Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η πιο εύκολη "χωριάτικη" τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Υπέροχη

28 Απριλίου 2020 07:32
Η πιο εύκολη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει ακόμα μια συνταγή της Pastry Designs και συγκεκριμένα για εύκολη χωριάτικη τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο, μετά τα τυροπιτάκια που μας έδειξε χτες!

Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω στο Athensmagazine.gr:

Η πιο εύκολη "χωριάτικη" τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Υλικά (Ingredients):

400ml χλιαρό νερό (400ml lukewarm water)

1 κ.γ. αλάτι (1 tsp. salt)

70ml ελαιόλαδο (70ml olive oil)

750γρ. αλεύρι "Κούλα" (750gr. soft wheat flour)

250γρ. λιωμένο βιτάμ ή βούτυρο (250gr. melted butter)

400γρ. φέτα (400gr. greek feta)

Για περισσότερες συνταγές κάντε εγγραφή στο κανάλι της Pastry Designs στο Youtube

Τυρόπιτα με κρέμα γάλακτος, γιαούρτι και χειροποίητο φύλλο σφολιάτας με μαργαρίνη

Η τυρόπιτα με κρέμα γάλακτος, γιαούρτι και χειροποίητο φύλλο σφολιάτας με μαργαρίνη είναι μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά σας. Επίσης σας έχουμε δείξει πως μπορείτε να φτιάξετε μία πολύ γρήγορη τυρόπιτα σουφλέ

Υλικά (8-10 μερίδες)

Για την ζύμη:

  • 500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 150 ml χλιαρό νερό

Για τα φύλλα:

  • 150 gr μαργαρίνη λιωμένη
  • αλεύρι

Για την γέμιση:

  • 300 gr φέτα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι μεγάλες
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την επικάλυψη:

  • 50 gr σουσάμι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ μεγάλο φτιάχνουμε την ζύμη, ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα στην μέση και ρίχνουμε όλα τα υλικά μας, στο τέλος προσθέτουμε και το νερό, ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη μας να γίνει ελαστική και λεία γύρω στα 8 λεπτά, την πλάθουμε μακρόστενη και την κόβουμε σε δύο κομμάτια, δημιουργούμε δύο μπάλες ίσες.
  2. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο μας και βάζουμε ένα πιατάκι στην μέση του καφέ μικρό, κόβουμε σε σταυρό τις άκρες και μετά σαν μαργαρίτα, να είναι ίσια τα κομμάτια και σε ζυγό αριθμό, αλείφουμε με μαργαρίνη την μέση εκεί που είχαμε τοποθετήσει το πιατάκι και διπλώνουμε το πρώτο κομμάτι το αλείφουμε και αυτό κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις άκρες που έχουμε κόψει παίρνοντας σταυρωτά τα κομμάτια και αλείφοντας με μαργαρίνη τα τοποθετούμε σε μία μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  3. Κάνουμε την διαδικασία με την μαργαρίνη και τα φύλλα και δεύτερη φορά, ανοίγουμε το φύλλο το κόβουμε και ανοίγουμε.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση, φτιάχνουμε την γέμιση, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας να γίνει τρίμμα και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν, στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί της αρεσκείας μας, είτε στρογγυλό είτε μακρόστενο και τοποθετούμε το ένα φύλλο, θέλουμε να προεξέχει στις άκρες, ρίχνουμε την γέμιση και από πάνω βάζουμε και το άλλο φύλλο, κλείνουμε τι άκρες που περισσεύουν, αλείφουμε με μαργαρίνη από πάνω το φύλλο και το χαράζουμε με το μαχαίρι σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με σουσάμι, ψήνουμε για τουλάχιστον 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκκοκινίσει η πίτα μας.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share