Δεν κρύφτηκε η Σοφία Αλιμπέρτη: «Ήταν τεράστιο το σοκ για εμένα, όταν...»

Τι εξομολογήθηκε;

Για τα πρώτα επαγγελματικά βήματά της μίλησε η Σοφία Αλιμπέρτη σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Hello και τις δημοσιογράφους Μαίρη και Γωγώ Αυγερινοπούλου. Με την ευκαιρία, αυτή είναι η διαθήκη που έχει κάνει.

Expand player

Η γνωστή παρουσιάστρια – που εδώ και χρόνια έχει αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας – αποκάλυψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και την έντονη δουλειά που χρειάστηκε να καταβάλει προκειμένου να μπορέσει να σταθεί δίπλα σε καταξιωμένους ηθοποιούς.

Εσύ ξεκίνησες από πολύ μικρή ηλικία. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το θέατρο;

«Ξεκίνησα από πολύ μικρή, από τα 12 μου χρόνια, όταν με «ξερίζωσαν» από την Κέρκυρα, όπου ζούσα, και με έφεραν στην Αθήνα. Ήταν τεράστιο το σοκ για εμένα. Σε μια πολύ ευαίσθητη ηλικία έχασα φίλους, παρέες, την αίσθηση της ασφάλειας και της ελευθερίας κι έπαθα κατάθλιψη. Τότε η μητέρα μου -ίσως ήταν και δικό της απωθημένο- με πήγε στην σχολή. Εγώ ήθελα να γίνω παιδίατρος ή αεροσυνοδός.

Καμιά σχέση μεταξύ τους τα επαγγέλματα, αλλά και καμιά σχέση με το θέατρο. Μπήκα σε ένα περιβάλλον κι εκεί γύρω στα 18 μου είπα «τώρα θα παίξω με τους δικούς μου κανόνες» και το έκανα. Δεν ήταn εύκολο εκείνο που ζούσα καθώς, σε αντίθεση με τους συμμαθητές μου, από την μια είχα ένα πολύ σκληρό ωράριο κι από την άλλη έπρεπε να σταθώ δίπλα σε τεράστιους ηθοποιούς και να είμαι επαγγελματίας. Έκανα την πρώτη μου ταινία, τους Απέναντι, με τον Πανουσόπουλο και μετά ξεκίνησε η συνεργασία μου με τον Δαλιανίδη. Δούλευα σε τρελούς ρυθμούς.»

Κόλαφος η Σοφία Αλιμπέρτη: «Το μοναδικό one night stand που έχω κάνει στη ζωή μου ήταν με τον...»

Η Σοφία Αλιμπέρτη, η «καυτή» ηθοποιός, που έκανε θραύση στον ανδρικό πληθυσμό τη δεκαετία των 80’s, αλλά και των 90’s και έκαιγε τις εφηβικές και όχι μόνο καρδιές, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι της... πρωταγωνίστησε σε πλήθος βιντεοταινιών, αποκτώντας φανατικό κοινό, που ξεροστάλιαζε περιμένοντας την επόμενη εμφάνισή της. Η γνωστή ηθοποιός πριν χρόνια είχε ρίξει «βόμβα», καθώς είχε δηλώσει με ποιον διάσημο Έλληνα είχε κάνει one night stand.

Η ίδια είχε αποκαλύψει το 2010: «Είναι το μοναδικό one night stand που έχω κάνει στη ζωή μου και επειδή μου προέκυψαν παιδιά και σχέση, είπα πως δεν θα το ξανακάνω αυτό στη ζωή μου». Και συνέχισε τότε λέγοντας: «Λοιπόν, αυτό είναι πρώτη φορά που το λέω στη ζωή μου, και αισθάνομαι λίγο περίεργα. Με το που πήγα στην Πάρο λέω σε μια φίλη μου, “εγώ σήμερα δεν υπάρχει περίπτωση, θα το κάνω με τον Πάριο. Με την ευκαιρία, η ηθοποιός προέβη σε λίφτινγκ και μάλιστα δε δίστασε να ανεβάσει και βίντεο από το κρεβάτι του γιατρού.

Η κολλητή μου πέφτει από τα σύννεφα, με λέει τρελή, και διάφορα άλλα τέτοια. Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνεις, αλλά ήμουν από παιδάκι ερωτευμένη με αυτόν τον άνθρωπο. Σκέφτηκα λοιπόν, θα το κάνω, δεν θα το ξέρει κανένας και σιγά μην τον ξαναδώ. Έτσι και έγινε. Με το που γνωριστήκαμε, το ίδιο βράδυ, υπήρξε μια αμοιβαία έλξη και ένα απίστευτο ερωτικό πάθος. Τη συνέχεια την ξέρεις. Σχεδόν μεγάλωσα με αυτόν τον άνθρωπο»

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μάνος Κουτσοφιός: Ο άνδρας που πήρε...τα μυαλά της Σοφίας Αλιμπέρτη - Ο επεισοδιακός χωρισμός τους

38 χρόνια πριν: Ο μεγάλος έρωτας της Σοφίας Αλιμπέρτη με πασίγνωστο τραγουδιστή πριν τον γάμο με τον Πάριο