Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019

Κορμός παγωτού με maltesers!

Απίστευτο!

10 Σεπτεμβρίου 2019 16:49
Κορμός παγωτού με maltesers!

Κορμός με παγωτό καραμέλα, maltesers, μπισκοτένια βάση. Μια εύκολη συνταγή για το απόλυτο επιδόρπιο μετά από το το καθημερινό αλλά και επίσημο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής
1 λίτρο παγωτό καραμέλα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρ. Maltesers + επιπλέον για γαρνίρισμα
150 γρ. μπισκότα ή cookies σοκολάτας
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
100 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών

Εκτέλεση συνταγής
Με ένα κουτάλι μεταφέρετε το παγωτό σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, με διάσταση βάσης 10×20 εκ. περίπου και βάθους 6 εκ. Στρώνετε στην επιφάνεια τα maltesers, σε μια στρώση, πιέζοντάς τα ελαφρώς μέσα στο μαλακωμένο παγωτό. Το βάζετε στη κατάψυξη για 2 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.

Στη συνέχεια, θρυμματίζετε σε multi τα μπισκότα, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά. Απλώνετε το μείγμα πάνω από το παγωτό και τα maltesers και το πατάτε ισομερώς σε όλη την επιφάνεια. Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για 2 ώρες ή μέχρι να παγώσει.

Βυθίζετε τη βάση της φόρμας σε ζεστό νερό για 2 δευτερόλεπτα και το αναποδογυρίζετε σε μεταλλική πιατέλα σερβιρίσματος. Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για 30 λ. (Προαιρετικά το καλύπτετε με λεπτή στρώση γλάσου ζάχαρης και μετά το βάζετε στη κατάψυξη για 30 λ.) [*]

Πριν το σερβίρετε, τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος τα κομματάκια σοκολάτας με τη κρέμα γάλακτος και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρώς περιχύνετε το κορμό, τον διακοσμείτε με επιπλέον maltesers, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

[*] Αν προτιμήσετε να το καλύψετε με μια λεπτή στρώση γλάσο ζάχαρης, θα χρειαστείτε 1 ½ ζάχαρη άχνη με 4 κ.σ. χυμό λεμονιού ή ροδόνερο. Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη σε μπολ προσθέτετε το χυμό λεμονιού ή ροδόνερο και ανακατεύετε πολύ καλά. Βγάζετε το κορμό παγωτού, τον καλύπτετε με γρήγορες κινήσεις με το γλάσο και τον ξαναβάζετε στη κατάψυξη για 30 λ. Συνεχίζετε τη διαδικασία.

Το τέλειο σνακ: Μοτσαρέλα στικς με υπέροχη σάλτσα!

Τα μοτσαρέλα στικς μπορούν να αποτελέσουν ένα υπέροχο ορεκτικό στο τραπέζι ή και ένα τέλειο σνακ σε στιγμές χαλάρωσης ή ενώ βλέπετε μια ταινία! 4+1 snacks που μπορείς να φάς και αργά τη νύχτα!

Συνοδευμένα με υπέροχη κόκκινη σάλτσα μαρινάρα γίνονται λαχταριστά.

Για τα μοτσαρέλα στικς θα χρειαστείτε

2 ‏αυγά χτυπημένα
1/4 φλιτζ. ‏νερό
1 1/2 φλιτζ. ‏τριμμένη φρυγανιά
1/2 κ.γ. ‏αλάτι αναμεμειγμένο με τριμμένο σκόρδο
2/3 φλιτζ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζ. ‏κορν φλάουρ
1 φλιτζ. ‏ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
450 γρ. ‏τυρί μοτσαρέλα (το κόβετε σε 20-24 στικς

Για τη μαρινάρα θα χρειαστείτε

2 κουτιά ‏ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουτί ‏πελτές ντομάτας
4 κ.σ. ‏ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
1 σκελίδα ‏ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κ.γ. ‏ρίγανη
1 κ.γ. ‏αλάτι
1/4 κ.γ. ‏μαύρο πιπέρι
6 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
1/3 φλιτζ. ‏ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 φλιτζ. ‏λευκό κρασί

Το τέλειο σνακ: Μοτσαρέλα στικς με υπέροχη σάλτσα!

Εκτέλεση

Για τα στικς μοτσαρέλας Σε μικρό μπολ αναμείξτε το νερό με τα αυγά.

Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ αναμείξτε τη τριμμένη φρυγανιά με το μείγμα αλατιού και σκόρδου. Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το κορν φλάουρ.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Παίρνετε κάθε στικ μοτσαρέλας και το βουτάτε ώστε να »παραληφθεί» πλήρως πρώτα στο μείγμα με το αλεύρι, μετά στο μείγμα με τα αυγά και ύστερα στο μείγμα με τη φρυγανιά.

Κατόπιν το βουτάτε στο τηγάνι και το αφήνετε να τηγανιστεί μέχρι όλη η επιφάνειά του να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα (θα του πάρει 30 δευτερόλεπτα περίπου). Αφού είναι έτοιμο τοποθετήστε το σε ένα απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγουν τα αχρείαστα λάδια. Επαναλάβετε τη διαδικασία με όλα τα στικς.

Για τη σάλτσα μαρινάρα

Σε ένα μίξερ βάλτε της ντομάτες, τον πελτέ, το μαϊντανό, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά πλήρως.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέστε ύστερα το μείγμα που είχατε στο μίξερ και το λευκό κρασί. Σιγοβράστε για 30 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά.

Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα βάλτε το σε ένα μπολ και είστε έτοιμη!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τέλεια τάρτα παγωτού σε 10 λεπτά!

Πανεύκολο παγωτό τιραμισού! 

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share