Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γλυκιά σοκολατόπιτα με κουβερτούρα! (Video)

Η πιο εύκολη συνταγή!

15 Νοεμβρίου 2019 13:55
Γλυκιά σοκολατόπιτα με κουβερτούρα! (Video)

Κάθε μέρα έτσι και σήμερα το Athensmagazine.gr σας βρίσκει τις καλύτερες συνταγές! Αυτή την φορά σας παρουσιάζουμε την γλυκιά σοκολατόπιτα με κουβερτούρα!

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου φτιάχνει σοκολατόπιτα.

Υλικά:

4 αυγά, 120 γρ. ζάχαρη, 110 γρ. βούτυρο φρέσκο, 120 γρ. σοκολάτα, κουβερτούρα, 1 φακελάκι βανίλια, 1 φακελάκι μπέικιν, 60 γρ. αλεύρι, 20 γρ. κακάο και 100 γρ. καρύδια για πασπάλισμα.

Για την Σως:

350 γρ. κουβερτούρα, 150 ml κρέμα γάλακτος και μια τσιμπιά πιπέρι.

Δείτε το βίντεο εδώ στο Athensmagazine.gr:

Χαλούμι με ψαρονέφρι... ένα γαστρονομικό "ταξίδι"! (Video)

Αξίζει να δοκιμάσετε την συνταγή για ψαρονέφρι με χαλούμι! Η σημερινή συνταγή είναι ένα γαστρονομικό "ταξίδι"! Μπορείτε να συνοδεύσετε το φαγητό με πουρέ πατάτας! Δείτε ακόμα: Βλάχικη διπλωτή τυρόπιτα!

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μαγειρεύει ψαρονέφρι με χαλούμι, λιαστή ντομάτα και πουρέ πατάτας.

Υλικά:

500 γρ. κιλό ψαρονέφρι, μία συσκευασία χαλούμι, 150 γρ. λιαστές ντομάτες (σε βαζάκι) 1 ποτήρι λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι, κορν φλάουρ, ελαιόλαδο.

Υλικά για τον πουρέ πατάτας:

1 κιλό πατάτες, 150 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελαδινό 1 με 1,5 ποτήρι νερού γάλα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Πανεύκολα μπιφτέκια με καρότο και μανιτάρια!

Δεν υπάρχει πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για μπιφτέκια από αυτή που σας παρουσιάζουμε! Το μυστικό σε αυτή την συνταγή είναι να βάλετε ένα καλά τριμμένο καρότο μέσα στον κιμά που θα δώσει άλλη νοστιμιά!

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι (κόκκινο κατά προτίμηση)

1/2 φλ. τσαγιού ψίχουλα θρυμματισμένου ψωμιού ή 1/3 φλ. φρυγανιά τριμμένη

1/4 φλ. τσαγιού γάλα

1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire

1 κ.γ. αποξηραμένο μαϊντανό ή 3 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα

1 κ.γ. μουστάρδα

αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.σ. βούτυρο + 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

για τη σάλτσα μανιταριών

2 φλ. τσαγιού ζωμός βοδινού

2 κ.γ. ντοματοπελτές ή κέτσαπ

1 κοφτό κ.γ. μουστάρδα

1 κοφτό κ.γ. σάλτσα Worcestershire

3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο

230 γρ. φρέσκα λευκά ή καφέ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα μπιφτέκια: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνετε καλά για 8-10 λ τουλάχιστον. Πλάθετε 8 μπιφτέκια, ιδίου μεγέθους. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία τη 1 κ.σ. βούτυρο με το λάδι και τηγανίζετε τα μπιφτέκια για 4-5 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι, χωρίς να σβήσετε τη φωτιά, και τα διατηρείτε ζεστά.

Για τη σάλτσα μανιταριών: Εν τω μεταξύ, μέχρι να ψηθούν τα μπιφτέκια, φτιάχνετε το ζωμό με το κύβο βοδινού, προσθέτετε το πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ, τη μουστάρδα και τη Worcestershire σος και να ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Το αφήνετε στην άκρη.

Ξαναβάζετε το ζεστό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία, προσθέτετε τις 3 κ.σ. βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για 4 λ περίπου, ανακατεύοντας συχνά, ξύνοντας τη βάση του τηγανιού για να ξεκολλήσουν υπολείμματα των μπιφτεκιών για να ενισχύσουν τη γεύση τους. Προσθέτετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λ επιπλέον.

Στη συνέχεια πασπαλίζετε το αλεύρι πάνω από το μείγμα μανιταριών ανακατεύοντας διαρκώς για 1 λ ακόμα. Μετά αρχίζετε να ρίχνετε σταδιακά το μείγμα ζωμού κρέας, χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα για 2 λ περίπου ή μέχρι να πήξει ελαφρώς.

Για το σερβίρισμα: Μειώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια βάζετε τα μπιφτέκια στο τηγάνι βυθίζοντάς τα μέσα στη σάλτσα και τα αφήνετε να σιγομαγειρευτούν για 2 λ για να ζεσταθούν. Σερβίρετε ζεστά τα μπιφτέκια σας και τη σάλτσα τους με πουρέ πατάτας και προαιρετικά με πράσινα φασολάκια ή με πιλάφι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share