Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εύκολη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα σουφλέ

Πεντανόστιμη

25 Απριλίου 2020 09:21
Εύκολη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα σουφλέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία πανεύκολη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα σουφλέ θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω, μία συνταγή πεντανόστιμη που θα λατρέψουν τα παιδιά. Αν δεν θέλετε εύκολη τυρόπιτα σας έχουμε και συνταγή με τρία διαφορετικά τυριά.

Υλικά:

  • 300 γρ φέτα
  • 300γρ γραβιερα
  • 300 γρ κασερι
  • 5 αυγα
  • 60 γρ.βούτυρο
  • 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 5 κουτ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό

Εκτέλεση:

  1. Βάζετε το γάλα πάνω στη φωτιά να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Μόλις πάρει βράση κατεβάζετε και ρίχνετε το σιμιγδάλι.
  3. Ξαναβάζετε στη φωτιά κι ανακατεύετε μέχρι να πήξει.Ρίχνετε και το βούτυρο.
  4. Χτυπάτε τα αυγά και τα τριμμένα τυριά και τα ρίχνετε στο μείγμα αφού αφήσετε λίγο να κρυώσει.
  5. Αλατοπιπερώνετε με σύνεση αφού δοκιμάσετε γιατί τα τυριά είναι ήδη αλμυρά.
  6. Ψήνετε στους 190 για 1 ώρα περίπου

Τυρόπιτα με μπεσαμέλ - Εύκολη και οικονομική συνταγή

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια συνταγή τυρόπιτας, μετά την χθεσινή που έκανε πάταγο! Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή που θα λατρέψετε.

Υλικά

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 3 φλ. τσαγιού μπεσαμέλ (βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ)
  • 5-6 αυγά
  • πιπέρι
  • 3/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ, χωρίς να προσθέσετε τα αυγά της βασικής συνταγής αλλά 5 μεγάλα ή 6 μέτρια αυγά.
  • Προσθέτετε και το μοσχοκάρυδο ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη μπεσαμέλ να κρυώσει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη φέτα, την τρίβετε σε μέτρια κομμάτια με πιρούνι ή με τα χέρια σας. Θρυμματίζετε και το ανθότυρο, προσθέτετε στο μπολ με τα τυριά και τη μπεσαμέλ, ρίχνετε και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε.
  • Βουτυρώνετε ένα ταψί και στη βάση του στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε από πάνω τη γέμιση και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας τα οποία επίσης βουτυρώνετε.
  • Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζετε μόνο τα επάνω φύλλα της πίτας σε κομμάτια, φροντίζοντας να μη φτάσει το μαχαίρι μέχρι τα κάτω φύλλα. Ψήνετε τη πίτα σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-55 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά από τη κάτω πλευρά και να να ροδίσει η επιφάνειά της.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share