Wanderer: Ένα cocktail για… περιπλανητές της γεύσης

Ο διαγωνισμός Bacardi Legacy Cocktail Competition δημιουργήθηκε για να προκαλέσει τους κορυφαίους bartenders στον κόσμο, να δημιουργήσουν ένα cocktail που θα αποτελέσει τη δική τους κληρονομιά στην ιστορία του Bacardi και στην παγκόσμια κοινότητα του bar.
Για το 2016, και τον Ελληνικό Τελικό που θα διεξαχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, ένας από τους 3 φιναλίστ είναι ο Σταμάτης Σταματιάδης,bartender στο bar Noel, με το cocktail του Wanderer.
Το Wanderer είναι εμπνευσμένο από τις συμμορίες μειονοτήτων στην Αμερική την δεκαετία 50-60, και συγκεκριμένα τους Wanderers (περιπλανητές). Για να επιβιώσουν έπρεπε να μείνουν ενωμένοι, να διατηρήσουν την ταυτότητά τους και τη συνοχή τους. Οι Wanderers είναι η απεικόνιση της εφηβικής επανάστασης και μετάβασης σε έναν κόσμο που τίποτα δεν τους χαριζόταν.
Το “Wanderer” είναι ένας περιπλανητής που αναζητά συνοδοιπόρους σε αυτό του το ταξίδι.
Περιέχει: 60 ml Bacardi Carta Blanca, 15 ml από ένα γαλλικό bitter aperitif πλούσιο σε αρώματα εσπεριδοειδών, 15 ml σιρόπι εστραγκόν και λυκίσκου, και 5 ml μηλόξυδο. Τέσσερα συστατικά προς τιμήν των τεσσάρων αδερφών Bacardi που ξεκίνησαν τον θρύλο της Bacardi. Το αποτέλεσμα είναι ένα ποτό με φρέσκο άρωμα εσπεριδοειδών και ισορροπημένη γλυκιά επίγευση. Ο εμπνευστής του Σταμάτης Σταματιάδης δημιούργησε ένα modern classic cocktail με ιδιαίτερη γευστική ταυτότητα θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.
Δείτε περισσότερα για το Wanderer στο Facebook
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ CLUBS & BARS ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για τα CLUBS & BARS και όλα τα events της Αθήνας; Τότε κάντε like στην ολοκαίνουρια σελίδα της κατηγορίας στο Facebook

0 ΣΧΟΛΙΑ