Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εύκολη τούρτα παγωτό Oreo με 3 υλικά!

Θα το λατρέψετε...

12 Σεπτεμβρίου 2019 11:37
Εύκολη τούρτα παγωτό Oreo με 3 υλικά!

Ναι σήμερα η συνταγή μας θα είναι αυτή και μάλιστα θα είναι εύκολη τούρτα παγωτό με 3 υλικά! Τι σημαίνει αυτό; Κούραση και κόπος μηδέν. Λίγη υπομονή μέχρι να σφίξει στην κατάψυξη η τούρτα μας και μετά βουρ με τα μούτρα. Είσαι έτοιμη να κάνουμε την τούρτα μας; Φύγαμε! Κορμός παγωτού με maltesers!

Yλικά

180γρ. μπισκότα Oreo (ή αντίστοιχα σοκολατένια μπισκότα)
500ml. κρέμα γάλακτος
200γρ. ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Χτύπα στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει. Έπειτα, ριξε το ζαχαρούχο γάλα και ανακάτεψε τα μαζί. Αφού ανακατευτούν, σπάσε τα μπισκότα σε κομμάτια και ρίξε τα μέσα στο μείγμα. Με μια σπάτουλα ανακάτεψε απαλά να πάνε παντού.

Άπλωσε μια λαδόκολλα ή μια μεμβράνη σε μια μακρόστενη (ή και στρογγυλή φόρμα) και ρίξε το παγωτό σου. Βάλτο στην κατάψυξη για τουλάχιστον τέσσερις ώρες να παγώσει. Έπειτα ξεφορμάρισε και βάλε την τούρτα παγωτό σου σε μια ωραία πιατέλα. Στόλισε από πάνω με λίγα μπισκότα και σέρβιρε.

Bonus Tips:
Αγόρασε την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο από την προηγούμενη μέρα και άστα στο ψυγείο να κρυώσουν καλά. Έτσι θα έχεις καλύτερη υφή για το παγωτό σου. Επίσης, για να κάνω την τούρτα να μοιάζει πιο υπερπαραγωγή, παίρνω ένα τσέρκι που είναι βάση για τούρτες, στρώνω ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάτο, θρυμματίζω λίγα μπισκότα και τα στρώνω. Από πάνω ρίχνω το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο και στο τέλος στολίζω με ολόκληρα μπισκότα από πάνω- έτσι για να μοιάζει ότι έκανα κάτι πιο δύσκολο.

Το τέλειο σνακ: Μοτσαρέλα στικς με υπέροχη σάλτσα!

Τα μοτσαρέλα στικς μπορούν να αποτελέσουν ένα υπέροχο ορεκτικό στο τραπέζι ή και ένα τέλειο σνακ σε στιγμές χαλάρωσης ή ενώ βλέπετε μια ταινία! 4+1 snacks που μπορείς να φάς και αργά τη νύχτα!

Συνοδευμένα με υπέροχη κόκκινη σάλτσα μαρινάρα γίνονται λαχταριστά.

Για τα μοτσαρέλα στικς θα χρειαστείτε

2 ‏αυγά χτυπημένα
1/4 φλιτζ. ‏νερό
1 1/2 φλιτζ. ‏τριμμένη φρυγανιά
1/2 κ.γ. ‏αλάτι αναμεμειγμένο με τριμμένο σκόρδο
2/3 φλιτζ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζ. ‏κορν φλάουρ
1 φλιτζ. ‏ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
450 γρ. ‏τυρί μοτσαρέλα (το κόβετε σε 20-24 στικς

Για τη μαρινάρα θα χρειαστείτε

2 κουτιά ‏ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουτί ‏πελτές ντομάτας
4 κ.σ. ‏ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
1 σκελίδα ‏ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κ.γ. ‏ρίγανη
1 κ.γ. ‏αλάτι
1/4 κ.γ. ‏μαύρο πιπέρι
6 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
1/3 φλιτζ. ‏ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 φλιτζ. ‏λευκό κρασί

Εκτέλεση

Για τα στικς μοτσαρέλας Σε μικρό μπολ αναμείξτε το νερό με τα αυγά.

Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ αναμείξτε τη τριμμένη φρυγανιά με το μείγμα αλατιού και σκόρδου. Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το κορν φλάουρ.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Παίρνετε κάθε στικ μοτσαρέλας και το βουτάτε ώστε να »παραληφθεί» πλήρως πρώτα στο μείγμα με το αλεύρι, μετά στο μείγμα με τα αυγά και ύστερα στο μείγμα με τη φρυγανιά.

Κατόπιν το βουτάτε στο τηγάνι και το αφήνετε να τηγανιστεί μέχρι όλη η επιφάνειά του να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα (θα του πάρει 30 δευτερόλεπτα περίπου). Αφού είναι έτοιμο τοποθετήστε το σε ένα απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγουν τα αχρείαστα λάδια. Επαναλάβετε τη διαδικασία με όλα τα στικς.

Για τη σάλτσα μαρινάρα

Σε ένα μίξερ βάλτε της ντομάτες, τον πελτέ, το μαϊντανό, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά πλήρως.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέστε ύστερα το μείγμα που είχατε στο μίξερ και το λευκό κρασί. Σιγοβράστε για 30 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά.

Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα βάλτε το σε ένα μπολ και είστε έτοιμη!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τέλεια τάρτα παγωτού σε 10 λεπτά!

Πανεύκολο παγωτό τιραμισού! 

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share