ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟ

Spit Jack: Το εστιατόριο με τα γκουρμέ σουβλιστά κρέατα που υποκλίνεται η Αθήνα – Σας προτείνουμε 5 παρόμοια στέκια

Εκεί όπου η υψηλής ποιότητα κρεατοφαγία συναντά την παραδοσιακή γαστρονομία

Στο κέντρο της Αθήνας, την πολυσύχναστη Σκούφου, το Spit Jack έχει έρθει για να φέρει την επανάσταση στη σχέση που έχουμε με τη σούβλα και την κρεατοφαγία.

Τα μικρά βολικά τραπέζια με σόμπες που θυμίζουν τον πάγκο κοπής του κρέατος του χασάπικου, οι διάσπαρτες πινακίδες νέον σε έντονο κόκκινο και οι κρυστάλλινοι vintage πολυέλαιοι συνθέτουν ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό. Οι φωτογραφίες από σταρ της σόουμπιζ σε ταξιδεύουν στην Άγρια Δύση, όπου θα δειπνήσετε με τους John F.Kennedy, τον Elvis Presley αλλά και κινηματογραφικούς αστέρες όπως τη Marilyn Monroe, τον James Dean και την Barbra Streisand.

Spit Jack: Το αγαπημένο στέκι των κρεατοφάγων

Όσον αφορά το μενού, το Spit Jack είναι ο ναός της κρεατοφαγίας. Όλα τα κρέατα, όπως υποδηλώνει και το όνομα του μαγαζιού (Spit σημαίνει σούβλα και Jack είναι o μηχανισμός που την περιστρέφει γύρω από τη φωτιά), ετοιμάζονται αποκλειστικά στη σούβλα. Ψήνονται με μεράκι στην open space κουζίνα μπροστά στα μάτια σου, « αγκαλιάζοντας» διεθνείς προσέγγισεις στη σούβλα, καθώς αναμειγνύουν γευστικές επιρροές από την Αμερική, την Ευρώπη, τη Μεσόγειο και την Ασία.

[TikTok]https://www.tiktok.com/@randefood/video/7456930244830842134?_r=1&_t=ZN-8tBM6VztpVG[/TikTok]

Ξεχωρίζουμε το θεϊκό κοτόπουλο με 11 ευρώ, τη γευστικότατη κριτσανιστή πορκέτα, το black angus πικάνια, τα μάγουλα με κόκκινο κρασί και τον ζωμό του κρέατο, ενώ οι διάφορες σως (Μουστάρδα dijon με θυμάρι, Truffle Spitjack Daniels, Smokey BBQ, Ranch, Gremolata) προσδίδουν ευχάριστες πινελιές στο γεύμα σας.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο ταρτάρ μοσχαριού με μουστάρδα dijon, τσίλι, καβουρντισμένο φουντούκι και παστό κρόκο αυγού, ένα δημιουργικό και νοστιμότατο πιάτο, το οποίο συνδυάζεται απόλυτα με την δροσερή σαλάτα coleslaw.

Φρόντισε να κρατήσεις χώρο και για το γλυκόΤο μιλφέιγ με πραλίνα φουντουκιού, καραμελωμένο φιστίκι και ανθός αλατιού tonca είναι η χαρά της απόλαυσης και η σούπα σοκολάτας είναι εξίσου εξαιρετική.

Αν λοιπόν σου αρέσει να εξερευνείς την αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή, δώσε μια ευκαιρία στο εστιατόριο Spit Jack.

Είναι μία σύγχρονη ψησταριά στην καρδιά της Αθήνας με καταπληκτική ατμόσφαιρα, νόστιμο φαγητό και έναν χώρο πολύ γραφικό, άνετο και χαμηλών τόνων.

Info:

Διεύθυνση: Σκούφου 10, Συνταγμα,

Επικοινωνία: Τηλ. 2103316003

Αλλά 5 παρόμοια στέκια που υμνούν τα κρέατα στη σχάρα

Γίδι

Σε έναν παραδοσιακό και άνετο χώρο στη Μεταμόρφωση, βρίσκεται κρυμμένη στις φυλλωσιές από τις μουριές μία χασαποταβέρνα που αναβιώνει γεύσεις και καταστάσεις του παρελθόντος. Οι θαμώνες μπορούν να απολαύσουν γευστικό, παραδοσιακό φαγητό, το οποίο ετοιμάζεται με φρέσκα, απλά υλικά και ποιοτικές πρώτες ύλες.

