπως είναι ζεστό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σφίξει, προσθέτουμε το πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία και λεία κρέμα.
  4. Στο τέλος προσθέτουμε και τα δύο τυριά.
  5. Χωρίζουμε τη γέμιση σε τέσσερα μέρη.
  6. Λαδώνουμε το ταψί μας με ένα πινέλο και βάζουμε το πρώτο φύλλο. Ξαναλαδώνουμε το φύλλο καλά και βάζουμε το δεύτερο φύλλο και από πάνω βάζουμε ένα τέταρτο της γέμισης.
  7. Απλώνουμε πολύ καλά τη γέμιση να πάει σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για άλλα 3 φύλλα.
  8. Τα δυο τελευταία φύλλα τα βάζουμε από πάνω με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως τα πρώτα.
  9. Λαδώνουμε πολύ καλά το τελευταίο φύλλο και πριν το βάλουμε στο φούρνο βρέχουμε με λίγο νερό την πίτα μας.
  10. Προσοχή δεν πατάμε τα φύλλα, τα αφήνουμε αεράτα όπως στρωθούν στο ταψί.
  11. Τις άκρες από τα φύλλα που έχει στο ταψί τις σπρώχνουμε με το πινέλο μας γύρω γύρω να μπουν μέσα στο ταψί.
  12. Χαράζουμε την πίτα μας σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 50 – 60 λεπτά.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share