Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Λαχταριστό cheesecake με Nutella και καραμέλα!

Θα ξετρελαθείς!

30 Σεπτεμβρίου 2019 08:33
Λαχταριστό cheesecake με Nutella και καραμέλα!

Ένα υπέροχο cheesecake με Nutella και καραμέλα. Ένα γλύκισμα, εύκολο στη παρασκευή του, τέλειο στη γεύση του που θα το απολαύσετε σε όλες τις περιστάσεις.

Δείτε επίσης: Δείτε πως θα φτιάξετε το λεοπάρ κέικ που έχει προκαλέσει φρενίτιδα (Video)

Μια συνταγή (από εδώ) με τραγανή, παχιά μπισκοτένια βάση και περιμετρικά του cheesecake, μαλακή, κρεμώδης γέμιση, καλυμμένη με καραμέλα και νουτέλα ή μερέντα, πασπαλισμένο με φουντούκια. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

480 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ή άλλα μπισκότα βουτύρου επιλογής σας
1 φλ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο + 3 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
Για τη γέμιση cheesecake:
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-35%, κρύα
2 φλ. τσαγιού μαλακό τυρί κρέμα πλήρες
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2/3 φλ. τσαγιού έτοιμη καραμέλα γάλακτος ή σπιτική (δείτε συνταγή εδώ) [*]
Για την επικάλυψη:
1 φλ. τσαγιού Νουτέλα ή Μερέντα
1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα φουντούκια ελαφρώς καβουρδισμένα

Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί/φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρους 23 εκ. και στρώνετε τη βάση της με χαρτί κουζίνας.

Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο multi ή τα βάζετε σε πλαστική σακούλα και τα θρυμματίζετε με πλάστη. Τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα υγρό μείγμα.

Το ρίχνετε στο ταψί και το στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το με τα χέρια σας στη βάση του ταψιού και στα τοιχώματα σε ύψος τουλάχιστον 4-5 εκ. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να να ετοιμάσετε τη γέμιση.
Για τη γέμιση cheesecake: Ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε μεγάλο μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και “στέκεται” καλά.

Προσθέτετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και τη μισή σάλτσα σοκολάτας και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά.

Ρίχνετε το μείγμα cheesecake στο ταψί πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του με μια μαρίζ και από πάνω ρίχνετε σε διάφορα σημεία του cheesecake την υπόλοιπη σάλτσα καραμέλας. Παίρνετε ένα μαχαίρι και το “στροβιλίζετε” τη καραμέλα ώστε να απλωθεί η καραμέλα δημιουργώντας “κύματα” καραμέλας στην επιφάνεια.

Για την επικάλυψη: Ζεσταίνετε τη Νουτέλα ή Μερέντα στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει και γίνει σχετικά ρευστή για να μπορέσετε να την απλώσετε εύκολα πάνω από το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνετε από λίγη νουτέλα σε πολλά διάφορα σημεία πάνω στο cheesecake.

Με την ανάποδη ενός κουταλιού, ενώνετε τη νουτέλα ώστε να έχετε ένα ομοιόμορφο στρώμα νουτέλας πάνω από το cheesecake.

Αν προτιμήσετε τα φουντούκια καβουρδισμένα θα τα βάλετε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαντικής ουσίας, και θα τα καβουρδίσετε σε μέτρια φωτογραφία, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά μέχρι να βγάλουν ελαφρώς το άρωμά τους ή τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 φούρνο για 10 λ. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσουν τα ψιλοκόβετε.

Διαφορετικά τα ψιλοκόβετε χωρίς να τα καβουρδίσετε και διακοσμείτε περιμετρικά, γύρω γύρω, το cheesecake σας, πάνω από τη Νουτέλα.

Βάζετε το cheesecake σας στο ψυγείο και το αφήνετε από 1 ώρα αν βιάζεστε να σερβίρετε, μέχρι και 1 βράδυ για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί καλά. Το ξεφορμάρετε, το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και σερβίρετε αμέσως.

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά σε 3 μόνο κινήσεις!

Με 3 μόνο υλικά και 3 κινήσεις χωρίς ψήσιμο έχετε ένα υπέροχο γλυκάκι για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους.

Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό με 3 υλικά σε 10 λεπτά! που δεν απαιτεί ψήσιμο.


Υλικά:
500 γρ κουβερτούρα σοκολάτα, τεμαχισμένη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (ή λιγότερο αν δεν το θέλετε πολύ γλυκό. στη θέση του υπολοίπου βάζουμε φυτική κρέμα γάλακτος)
150 γρ σχετικά ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση:
Τοποθετείστε σε ένα ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και αλείψτε το με βούτυρο.
Λιώνετε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρι και ανακατέψτε στο τέλος και τα καρύδια.
Τοποθετείστε το μείγμα στο ταψί. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και το βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βγάλτε από το ψυγείο το γλυκό, τραβήξτε μακριά το χαρτί και κόψτε το σε τετράγωνα κομματάκι ή μακρόστενες μπάρες.

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά!

Το απόλυτο, πανεύκολο γλυκό ψυγείο που κανένας δεν μπορεί να του αντισταθεί. Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους, που βρήκαμε, για ένα γλύκισμα με λευκή σοκολάτα, ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα όρεο. Απλά δοκιμάστε το!

Μερίδες: 24

Χρόνος: 15 λ + 12 λ μαγείρεμα

Δυσκολία: Εύκολη για αρχάριους

Υλικά συνταγής

400 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένο σε μικρά κομματάκια
397 γρ. (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. μπισκότα όρεο, χοντροσπασμένα


Εκτέλεση συνταγής


Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 20 εκ. και στρώνετε τη βάση και τις πλευρές του με χαρτί ψησίματος. Χοντροκόβετε τα μπισκότα όρεο και τα τοποθετείτε σε μπολ. Τα αφήνετε στην άκρη.
Σπάστε τη λευκή σοκολάτα σε κομματάκια και τη τοποθετείτε σε μια κατσαρολίτσα. Προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και το σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά, για 10-12 λ, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα 2/3 των σπασμένων όρεο και ανακατεύετε με μεγάλο μεταλλικό κουτάλι να ενσωματωθούν. Με γρήγορες κινήσεις ρίχνετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και απλώνετε από πάνω τα υπόλοιπα 1/3 μπισκότα όρεο τα οποία πιέζετε ελαφρώς μέσα στο μείγμα.
Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 7-8 ώρες ή κατά προτίμηση για ένα ολόκληρο βράδυ για να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε 24 μικρά κομμάτια και σερβίρετε

Σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με σύκα!

Μια πανεύκολη, για αρχάριους, συνταγή για ένα πεντανόστιμο γλύκισμα χωρίς ψήσιμο, με σοκολάτα, σύκα, μπισκότα και φιστίκια Αιγίνης. Μια συνταγή όσο απλή στη παρασκευή της για ένα γλύκισμα τόσο υπέροχο στη γεύση του. Επίσης σας έχουμε και μια εύκολη συνταγή για τούρτα παγωτό Oreo με 3 υλικά!

Υλικά συνταγής

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (35-36%)
200 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
370 γρ. σύκα καθαρισμένα κομμένα στα 4 ή 5
170 γρ. σταφίδες ξανθές (ή αποξηραμένα φρούτα επιλογής σας ψιλοκομμένα)
130 γρ. φυστίκια Αιγίνης ανάλατα


Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τα σύκα τα κόβετε σε κομμάτια και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίζουν. Παίρνετε ένα ταψάκι με διάσταση βάσης 16 x 26 εκ. το βουτυρώνετε και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος φροντίζοντας το χαρτί να προεξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.

Λιώνετε, σε μέτριο μπολ, σε μπεν μαρί τα κομμάτια κουβερτούρας μαζί με τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη για 10 λ περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα να χλιαρύνει.

Μόλις χλιαρύνει προσθέτετε τα μπισκότα, τα σύκα, τις σταφίδες και τα φιστίκια και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν και κατανεμηθούν ισομερώς τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του με το πίσω μέρος ενός μεγάλου κουταλιού και το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή μέχρι να παγώσει και σφίξει καλά. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share