Γίδι

 Από το μακροσκελές μενού του ξεχωρίζουμετο ιδιαίτερο προσούτο προβατίνας με πολύ γεμάτη γεύση, τη σπαλομπριζόλα αγελάδας medium rare που ψήνεται άρτια στα κάρβουνα, το ζουμερό μπιφτέκι προβατίνας και τις χορταστικές μακαρούνες με τριμμένη μυζήθρα και στάκα.

Ιδιαίτερη αναφορά να κάνουμε στις διακοσμητικές επιλογές του του Βασίλη Ακριβού, του «πατέρα» αυτής της χασαποταβέρνας, την οποία έχει εμπλουτίσε με τρόπο ιδιαίτερο, ζωντανό και χιουμοριστικό.Οι μπαλτάδες του χασάπη βρίσκονται παντού στον χώρο, εντός αλλά και εκτός κουζίνας, ενώ σε σχήμα μπαλτά είναι όλοι οι κατάλογοι του μενού καθώς και πόδια πολλών τραπεζιών.

Λεωφόρος Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, 210 2828 848

Basegrill Athens

Τα δυτικά προάστια μπαίνουν το στόχαστρο με το Basegrill στο Περιστέρι. Σαν τίμιο steakhouse, ο εσωτερικός χώρος είναι απλός και εκλεπτυσμένος, με ξύλινα πατώματα, τραπέζια και καρέκλες και μια μεγάλη βιτρίνα/ψυγείο όπου μέσα βλέπεις ποικιλία από κοπές κρέατος. 

Όλα τα κρέατα ψήνονται στην εντέλεια και κόβονται μπροστά σας και, παρέα με ένα εκλεκτό house wine του κτήματος Αλεξίου, σου υπόσχονται μια κορυφαία γευστική εμπειρία.

Basegrill Athens

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του (αδέρφια Λιάκοι –Βαγγέλης, Σπύρος και Γιάννης), Η ποιότητα των γεύσεων, η αποτελεσματικότητα και η άψογη εξυπερέτηση εγγυώνται την επιτυχία του steakhouse, το οποίο προσφέρει πληθώρα γεύσεων.

Από ελαφριές και δροσερές σαλάτες και νόστιμα ορεκτικά έως γευστικά πρώτα πιάτα, οι σεφ αναδεικνύουν κοπές από εγχώριες φάρμες και ράτσες. Δοκίμασε το εξαιρετικό βοδινό ταρτάρ, το γλυκό μοσχαρίσιο συκώτι, την εξαιρετική σε γεύση μπριζόλα και τα καλοψημένα αρνίσια παϊδάκια και θα μας θυμηθείς

Λ. Κωνσταντινουπόλεως 64 και Αμμοχώστου, Περιστέρι, 210 5757 455

Με την ευκαιρία επισκέψου το Pappu στο Περιστέρι, τη νέα γαστροταβέρνα που έχει γίνει viral στο TikTok!

Vezené Athens

ευφάνταστες συνταγές και η μοναδική ποιότητα των πρώτων υλών χαρακτηρίζουν το Vezené Athens, ένα εστιατόριο που επιδιώκει να προσφέρει κάτι μοναδικό, εκλεπτυσμένο και ταυτόχρονα ζεστό. Φιλοσοφία του εσιατορίου είναι να αναδείξει καλές γεύσεις στην πιο elevated μορφή τους.

Το μοναδικό ψήσιμο στον ξυλόφουρνο προσδίδει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στις γεύσεις, εξασφαλίζοντας την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην τραγανότητα και την τρυφερότητα.   Η σάλα με το σκουρόχρωμο ξύλο και την όμορφη βεράντα, περιτριγυρισμένη από τζάμια δημιουργούν ένα όμορφο σκηνικό για να απολαύσεις με την ησυχία σου τα κρέατα της επιλογής σου. 

Vezené Athens

Από το εκτενές κατάλογο μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το ξακουστό «παστίτσιο» από βοδινό ταρτάρα, τα baby lamb chops και σαφώς τα steaks, τα οποία χαρακτηρίζονται από πληθώρα επιλογών σε ράτσα, κοπή και ωρίμαση.

Ειδικότερα, το Dexter Top Sirloin, με την ωρίμανση των 45 ημερών, συνδυάζει το εξαιρετικό κρέας με τις ψητές ντομάτες και τη σάλτσα βασιλικού, προσφέροντας μια αρμονική και γευστικά ισχυρή εμπειρία, με την ισχυρή γεύση του κρέατος να απογειώνεται από τα φρέσκα, αρωματικά συνοδευτικά.

Βρασίδα 11, Αθήνα, 210 7232 002

Drakoulis Dry & Raw

Το Drakoulis Dry & Raw αναδεικνύει μία εκλεπτυσμένη αισθητική και γαστρονομική πρωτοτυπίας που ενώνει τις comfort γεύσεις με μια premium κρεατοφαγία. Με τις πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας και το άψογο ψήσιμο, το εστιατόριο προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία για τους λάτρεις της κρεατοφαγίας, συνδυάζοντας την εξαιρετική ποιότητα με την ιδιαίτερη φιλοσοφία του και την προσοχή στη λεπτομέρεια.

Drakoulis Dry & Raw

Το σκηνικό με τα μεγάλα μαρμάρινα τραπέζια, τις αναπαυτικές καρέκλες και τους πολυέλαιους δημιουργεί έναν ατμοσφαιρικό χώρο που αποπνέει πολυτέλεια και ζεστασιά, ενώ η ανοιχτή κουζίνα σου επιτρέπει να συνδεθείς άμεσα με την παραγωγή και την προετοιμασία των πιάτων.

Τα χειροποίητα λουκάνικα του Δρακούλη και το ιδιαίτερο λουκάνικο με καπνιστό chorizo αποτελούν μια μοναδική γευστική απόλαυση, ενώ ο γύρος από pata negra με χειροποίητες πιτούλες, τζατζίκι και chimichurri προσφέρει μια εκλεπτυσμένη, γευστική εμπειρία.

Προφανώς οι επιλογές για steaks είναι πραγματικά αμέτρητες, με κοπές από όλο τον κόσμο, όπως το rib eye από Wagyu beef (BMS 9) από τις Sneak River Farms των ΗΠΑ, που υπόσχεται μια γευστική εμπειρία γεμάτη πλούσιες και σύνθετες γεύσεις.

Πεντέλης 1, Κηφισιά, 210 7548 348

Brutus Tavern

Το Brutus Tavern στο Κολωνάκι έχει ήδη κερδίσει την προσοχή των κρεατοφάγων από τη στιγμή που άνοιξε και έχει γίνει γνωστό για την κομψή του ατμόσφαιρα και το εξαιρετικό φαγητό του.

Οι μακριές κόκκινες κουρτίνες στην είσοδο δημιουργούν την αίσθηση ενός αποκλειστικού private club, ενώ η μακρόστενη σάλα, με την ανοιχτή κουζίνα στο βάθος, σε καθηλώνει από την πρώτη στιγμή. Οι καθρέφτες και οι μαύροι δερμάτινοι καναπέδες προσφέρουν ένα κομψό και ταυτόχρονα μοντέρνο σκηνικό, με τις χρυσές λεπτομέρειες στις καρέκλες να προσθέτουν μια αίσθηση πολυτέλειας. 

Brutus Tavern

Με τη φιλοσοφία του “Carnivorous Habit“, το εστιατόριο προσφέρει μια εμπειρία γύρω από το κρέας σε κάθε μορφή του. Το μενού, υπό την επιμέλεια του σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και του ταλαντούχου Στέφανου Ρίζου, εντυπωσιάζει με πιάτα που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του κρέατος.

Από τη σιγομαγειρεμένη μοσχαρίσια ουρά Crust μέχρι τα ζουμερά sliders με dry aged κιμά και το royal chicken γεμιστό με foie gras και μαύρη τρούφα, το μενού προσφέρει μοναδικές γεύσεις. Επιπλέον, η ποικιλία από premium κοπές steak, όπως το rib eye Holstein, το T-Bone Black Angus και το Blackmore wagyu ribeye, ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του κρέατος.

Λεβέντη 3, Αθήνα, 210 7240 453