Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

Αφράτες τηγανίτες γιαουρτιού, εύκολα, γρήγορα και μόνο με 4 υλικά

Υπέροχες!

18 Οκτωβρίου 2019 10:16
Αφράτες τηγανίτες γιαουρτιού, εύκολα, γρήγορα και μόνο με 4 υλικά

Αφράτες και ελαφριές τηγανίτες γιαουρτιού,ζεστές ή κρύες όπως και να τις φας είναι φανταστικές!!!

Στο πρωινό με τυριά, με μέλι, με μαρμελάδα, όπως και να φαγωθούν… τρώγονται επίσης φτιάχνοντας σαντουιτσάκια με αλλαντικά!

Υλικά:

1 ποτήρι γιαούρτι
3 κουταλάκια μπέκιν
2 αυγά
1/4 ποτηριού ηλιέλαιο
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
Λίγο λάδι για το τηγάνι

Διαβάστε με την ευκαιρία: Τηγανίτες γιαουρτιού σκέτος αφρός… εύκολα, γρήγορα, και μόνο με 4 υλικά!

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.

Αφράτες τηγανίτες γιαουρτιού, εύκολα, γρήγορα και μόνο με 4 υλικά

Αφράτες τηγανίτες γιαουρτιού, εύκολα, γρήγορα και μόνο με 4 υλικά

Αφράτες τηγανίτες γιαουρτιού, εύκολα, γρήγορα και μόνο με 4 υλικά

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο το μείγμα ώστε να έχουμε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι και περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.

Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι πατάμε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχουμε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορούμε να ακουμπάμε τη ζύμη στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζουμε 1-2 φορές!!!

Αφράτες τηγανίτες γιαουρτιού, εύκολα, γρήγορα και μόνο με 4 υλικά

Τρώγονται ζεστά ή κρύα!

Αφράτες τηγανίτες γιαουρτιού, εύκολα, γρήγορα και μόνο με 4 υλικά

Καλή όρεξη!!!

Τηγανίτες γιαουρτιού σκέτος αφρός… εύκολα, γρήγορα, και μόνο με 4 υλικά!

Τηγανίτες: Μία συνταγή εξαιρετικής ποιότητας, την οποία συνήθιζαν να φτιάχνουν οι γιαγιάδες στα εγγόνια. Έπειτα, αυτή η συνταγή πέρασε στις νεότερες γενιές. Έτσι, οι μαμάδες επιδίωκαν να εμπλουτίζουν το πρωινό κολατσιό των παιδιών τους, με τηγανίτες. Τηγανίτες της γιαγιάς: Νόστιμες ακόμα και την επόμενη μέρα!

Οι τηγανίτες με γιαούρτι, όμως, είναι όνειρο. Πρόκειται για μια νεότερη παραλλαγή της ζαχαροπλαστικής. Συνήθως, αυτές του γιαουρτιού παρουσιάζονται να είναι πιο αφράτες και ελαφριές από ότι εκείνες των γιαγιάδων ή των μαμάδων. Επίσης, πολύ σημαντικό και άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως μπορούν να φαγωθούν τόσο ζεστές, όσο και κρύες.

undefined

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τη γέμιση των τηγανίτων, αυτή ποικίλει. Μπορεί κανείς να βάλει πάνω τους μαρμελάδα, μερέντα, ταχίνι ή και βούτυρο. Μπορεί να βάλει επίσης μέλι ή να την κάνει αλμυρή. Δηλαδή, να βάλει διάφορα κίτρινα ή λευκά τυριά και να προσθέσει επίσης και αλλαντικά.

Υλικά συνταγής για τηγανίτες:

1 ποτήρι γιαούρτι
3 κουταλάκια μπέκιν
2 αυγά
1/4 ποτηριού ηλιέλαιο
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
Λίγο λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση συνταγής για τηγανίτες:

– Αρχικά, τοποθετούμε σε ένα μπολ αυγά.
– Μαζί με τα αυγά μας, αναμιγνύουμε γιαούρτι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και λάδι.
– Μετά, κοσκινίζουμε το αλεύρι μας.
– Έπειτα, χτυπάμε για λίγο το μείγμα μας. Με αυτό τον τρόπο η ζύμη θα διατρηθεί απαλή και μαλακιά.
– Στη συνέχεια,ανοίγουμε ένα μάτι από την κουζίνα μας και βάζουμε επάνω ένα τηγάνι, στο οποίο θα τοποθετηθεί, είτε λίγο λάδι, είτε λίγο βούτυρο.
– Όταν ζεσταθεί το τηγάνι, βάζουμε κουταλιές μείγματος και τις πατάμε για να μη φουσκώσουν. Παράλληλα, προσέχουμε να μην κολλήσει η ζύμη μας.
– Προσπαθούμε να τηγανίσουμε τις τηγανίτες μας σε μέτρια φωτιά, ενώ τις γυρίζουμε μία με δύο φορές κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share