Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα κέικ που λιώνει στο στόμα!

Εύκολη και γρήγορη συνταγή!

11 Ιανουαρίου 2020 12:20
Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα κέικ που λιώνει στο στόμα!

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτακ κεικ που λιώνει στο στόμα σε μια απλή και εύκολη συνταγή! Μια εναλλακτική συνταγή για πορτοκαλόπιτα είναι με τζίντζερ!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κούπα τσαγιού αλεύρι
  • 1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 20 γραμ .[ένα φακελάκι ] μπέκιν πάουντερ
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 2 αυγά
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κούπα τσαγιού γιαούρτι
  • 1/2 κούπα τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 1/2 κούπα τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

ΣΙΡΟΠΙ:

  • 2΄κούπες χυμό πορτοκαλιού
  • 1και 1/2 κούπα τσαγιού νερό
  • 2 και 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Βράζουμε για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να κρυώσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους180 βαθμούς.
  2. Βάζουμε σε μπόλ τα 2 σιμιγδάλια,το μπέκιν,την βανίλια και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε.
  3. Σε άλλο μπόλ βάζουμε τα αυγά ,την ζάχαρη, το γιαούρτι, τον χυμό πορτοκαλιού, και .το λάδι ανακατεύουμε με χέρι καλά και προσθέτουμε το μείγμα με τα 2 σιμιγδάλια και το αλεύρι ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν όλα μαζί.
  4. Σε λαδωμένο ταψάκι αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε περίπου 50 λεπτά να ροδοκοκκινίσει.
  5. Το αφήνουμε για 10 λεπτά αφού το ξεφουρνίσουμε το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε προσεκτικά με μία κουτάλα το σιρόπι θα το πιεί σιγά σιγά.
  6. Συνοδεύεται πολύ ωραία επίσης και με μία μπάλα παγωτό.

Eύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου με φρούτα του δάσους! (Video)

Εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου με φρούτα του δάσους έφταιξε ο σεφ Λάμπρος Βακιάρος και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» πώς να το ετοιμάσουν. Ακόμα ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου που θα σας ξετρελάνει είναι με ζαχαρούχο γάλα, σοκολάτα και άλλα 4 υλικά!

Υλικά:

Για το τζελ φρούτων του δάσους:

  • 6 φύλλα ζελατίνης (μικρό μέγεθος)
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. νερό
  • 500 γρ. φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα)

Για την κρέμα και τη σύνθεση:

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα (σπασμένα)
  • 225 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 240 γρ. γάλα (για το μούλιασμα των μπισκότων)

Εκτέλεση:

Δροσερό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα!

Το Athensmagazine.gr σας φτιάχνει την διάθεση με το καλημέρα και την συνταγή για υπέροχο δροσερό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα! Αν όμως, προτιμάτε να φτιάξετε κάτι πιο οικονομικό μπορείτε να κάνετε γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά.

Πάμε να δούμε αναλυτικά και αυτή την συνταγή:

Συστατικά0/15 συστατικά
Παντεσπάνι
4 αυγά
165 γρ φαρίνα
200 γρ ζάχαρη
3 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
Γέμιση
400 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ ινδοκάρυδο
Επικάλυψη σοκολάτας
200 ml γάλα
200 ml νερό
160 γρ ζάχαρη
1½ κουταλιά αλεύρι

Οδηγίες

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.

Την απλώνουμε σε μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε το ινδοκάρυδο.

Για μεγαλύτερη ευκολία χωρίζουμε το κρύο παντεσπάνι σε 2 μέρη και βάζουμε το ένα ως βάση σε αποσπώμενη φόρμα.

Από πάνω απλώνουμε το μείγμα με την καρύδα και σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το νερό, την ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.

Την απλώνουμε ζεστή πάνω από το γλυκό, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μαγική συνταγή για σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα!

Ζουμερή πορτοκαλόπιτα της μαμάς!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share