Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μπλε Παπαγάλος: Αυτό είναι το retro bar της Νατάσσας Μποφίλιου στην Αθήνα

Αξίζει να το επισκεφτείτε!

2 Φεβρουαρίου 2024 08:10
Μπλε Παπαγάλος: Αυτό είναι το retro bar της Νατάσσας Μποφίλιου στην Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάπου ανάμεσα στα σκοτάδια και τα στενά του Μεταξουργείου, ένα μοναδικό μαγαζί έρχεται να δώσει φως με την παρουσία του και την υπέροχη αισθητική του.

Ο λόγος για τον "Μπλε Παπαγάλο", το bar της Νατάσσας Μποφίλιου, που βρίσκεται στην οδό Λεωνίδου 31, στο Μεταξουργείο.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε τα καλύτερα μαγαζιά για ποτό στο Παλιό Φάληρο.

Κάτω από καταπράσινα δέντρα και ανάμεσα σε υπέροχα φυτά, βρίσκονται τα τραπεζάκια, όπου μπορείς να κάτσεις και να απολαύσεις ροφήματα, ποτά και φαγητό.

Retro διακόσμηση και ένα λίγο εξωτικό τοπίο συνθέτουν την αισθητική του εσωτερικού μέρους του μαγαζιού.

Το όνομα του μαγαζιού

Τo όνομά του μαγαζιού, έδωσε η ιδιοκτήτρια του και ταλαντούχα τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφίλιου, το οποίο και πήρε από το ομώνυμο μπαρ της ταινίας «Καζαμπλάνκα», αλλά και τη θρυλική ιστορία του Τζο Μπλάνκετ, ενός Κουβανού συλλέκτη σπάνιων πτηνών, που γύρισε όλο τον κόσμο ψάχνοντας τον... Μπλε Παπαγάλο.

Η πλατεία

Ο Μπλε Παπαγάλος, βρίσκεται στην πλατεία στο Μεταξουργείο και είναι ένα σημείο, ήσυχο και ήρεμο, χωρίς κορναρίσματα, αυτοκίνητα και φωνές. Το μόνο που ακούς είναι ωραία μουσική και τα γέλια όλων όσων βρίσκονται εκεί.

Γευστικά ποτά

Ο Παπαγάλος διαθέτει μια εξαιρετική λίστα κρασιών και μια προσεγμένη λίστα από μπίρες, όλα εγχώρια, από μικρούς παραγωγούς καθώς και signature cocktails.

Νόστιμο φαγητό

Παράλληλα, στον Παπαγάλο, θα βρεις και νόστιμο φαγητό. Οι finger food προτάσεις του μπορούν να ικανοποιήσουν και τον ουρανίσκο και το στομάχι σου. Ενώ, οι quesadillas με κοτόπουλο και η τάρτα, που κάθε φορά αλλάζει (γι' αυτό λέγεται «ημέρας»), αξίζουν μία δοκιμή. Φυσικά, υπάρχουν πολλές ακόμα επιλογές.

 

Bars

Ροή ειδήσεων

Share