Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019

Βλάχικη διπλωτή τυρόπιτα!

Δοκιμάστε την!

14 Νοεμβρίου 2019 08:31
Βλάχικη διπλωτή τυρόπιτα!

Βρήκαμε μια ξεχωριστή συνταγή για βλάχικη διπλωτή τυρόπιτα που σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει! Μην καθυστερείτε άλλο! Τρέξτε να την φτιάξετε.

Με την ευκαιρία διαβάστε: Εβρίτικη τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά!

Τι θα χρειαστείτε:

2 φλ. τσαγ. νερό
4 φλ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο αλάτι
250 γρ. φέτα
250 γρ. βούτυρο φρέσκο ή ελαιόλαδο

συνταγή για τυρόπιτα

Πώς θα τη φτιάξετε:

Λιώστε το βούτυρο. Αλείψτε καλά με λίγο από το λιωμένο βούτυρο το ταψί της κουζίνας.

Σε λεκανίτσα ρίξτε το νερό, το αλάτι, σιγά-σιγά το αλεύρι και φτιάξτε μια ζύμη μαλακιά και ελαστική. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι. Ζυμώστε αρκετά τη ζύμη σας για να μπορέσετε να την απλώσετε πιο εύκολα…

Χωρίστε τη ζύμη σε 15 ισομεγέθη κομμάτια. Πλάστε τα κομμάτια σε μπαλάκια…

Απλώστε κάθε μπαλάκι σε φύλλο μικρό στο μέγεθος πιάτου του φρούτου.

Με την ευκαιρία διαβάστε: Τυρόπιτα express: Η πιο νόστιμη τυρόπιτα σε 10 λεπτά!

Χωρίστε τα φύλλα σε τρεις πεντάδες. Αλείψτε κάθε ένα από τα τέσσερα φύλλα κάθε πεντάδας με μια γεμάτη κουταλιά βούτυρο, βάλτε τα το ένα πάνω στο άλλο και σκεπάστε τα με το πέμπτο φύλλο χωρίς να το αλείψετε. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τις υπόλοιπες δύο πεντάδες.

Αλευρώστε τον πάγκο σας. Πάρτε την πρώτη πεντάδα και ανοίξτε την σε φύλλο. Ανοίξτε το φύλλο όσο μεγαλύτερο γίνεται. Όσο μεγαλύτερο, τόσο λεπτότερο, τόσο πιο τραγανή και επιτυχημένη η πίτα. Ραντίστε με το βούτυρο όλη την επιφάνεια του φύλλο.

τυρόπιτα

Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί. Πιάστε την μια άκρη του φύλλου και φέρτε την μέχρι το κέντρο του.

Πιάστε την απέναντι άκρη και διπλώστε την πάνω από την προηγούμενη. Θα έχετε τώρα μπροστά σας ένα παραλληλόγραμμο. Ραντίστε με βούτυρο.

Διπλώστε τις δύο άκρες φέρνοντας την μία πάνω στην άλλη και φτιάξτε ένα τετράγωνο φάκελο. Βάλτε τον φάκελο στο κέντρο του ταψιού και αλείψτε την επιφάνειά του με βούτυρο.

Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τις άλλες δύο πεντάδες των φύλλων. Θα φτιάξετε έτσι άλλους δύο φακέλους και θα τους τοποθετήσετε πάνω από τον πρώτο.

Με τις παλάμες σας, σιγά σιγά και ξεκινώντας από το κέντρο, πατήστε με δύναμη και προσπαθήστε να απλώσετε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού…

Ψήστε στους 180 με 200 βαθμούς για τρία τέταρτα με μία ώρα, να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

Τυρόπιτα Ρουμελιώτικη: Η πεντανόστιμη συνταγή της ημέρας!

Το Athensmagazine.gr, όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, είναι εδώ και σας μεταφέρει την εύκολη συνταγή της ημέρας με τυρόπιτα ρουμελιώτικη!

Μια πανεύκολη συνταγή για μια πανεύκολη και πεντανόστιμη Ρουμελιώτικη Τυρόπιτα. Τόσο απλή στη παρασκευή της, τόσο υπέροχη στη γεύση της που θα γίνει η αγαπημένη τυρόπιτα της οικογένειας. Απολαύστε τη όλες τις ώρες της ημέρας, πρωϊνό, δεκατιανό, γεύμα ως συνοδευτικό, απογευματινό και πρόχειρο δείπνο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

Υλικά συνταγής
1/2 κιλό φέτα
2 ½ φλ. τσαγιού γάλα
6 αυγά χτυπημένα
1 ½ φλ. τσαγιού βούτυρο φρέσκο ή ανάμεικτο με μαργαρίνη
1/4 φλ. τσαγιού ψιλοτριμμένη γραβιέρα ήπιας γεύσης (όχι αλμυρή)
1/2 κιλό φύλλο κρούστας

Αφράτη τυρόπιτα με 3 είδη τυριών!

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά και ρίχνετε και το γάλα. Τρίβετε τη φέτα με ένα πιρούνι, τη ρίχνετε στο μπολ και την αναμιγνύετε καλά με τα αυγά και το γάλα. Τρίβετε τη γραβιέρα στο ψιλό μέρος του τρίφτη. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο.

Με ένα πινέλο, αλείφετε ένα ταψί διαστάσεων 25×35 εκ. περίπου και στρώνετε μέσα δύο φύλλα, ραντισμένα ένα ένα με λίγο βούτυρο και τα πασπαλισμένα με λίγη τριμμένη γραβιέρα. Μετά βάζετε ένα φύλλο και το μαζεύετε για να κάνει πτυχές και να σκεπάσει μόνο το πάτο του ταψιού. Το ραντίζετε με βούτυρο και ρίχνετε πάνω λίγο από το μείγμα της φέτας-αυγών.

Βάζετε δεύτερο φύλλο κατά τον ίδιο τρόπο [με πτυχές] και ρίχνετε από πάνω λίγο από το μείγμα της φέτας-αυγών. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά εκτός από 2 φύλλα που κρατάτε για την επιφάνεια της τυρόπιτας. Τα στρώνετε και αυτά στην επιφάνεια της τυρόπιτας ραντισμένα ένα ένα με λίγο βούτυρο και τα πασπαλισμένα με την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα.

Χαράζετε σε κομμάτια τη τυρόπιτα (μόνο τα επάνω φύλλα), την αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο, τη ραντίζετε με νερό και τη ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 45-50 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Τη σερβίρετε ζεστή.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share