Λικέρ με ρόδι και κανέλα: Το ποτό που θα συνοδεύσει τα εορταστικά σας τραπέζια

Πως θα το φτιάξετε

Λικέρ ρόδι με κανέλα και γρεναδίνη για πιο κόκκινο εορταστικό χρώμα. Το ποτό που θα γίνει το αγαπημένο σας welcome drink στα γιορτινά σας τραπέζια. Αυτό είναι το ένοχο μυστικό της κανέλας.

Expand player

Δείτε πως θα το φτιάξετε

Υλικά

  • 5 ρόδια καθαρισμένα
  • 800ml ρακή
  • 700γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας, μικρό
  • 2-3 κουτ. σούπας γρεναδίνη

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε τα ρόδια και κρατάτε τα σπόρια.
  • Βάζετε τα σπόρια ροδιών, τη ρακή και τη ζάχαρη σε γυάλινο μπουκάλι.
  • Προσθέτετε και το ξυλάκι κανέλας.
  • Κλείνετε καλά το μπουκάλι και το αφήνετε στον ήλιο ή σε ζεστό μέρος για 25 με 30 μέρες.
  • Ανακινείτε κάθε μέρα το μπουκάλι για να λιώσει η ζάχαρη.
  • Κατόπιν σουρώνετε το λικέρ και το μεταφέρετε σε ωραίο μπουκάλι. Προσθέτετε και τη γρεναδίνη για να ενισχύσετε το χρώμα.
  • Το αφήνετε μια βδομάδα να ωριμάσει η γεύση του πριν το σερβίρετε παγωμένο με μια λεπτή φλούδα πορτοκάλι.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πείτε «αντίο» στο μπότοξ: Φτιάξτε μάσκα με κανέλα και μέλι και θα πάθετε πλάκα με το αποτέλεσμα

Εύκολη και νόστιμη συνταγή: Ταχινόψωμα με σοκολάτα και κανέλα!