Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό γρήγορα και... πάμφθηνα!

Θα γίνει η σπεσιαλιτέ σας!

25 Αυγούστου 2019 18:17
Πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό γρήγορα και... πάμφθηνα!

Αυτό είναι το πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό γρήγορα και... πάμφθηνα!

Το γλυκό αν «χαλάσει» τότε μπορεί να καταστρέψει ακόμα και το κυρίως γεύμα. Είναι το επιδόρπιο, η τελευταία εντύπωση, που σου μένει στο τέλος.

Πάντως δεν χρειάζεται να κάνεις ταχυδακτυλουργικά για να ετοιμάσεις ένα νόστιμο, γρήγορο και φτηνό γλυκό. Υπάρχουν πολλές απλές συνταγές, όπως η παρακάτω, που μπορεί να κάνουν τον ουρανίσκο σου να πλημμυρίσει από γεύσεις.

Το συγκεκριμένο γλυκό λοιπόν, μπορεί να κάνει τις λιγούρες σας, ή της έλλειψη ζάχαρης(!) να εξαφανιστεί, απλά και γρήγορα.

Τα υλικά:
2 πακέτα πτι-μπερ

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα νουνού

1 κιλό γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

2 φακελάκια έτοιμο γλάσο ή μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας


Πως να το φτιάξετε:

Στρώστε σε ένα ταψί δυο σειρές από μπισκότα. Πάρτε ένα μπολ και ανακατέψτε το γιαούρτι, την άχνη και το ζαχαρούχο γάλα. Ύστερα ρίξτε την μισή ποσότητα της κρέμας πάνω στα μπισκότα και στρώνουμε άλλες δυο σειρές μπισκότα. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα της κρέμας και το βάζουμε να παγώσει στο ψυγείο για περίπου μια ώρα. Λιώνουμε το γλάσο και όταν βγάλουμε το ταψί από το ψυγείο το ρίχνουμε στην κορυφή. Το αφήνουμε πάλι λίγο να παγώσει και είναι έτοιμο!

Γλυκό που δεν παχαίνει: Σοκολατένιες μπάρες ψυγείου με 4 υλικά! (Video)

Πανεύκολες σοκολατένιες μπάρες ψυγείου με 4 μόνο υλικά. Ένα λαχταριστό γλύκισμα για τους λάτρεις της σοκολάτας για να το απολαύσετε σαν επιδόρπιο, σε παιδικά πάρτυ, σε μπουφέ ή απλά σε ώρα… υπογλυκαιμίας… Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα γλύκισμα όπου και το σχετικό βίντεο που επισυνάπτεται, με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα, θα βοηθήσει και τους αρχάριους να το φτιάξουν και να το απολαύσουν.

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής
500 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
45 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
120 γρ. φουντούκια

Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό να κοχλάσει και από πάνω τοποθετείτε ένα μπολ που να στέκεται στο χείλος της κατσαρόλας αλλά να μην ακουμπά στο νερό που κοχλάζει (μπεν μαρί/ Βλέπε βίντεο).

Ρίχνετε μέσα στο μπολ τη ψιλοκομμένη σοκολάτα, το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και ενσωματωθούν τα υλικά σε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Εναλλακτικά αν είστε εξοικειωμένοι μπορείτε να τα λιώσετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας ανά 30-40 δευτερόλεπτα μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα (βλέπε βίντεο).

Χοντροκόβετε τα φουντούκια πιέζοντάς τα με τη λάμα ενός μαχαιριού, τα βάζετε μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολατένια κρέμα και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
Παίρνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 25×15 εκ. περίπου, το βουτυρώνετε καλά και το καλύπτετε πολύ καλά με χαρτί ψησίματος στη βάση και τα τοιχώματά του, φροντίζοντας να αφήσετε περιθώριο περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.

Ρίχνετε μέσα το μείγμα, ισιώνετε με τη μαρίζ την επιφάνειά του, και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί. Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε ξύλο ή πλαστικό κοπής, αναποδογυρίζοντάς το μαζί με το χαρτί ψησίματος, αφαιρείτε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πεντανόστιμα κουλουράκια με μερέντα!

Πανεύκολα μπισκότα φυστικοβούτυρου! (video)

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share