Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα!

Τέλειο!

20 Ιουλίου 2019 17:33
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα!

Λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα. Μια εύκολη, απλή και γρήγορη συνταγήγια τις υπογλυκαιμίες σας που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής για να το φτιάξετε και εσείς οι αρχάριοι και απολαύστε το!!!

Δείτε πιο κάτω το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα

Υλικά συνταγής

1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια, καβουρδισμένα
1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 55% κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. σκόνη κακάο
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα, προαιρετικά

Εκτέλεση συνταγής

Στρώνετε με πλαστική μεμβράνη ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ. Ψιλοκόβετε τα καρύδια και τα καβουρδίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαντική ουσία, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά, για 2 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα και βγάλουν το άρωμά τους.

Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Σε ένα πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ ρίχνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα και τα βάζετε σε μπεν μαρί (πάνω σε κατσαρολίτσα με νερό που κοχλάζει σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην ακουμπά το νερό στο μπολ με τα υλικά) και τα ανακατεύετε ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο, ομογενοποιημένο, σοκολατένιο μείγμα.

Προσθέτετε στο μείγμα το εκχύλισμα βανίλιας, τη σκόνη κακάο και το αλάτι και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν.

Το αποσύρετε από τη φωτιά και σε αυτό το σημείο μπορείτε, προαιρετικά, να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ή ακόμα και ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα και να τα ανακατέψετε να ενσωματωθούν ισομερώς.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του, πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνειά του τα καβουρδισμένα καρύδια και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα ή μέχρι να πήξει και σταθεροποιηθεί καλά.

Στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια αρεσκείας σας και το σερβίρετε.

Δείτε το video με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Κρητικά Καλτσούνια!

Τα λένε και λυχναράκια. Τα φτιάχνουν στην Κρήτη για την Λαμπρή του Πάσχα με διάφορα κρητικά τυριά αλλά τα τρώμε όλο το χρόνο. Υπάρχουν γλυκές παραλλαγές στην Κρήτη και στις Κυκλάδες αλλά αυτά είναι τα αγαπημένα μας. Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα...

Υλικά για την ζύμη:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,

1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο,

1 σφηνάκι τσικουδιά κατά προτίμηση, ½ κουταλάκι αλάτι, νερό χλιαρό

Για τη γέμιση: 750 γρ ανθότυρο,

750 γρ τυρομάλαμα,

½ κιλό ξινομυζήθρα Χανίων,

1 μάτσο δυόσμο ψιλοκομμένο,

2 αβγά,

½ κουταλάκι αλάτι (δοκιμάστε μπορεί να χρειαστεί κι άλλο),

4 κουταλιές ελαιόλαδο

Για το ψήσιμο: 1 αυγό, λίγο κρασί, ασπρο και μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Αφήνουμε το χλιαρό νερό για το τέλος και φροντίζουμε η ζύμη μας να είναι κανονική, ούτε σκληρή, ούτε μαλακή. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.

Ανοίγουμε το φύλλο με τη μηχανή η το ξυλίκι. Θέλουμε να φτιάξουμε τετράγωνα μεγέθους 6×6 εκατοστών.

Τοποθετούμε στη μέση μια κουταλιά γέμιση και τα κλείνουμε διπλώνοντας τις 4 άκρες στο κέντρο πιέζοντας λίγο τη γέμιση. Τοποθετούμε τα καλιτσούνια μας σε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό με το κρασί.

Με ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια τους με το αυγό και πασπαλίζουμε με μπόλικο σησάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Αν θέλετε να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη μέχρι να τα ψήσετε, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε στρώσεις πάνω σε ένα δίσκο με μια πετσέτα ανάμεσα τους για να μην κολλήσουν.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share