Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εύκολη και νόστιμη συνταγή: Ταχινόψωμα με σοκολάτα και κανέλα!

Απίθανη γεύση!

19 Νοεμβρίου 2021 17:54
Εύκολη και νόστιμη συνταγή: Ταχινόψωμα με σοκολάτα και κανέλα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι αναρίθμητες επιλογές που προσφέρει η χρήση του σε συνδυασμό με τα οφέλη που έχει για την υγεία κάνουν το ταχίνι άριστη διατροφική επιλογή για κάθε στιγμή της μέρας… κάθε μέρα! Ειδικά άμα το συνδυάσεις με κανέλα και σοκολάτα..

Δες παρακάτω την εύκολη και νόστιμη συνταγή που σου προτείνει το Athensmagazine.gr! Εναλλακτικά δοκίμασε αφράτα ψωμάκια με τυρί έτοιμα σε λιγότερο από 10 λεπτά!

  • Μερίδες: 10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30-35 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

Υλικά για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (9 γρ.)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη λευκή
  • 250 ml χλιαρό νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • σουσάμι

Υλικά για τη γέμιση

  • 200 γρ. Ταχίνι με Κακάο
    100 γρ. καστανή ζάχαρη
    1 κ.γ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μπολ βάζουμε τη μαγιά, 4 κ.σ. από το αλεύρι, τη λευκή ζάχαρη και λίγο από το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 10 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

2) Ρίχνουμε στο μπολ το υπόλοιπο αλεύρι και κάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο. Εκεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι, την κανέλα και σταδιακά το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλά στα χέρια.

3) Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά, για να φουσκώσει.

4) Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε το Ταχίνι με Κακάο με την κανέλα και αφήνουμε στο πλάι.

5) Ζυμώνουμε το ζυμάρι λίγο ακόμα και μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγουμε το ζυμάρι, με ελαφρώς αλευρωμένο πλάστη, σε -σχετικά- ορθογώνιο σχήμα με πάχος δυο δάχτυλα. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με την καστανή ζάχαρη και πιέζουμε ελαφρά να κολλήσει στη ζύμη. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση από πάνω , αφήνοντας ένα κενό 2 εκ. σε όλες τις άκρες της ζύμης. Βρέχουμε ελαφρά όλες τις άκρες της ζύμης που αφήσαμε ακάλυπτες.

6) Προσεκτικά τυλίγουμε τη ζύμη με τη γέμιση προς τα μέσα, έτσι ώστε να έχουμε ένα μακρόστενο ρολό. Κόβουμε 10 ροδέλες ίσου πάχους και τις τοποθετούμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας μεταξύ τους ένα μικρό κενό. Τις πασπαλίζουμε με σουσάμι, τις καλύπτουμε και τις αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά.

7) Ψήνουμε τα ταχινόψωμα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 30-35 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν αλλά να παραμείνουν αφράτα.

Γλυκό ψυγείου με λεμόνι

Υλικά

  • 250 γραμ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης (αλεσμένα)
  • 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα)
  • 750 γραμ. ανθότυρο κρέμα
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή)

Για το γαρνίρισμα

γλυκό του κουταλιού λεμόνι

ταχινόψωμα κανέλα

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε τη βάση για το τσιζκέικ με ανθότυρο, ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο. Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.
  • Βάζουμε το ανθότυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, για να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσιζκέικ.
  • Ψήνουμε το γλυκό στους 160 βαθμούς C, για περίπου 50΄-55΄. Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.
  • Το παγώνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα. Απλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share