Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο με 5 υλικά! (Video)

Εύκολο και γευστικό!

23 Ιουλίου 2019 11:29
Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο με 5 υλικά! (Video)

Λαχταριστό, ανάλαφρο και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με βάση σαβαγιάρ και γέμιση κρέμας ινδοκάρυδου. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα γλύκισμα-πάστα που θα το απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας σε όλες τι περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

1 πακέτο σαβαγιάρ
100 γρ. ινδοκάρυδο (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
3 φακελάκια κρέμα Άνθος Αραβοσίτου” στιγμής με γεύση βανίλια
1 λίτρο φρέσκο γάλα για τις κρέμες + επιπλέον γάλα για τα σαβαγιάρ
400 γρ. φυτική σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

Βουτάτε σε γάλα τα σαβαγιάρ, ένα τη φορά, στιγμιαία για να μη μουλιάσουν, τα στρώνετε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί 20×30 εκ. και από πάνω τα πασπαλίζετε με λίγο από το τριμμένο ινδοκάρυδο.
Ρίχνετε σε ένα μπολ τις 3 κρέμες Άνθος Αραβοσίτου” μαζί με το 1 λίτρο γάλα και τα χτυπάτε με σύρμα για 2 λ. Αδειάζετε τη κρέμα στο ταψί πάνω από τα σαβαγιάρ και την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζετε από πάνω άλλο λίγο ινδοκάρυδο και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 20 λ.
Στη συνέχεια φτιάχνετε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τη στρώνετε πάνω από τη κρύα και σταθερή πλέον κρέμα βανίλιας. Πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και το γλυκό σας είναι έτοιμο. Αν δεν το σερβίρετε αμέσως ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα χωρίς μίξερ!

'Ενα γλυκό ψυγείου με υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας! Με μπισκότα και σοκολάτα... Πεντανόστιμο, εύκολο και γρήρορο!

Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά
800 γρ. μπισκότα τύπου digestive

1 φλυτζάνι (100 γρ.) καρύδια (ή φουντούκια) ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι (200 γρ.) ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι (60 γρ.) κακάο ( χωρίς ζάχαρη)

1 φλιτζάνι (240 ml) νερό

2/3 φλιτζάνι (150 γρ.) βούτυρο

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Σιρόπι σοκολάτας

Γλάσο σοκολάτας

1/2 κούπα (120 γρ.) κρέμα γάλακτος (35% λίπος)

Μαύρη σοκολάτα (120 γρ.), ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
Σπάτε με τα χέρια σας τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζετε χωρίς λάδι τα καρύδια και τα ρίχνετε μέσα στα μπισκότα.
Σε ένα μεταλλικό μπολάκι, ανακατεύετε μαζί τη ζάχαρη και το κακάο, προσθέτοντας σταδιακά το νερό. Μόλις το μείγμα γίνει ρευστό, ρίχνετε το βούτυρο και βάζετε το μπολ στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 7-8 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά , προσθέτοντας και το εκχύλισμα βανίλιας. Μόλις κρυώσει ρίχνετε τη ρευστή σοκολάτα αργά πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Αδειάζετε το μείγμα σε μια αποσπώμενη φόρμα και το απλώνετε με ένα κουτάλι ή με μια σπάτουλα. Το βάζετε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.
Στο μεταξύ, ζεσταίνετε λίγο την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε στη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις είναι έτοιμη, την απλώνετε πάνω από το γλυκό και το τοποθετείτε ξανά στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Το ξεφορμάρετε και το διακοσμείτε με τα καρύδια.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πεντανόστιμα κουλουράκια με μερέντα!

Πανεύκολα μπισκότα φυστικοβούτυρου! (video)

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share