Πεντανόστιμα τυροπιτάκια με πίτα σουβλάκι και 4 μόνο υλικά, που γίνονται στο άψε σβήσε!

Θα τα φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Οι πίτες για σουβλάκια είναι οικονομικές και στα περισσότερα σπίτια υπάρχουν καθώς οι Έλληνες αγαπάμε τα σουβλάκια. Εμείς, θα σας προτείνουμε μια διαφορετική εκδοχή του κλασσικού τοστ ή μιας συνταγής για τυροπιτάκια (όπως θέλετε το βαπτίζετε) που θα ξετρελαθούν όσοι αγαπούν τα τυριά. Αν πάλι προτιμάτε τις κλασσικές και παραδοσιακές συνταγές, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε μια τυρόπιτα σαν της γιαγιάς σας.

Expand player

Υλικά

  • 1 πίτα αφράτη για σουβλάκι. Η καλή ποιότητας της πίτας θα αναδείξει τα τυροπιτάκια σας.
  • 1 μικρό μπολάκι με φέτα και κίτρινα τυριά της επιλογής σας
  • Ξερή ρίγανη
  • Ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  • Χαράσσουμε πολύ ελαφριά την πίτα στη μέση, χωρίς να κοπεί προκειμένου να μπορεί να διπλωθεί.
  • Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι την πίτα γυρίζοντάς την και από τις 2 πλευρές να ροδίσει.
  • Στη συνέχεια βάζουμε στη μια πλευρά ξερή ρίγανη και το μείγμα τυριών με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
  • Ψήνουμε την μια πλευρά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο και από την άλλη μεριά για να ροδίσει.

Η τυρόπιτα της τεμπέλας - Έτοιμη σε χρόνο μηδέν

Τo Athensmagazine.gr σας φέρνει μια υπέροχη συνταγή για την τυρόπιτα της τεμπέλας! Γιατί λέγεται έτσι; Διότι θέλει μόλις 3 λεπτά προετοιμασίας. Αν πάλι είστε λάτρεις των γλυκών, δείτε εδώ το πιο λαχταριστό και δροσερό ψυγείου με γιαούρτι και ανανά.

Πάμε να την δούμε αναλυτικά παρακάτω:

Η πιο εύκολη τυρόπιτα που υπάρχει. Μέσα σε 3 λεπτά την ετοιμάζεις, την ψήνεις και απολαμβάνεις το τραγανό αέρινο φύλλο της.

Υλικά Συνταγής

  • 2 φύλλα «τόσο απλά» της Alfa (λαδωμένα και τσαλακωμένα)
  • 500 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ γάλα
  • λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε τη συσκευασία με τα φύλλα για την εύκολη τυρόπιτα από την κατάψυξη και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα.
  • Σε ένα μπoλ, βάζουμε τη φέτα θρυμματισμένη, τα τυριά τριμμένα και λίγο πιπέρι. Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο με το γάλα, τρίβουμε πιπέρι κι ανακατεύουμε.
  • Ανασηκώνουμε το 1 φύλλο. Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση. Καλύπτουμε με το δεύτερο τσαλακωμένο φύλλο. Ραντίζουμε με τα δάχτυλα λίγες σταγόνες νερό.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά το φύλλο.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τυρόπιτα ή αλλιώς πατσαβουρόπιτα: Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Παραδοσιακή συνταγή για τυρόπιτες της γιαγιάς - Θα ξετρελαθείτε

Η πιο εύκολη "χωριάτικη" τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο