Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Μεζέδες μετά μουσικής: Τα καλύτερα μεζεδοπωλεία με live μουσική στην Αθήνα

Πιάνουμε θέση στα αγαπημένα μουσικά ταβερνάκια της πρωτεύουσας

5 Απριλίου 2024 09:58
Μεζέδες μετά μουσικής: Τα καλύτερα μεζεδοπωλεία με live μουσική στην Αθήνα
Από Λίνα Σιμοπούλου

Βρισκόμαστε στην πόλη που πέραν του γεγονότος ότι λατρεύει τη μουσική και δη τη λαϊκορεμπέτικη, προσφέρει και μια πληθώρα επιλογών για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν αυτά τα ακούσματα με τον αγαπημένο τρόπο διασκέδασης που συνδυάζει την κρασοκατάσταση με την απόλαυση των καλών, μερακλίδικων μεζέδων.

Πρωτοπόρες στον τομέα αυτό, δεν θα μπορούσαν να είναι άλλες από τις τρεις ξακουστές διευθύνσεις της πρωτεύουσας, που μας προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία γεύσης, μουσικής και καλής παρέας συνάμα.

Ρακούν

Σε λειτουργία από το 2013, το μεζεδοκαφενείο Ρακούν, με την παραδοσιακή του αισθητική και τη ζεστή του ατμόσφαιρα, συνιστά από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους λάτρεις της μεζέδων. Βρίσκεται στην καρδιά των Εξαρχείων, στη γωνία μεταξύ Ασκληπιού με Αλεξάνδρας και μας προσφέρει απλόχερα ποιοτικές, παραδοσιακές γεύσεις και εκλεκτά κρασιά. Στον κατάλογό του βρίσκουμε μια μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά πιάτα όπως, ντάκο, φρέσκιες σαλάτες, μαραθόπιτα, μανιτάρια γεμιστά με τυρί και μπέικον και αρκετά ακόμη νόστιμα και χορταστικά πιάτα που θα συνοδεύσουν άξια το κρασί, το τσίπουρο ή το ρακόμελο. Tο μαγαζί μας χαρίζει όμορφες live βραδιές κάθε Τρίτη, Τετάρτη (Ρεμπέτικο), Παρασκευή και Σάββατο (έντεχνο, παραδοσιακό, ρεμπέτικο) ενώ στις γιορτές έχουν κάθε μέρα live.

Ασκληπιού 158, Νεάπολη

View this post on Instagram

A post shared by Ρακουν (@rakoun_158)

Μεταξού

Τοποθετημένο στα όρια μεταξύ Μεταξουργείου και Κολωνού, το διατηρητέο οίκημα Μεταξού είναι εκείνο το κομψό μεζεδοπωλείο με την όμορφη αυλή, που ακόμη κι αν το επισκεφτείς μια και μόνο φορά, σίγουρα θα σου μένει στη μνήμη. Γιατί εδώ το κέφι ανεβαίνει σε άλλο λέβελ, κυρίως λόγω των καθημερινών ρεμπέτικων, λαϊκών ή παραδοσιακών μουσικών. Περνώντας στο μενού του μαγαζιού, θα συναντήσουμε εκλεκτά ελληνικά εδέσματα, όπως απάκι, λουκάνικο με στάκα, χοιρινή τηγανιά που λιώνει στο στόμα, και κάτι εκπληκτικά σμυρνέικα σουτζουκάκια. Το νησιώτικο κρασάκι και οι σωστές ρακές ολοκληρώνουν αυτή τη γνήσια εμπειρία καλοπέρασης και γεύσης.

T: Πιερίας και Πυθοδώρου 10, Μεταξουργείο

View this post on Instagram

A post shared by Metaxou (@metaxou.ath)

Φειδίου 2

Φειδίου 2. Μια διεύθυνση των Εξαρχείων, που ειδικά Παρασκευή και Σάββατο βράδυ συγκεντρώνει τόσο κόσμο, που κατακλύζει το δρόμο μέχρι και το απέναντι κτίριο. Πράγμα λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι στο ομώνυμο μαγαζί έχουμε οι περισσότεροι περάσει κάποιες από τις πιο αξέχαστες βραδιές μας στην Αθήνα. Εδώ φιλοξενούνται σχεδόν καθημερινά ρεμπέτικες κομπανίες, που εγγυώνται μια πραγματικά διασκεδαστική βραδιά γεμάτη κέφι. Την ίδια στιγμή, στον κατάλογο του μεζεδοπωλείου θα δούμε μικρούς, χειροποίητους μεζέδες και νόστιμα πιάτα, όπως πατάτες τηγανιτές, κεφτεδάκια, απάκι με αυγό, φάβα ντάκο και αρκετά ακόμα «για τη μέση». Το εξαιρετικής ποιότητας κρασί και το τόσο εξυπηρετικό προσωπικό υπόσχονται μια αυθεντική εμπειρία ρεμπέτικης διασκέδασης στην πόλη.

Τ: Φειδίου 2, Εξάρχεια

 

Ροή ειδήσεων

Share