Τρίτη, 07 Απριλίου 2020

Δε θα ξεκολλάς αν φτιάξεις αυτή την τυρόπιτα με τραχανά χωρίς φύλλο!

Τρομερή συνταγή!

15 Φεβρουαρίου 2020 10:42
Δε θα ξεκολλάς αν φτιάξεις αυτή την τυρόπιτα με τραχανά χωρίς φύλλο!

Θέλεις να φτιάξεις μια διαφορετική, εύκολη και ταυτόχρονα πεντανόστιμη συνταγή για τυρόπιτα, όπως η τυρόπιτα express; Το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σου προτείνει αυτή τη μαγική τυρόπιτα με τραχανά, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να ανοίξεις φύλλο.

Ακολούθησε τα πολύ απλά βήματα της συνταγής αυτής και σε πολύ λίγη ώρα θα έχεις δημιουργήσει μια τυρόπιτα, με την οποία... δε θα ξεκολλάς και θα θέλεις να την φτιάχνεις ασταμάτητα.

τυρόπιτα με τραχανά χωρίς φύλλο

Υλικά

1 ποτήρι τραχανάς
3 αυγά
1 ποτήρι γάλα
2 ποτήρια νερό
350 γρ. φέτα
1 κούπα καλαμποκάλευρο
1 κούπα γάλα
Μισή κούπα φέτα θρυμματισμένη
5 κουτ.σούπας βούτυρο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το νερό με αλάτι και τον τραχανά

Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά και προσθέτουμε ένα ποτήρι γάλα

Ανακατεύουμε για άλλα 10 λεπτά

Προσθέτουμε την φέτα τριμμένη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει προσθέτουμε δύο αυγά χτυπημένα

Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν, το γάλα και ανακατεύουμε

Ρίχνουμε το βούτυρο και μισή κούπα φέτα

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το μείγμα όπως στις τάρτες

Αδειάζουμε τον τραχανά και ρίχνουμε από πάνω ένα χτυπημένο αυγό

Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και ψήνουμε στους 170-180 για 45 λεπτά

Η τυρόπιτα με τραχανά χωρίς φύλλο είναι έτοιμη.

Δεν υπάρχει παιδάκι που να μη τρώει αυτήν την τυρόπιτα!

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με υπέροχη συνταγή για τυρόπιτα, μετά και την χθεσινή με καραμελομένα κρεμμύδια και τραγανό μπέικον!

Πάμε να την δούμε αναλυτικά:

Δεν υπάρχει παιδάκι που να μη τρώει αυτήν την τυρόπιτα!

Δοκιμάστε την πιο εύκολη συνταγή για σπιτική τυρόπιτα που φτιάχνεται πολύ γρήγορα και όλα τα παιδιά θα ξετρελαθούν. Είναι η γνωστή τεμπελοτυρόπιτα!

Υλικα

600 γρ φετα
4 αυγά,
1/2 λίτρο γάλα,
200 γρ (1 κεσεδάκι δηλ) γιαούρτι στραγγιστό,
ενάμιση κεσέ του γιαουρτιού αλεύρι,
πιπέρι
1/2 κεσέ τριμμένη φρυγανιά.
λίγο μοσχοκαρυδο
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

Εκτέλεση

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. χτυπαμε τα αυγα,προσθέτουμε το γιαουρτι,το,γαλα το πιπερι,το βουτυρο λιωμενο τη φετα,το μοσχοκαρυδο,το αλευρι το πιπερι και το αλατι.
Απλώνουμε το μείγμα και τέλος ρίχνουμε λίγο λαδάκι η βούτυρο στην επιφάνεια και τριμμένη φρυγανια.
Ψήνεται στους 180 για 45΄περίπου.
Αλάτακι εγω δε βαζω εσεις εαν θελετε προσθεστε ελαχιστο .Tου πάνε πολύ και οι κοκκινες πιπεριες!

Τυρόπιτα περέκ: Η ποντιακή λιχουδιά που είναι σκέτη απόλαυση!

Η τυρόπιτα είναι ένα από τα πιο διάσημα γρήγορα και χορταστικά φαγητά της ελληνικής κουζίνας.

Υπάρχουν χιλιάδες παραλλαγές. Με φύλλο κρούστας, με σφολιάτα, με κανταΐφι, με αλεύρι, με ζύμη, με ό,τι τραβάει η ψυχή σας γενικότερα. Φυσικά μπορείτε να παίξετε και με τα τυριά, αν και η φέτα μαζί με μυζήθρα είναι ίσως ο πιο αχτύπητος συνδυασμός. Αν είστε σε πιο εφηβική διάθεση, πιθανότατα θα είστε και φαν των κίτρινων τυριών και αυτών που λιώνουν όταν την κόβετε.

Σε όποια εκδοχή κι αν την προτιμάτε, η τυρόπιτα μπορεί να αποτελέσει πλήρες γεύμα, πρωινό, σνακ ή βραδινό.

Μια από τις πιο νόστιμες, τραγανές και πιο light εκδοχές της είναι η τυρόπιτα με φύλλα περέκ. Τα παραδοσιακά δηλαδή φύλλα του Πόντου που μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με ντέλι προϊόντα ή παραδοσιακά ποντιακά.
Τα περέκ είναι φυλλαράκια που αν τα τοποθετήσεις σωστά, δίνουν ένα άκρως τραγανό αποτέλεσμα και το ταψί αδειάζει χωρίς να το καταλάβει κανείς.

Υλικά:

8 φύλλα περέκ
200 γρ. μαλακιά φέτα σε κομματάκια
100 γρ. μυζήθρα
200 γρ. βούτυρο light ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Bρέχουμε την επιφάνεια των φύλλων και από τις δυό πλευρές και συνεχίζουμε ζεσταίνοντας λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το πρώτο φύλο και λίγο βούτυρο από πάνω (να πάει παντού) ή ελαιόλαδο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο, το τρίτο, μέχρι και το προτελευταίο φύλλο. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από κάτω. Τότε, γυρίζουμε τα φύλλα (όπως την ομελέτα) από την άλλη πλευρά -μπορείτε και με τη βοήθεια ενός πιάτου.

Μόλις γυρίσουμε τα φύλλα, τα ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το τυράκι, βούτυρο και ξανασκεπάζουμε. Βάζουμε το τελευταίο φύλο και βουτυρώνουμεω. Μόλις πάρει χρώμα από κάτω, ξαναγυρίζουμε όλη την πίτα.

Μόλις την βγάλουμε, την αφήνουμε για λίγο στο τραπέζι (όσο προλαβαίνουμε) και σερβίρουμε.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share