Τα υπέροχα… χειμερινά cafe του Κολωνακίου: 4 στέκια για… «χουχούλιασμα»!

O χειμώνας έχει έρθει για τα καλά και όλοι αναζητούν το ιδανικό στέκι για μια ζεστή σοκολάτα, ένα ποτήρι κρασί ή έναν καφέ, ακόμη και για να απολαύσουν μια πεντανόστιμη τάρτα.
Ειδικά στο κέντρο της πόλης υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά εμείς ξεχωρίσαμε 4 ιδιαίτερα στέκια στην πιο… γκλαμουράτη γειτονιά της πόλης.
Μια γλυκιά γωνιά, το Πορτατίφ… άναψε στη Σίνα, στο Κολωνάκι, στις αρχές του χρόνου, φέρνοντας αέρα γαλλικού bistro και μυρωδιές από φρεσκοψημένα γλυκίσματα. Πίσω από αυτό βρίσκεται ο pattisier Τάσος Λύτρας, που αν και μόλις 24 χρόνων, έχει μεγάλη εμπειρία. Ο υπέροχος χώρος, όπου δεσπόζει το open παρασκευαστήριό του, διακρίνεται για το ρομαντικό στυλ και για την αίσθηση σπιτιού που αποπνέει, με τα κλασικά σερβίτσια, τα vintage έπιπλα και την ανάλογη διακόσμηση σε παλ χρώματα. Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν το πατάρι, ενώ με καλό καιρό ο έξω χώρος θυμίζει παλιά αθηναϊκή αυλή! Η έμφαση εδώ δίνεται στην ποιότητα, με φρεσκοκομμένο καφέ, ψαγμένο τσάι, αυθεντική σοκολάτα ρόφημα (δοκιμάστε αυτή με τον αστεροειδή γλυκάνισο), αλλά και λαχταριστά χειροποίητα γλυκίσματα για να τα συνοδεύσουν… Μεγάλη ποικιλία σε τάρτες, σπιτικά κρουασάν (τα γεμίζει εκείνη την ώρα με σοκολάτα, bueno ή κρέμα), αφράτα τσουρεκάκια, μηλόπιτα, cheesecake, μας κλείνουν πονηρά το μάτι, καθώς είναι δύσκολο να αντισταθούμε στις γαργαλιστικές ευωδιές τους! Για τη μεσημεριανή λιγούρα προτιμήστε μια quiche ή μια χειροποίητη στριφτή τυρόπιτα με ένα ποτήρι καλό κρασί. Tip: Μη χάσετε το brunch τις Κυριακές αλλά και τα piano lounge nights, δύο φορές το μήνα, με live πιάνο και ιδιαίτερα cocktails! Και πακέτο.
Info: Σίνα 21, Κολωνάκι, τηλ. 210 3621866
Από τον Δεκέµβριο του 2014 ο πεζόδροµος της Χάρητος απέκτησε ένα νέο hidden spot. Πράγµατι, το Ντεµοντέ µοιάζει µε έναν µυστικό κήπο που, σαν όαση στην «καρδιά» της πολύβουης πόλης, εγγυάται χαλαρή ατµόσφαιρα και σπιτική φιλοξενία. Σε στυλ old fashioned bistro, υποστηρίζοντας άλλωστε και το όνοµά του, ο φωτεινός του χώρος θυµίζει σπίτι µε διαφορετικά σαλονάκια από µαµαδίστικα φερφορζέ. Mπαίνοντας, οι ευωδιές από τις φρεσκοψηµένες τάρτες του Παναγιώτη και το φρέσκο βούτυρο από τα µπισκοτάκια της Φανής, που ετοιµάζονται στην open cuisine, µας ταξιδεύουν σε µια γευστική Εδέµ… Εκτός λοιπόν από καλό καφέ, αυθεντικές σοκολάτες ρόφηµα και υπέροχα γαλλικά τσάι Kusmi, εδώ ερχόµαστε για σπιτικές σούπες (µε καρότο και τζίντζερ), χειροποίητες τάρτες (η quiche µε blue cheece, αχλάδι και καρύδια γίνεται ανάρπαστη), αλλά και εξεζητηµένες µπρουσκέτες, όπως αυτή µε πατέ συκώτι και µαρµελάδα ντοµάτας. Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελούν τα χειροποίητα µπισκοτάκια σε διάφορες γεύσεις και τα υπέροχα γλυκά (από µιλφέιγ µε φράουλες και σουφλέ σοκολάτας µέχρι κέικ ηµέρας), που παρασκευάζονται µπροστά στα έκπληκτα µάτια µας µε αγνές πρώτες ύλες! Μας άρεσε η non smoking πολιτική! Δυνατότητα και για πακέτο.
Info: Χάρητος 44, Κολωνάκι, τηλ. 210 7232525
Το Τσάι
Οι λάτρεις του τσαγιού έχουν βρει σε αυτή την τσαγερί-bistro, κρυµµένη στο Κολωνάκι, το αγαπηµένο τους στέκι. Χάρη στην εξειδίκευσή του, εδώ θα απολαύσετε µοναδικές ποικιλίες, συνοδεία ενός εκλεκτού µενού –του Γάλλου σεφ Jean Pierre Jaclot– µε φρέσκες σαλάτες, κρύα σάντουιτς, τάρτες, πιάτα ηµέρας και, φυσικά, γλυκές και αλµυρές γεύσεις µε βάση το τσάι… Tip: Κάθε Σαββατοκύριακο σερβίρει brunch (12:00-17:00), ενώ γίνονται και γευσιγνωσίες τσαγιού.
Info: Λυκαβηττού και Αλεξ. Σούτσου 19, Κολωνάκι, τηλ. 210 3388941
Έναν νέο… philo αποκτούν οι Athens lovers καθώς στο αριθμό 32 της Σόλωνος και σε ένα υπέροχο νεοκλασικό συναντά κανείς έναν πολυχώρο που ακούει στο όνομα Philos Athens! Εδώ θα απολαύσεις καφέ, σαλάτες, french toast με παστουρμά, σάντουιτς, σούπες, pancakes και αυγά. Τα τελευταία μάλιστα θα τα βρεις σε πολλές και απολαυστικές παραλλαγές (δες τον κατάλογο και θα καταλάβεις). Αλλά ο Philos μας δεν περιορίζεται μόνο στο γαστρονομικό κομμάτι καθώς στο διπλανό δωμάτιο αλλά και στον επάνω όροφο μπορείς να αγοράσεις ρούχα και αξεσουάρ.
Info: Σόλωνος 32, Κολωνάκι, τηλ. 210 3619 163
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ CLUBS & BARS ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για τα CLUBS & BARS και όλα τα events της Αθήνας; Τότε κάντε like στην ολοκαίνουρια σελίδα της κατηγορίας στο Facebook

0 ΣΧΟΛΙΑ