Γεωργιάδης σε ανεμβολίαστους: Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι θα κάθονται το χειμώνα και θα παίρνουν λεφτά

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική Οικονομία. Μιλώντας στο OPEN ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι «Αν ξαναμπούμε σε lockdown λόγω του τέταρτου κύματος της πανδημίας η οικονομία θα καταστραφεί».
Ο υπουργός ανέφερε ότι με τον μαζικό εμβολιασμό εξασφαλίζουμε ότι αφήνουμε οριστικά πίσω μας τα Lockdown. Παράλληλα έστειλε μήνυμα σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν. «Αν κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν, και νομίζουν ότι θα κάθονται τον χειμώνα και θα παίρνουν λεφτά, κάνουν λάθος», ήταν τα λόγια του.
«Τώρα είμαστε μόνοι μας, τα πράγματα είναι διαφορετικά»
Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι τους πρώτους μήνες της πανδημίας, η χώρα μας μπόρεσε να στηρίξει την κοινωνία με τα χρήματα που ήρθαν από την Ευρώπη. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά και αν δεν εμβολιαστούμε θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τα οικονομικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν.
Στην ίδια εκπομπή ήταν καλεσμένος και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς. Από την πλευρά του μίλησε και εκείνος για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν νέο κλείσιμο».
Εμβολιασμένοι VS ανεμβολίαστοι: Δύο ταχύτητες για όλες τις δραστηριότητες – Μεγαλώνουν οι διαχωριστικές γραμμές
Μεγαλώνουν οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, με τα νέα μέτρα να πλήττουν όσους δεν είναι θωρακισμένοι και με τις δύο δόσεις. Η κυβέρνηση οριστικοποίησε το πλαίσιο και τις δύο ταχύτητες που θα κινούνται οι πολίτες. Παράλληλα, διαβάστε για τα 3 «μπλόκα» στη ζωή των ανεμβολίαστων και τα νέα μέτρα που έρχονται το φθινόπωρο.
Όπως ανέφερε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, διαχωρίζονται οι δραστηριότητες των πολιτών στις απολύτως αναγκαίες που είναι ζωτικής σημασίας – όπως η εργασία – και σε αυτές που δεν είναι τόσο αναγκαίες, δηλαδή οι λεγόμενες δραστηριότητες μη ουσιώδους χαρακτήρα, όπως η ψυχαγωγία.
Ο πολιτικός συντάκτης του Star απάντησε στις ερωτήσεις της Μ. Ζαχαρέα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης:
-Ποιες θεωρούνται αναγκαίες δραστηριότητες και τι θα ισχύσει σε αυτές;
Στις αναγκαίες δραστηριότητας είναι η εργασία, η εκπαίδευση και οι μετακινήσεις με τα μεσα μεταφοράς στην ηπειρωτική χώρα. Οι εμβολιασμένοι έχουν πράσινο για να κινούνται ελευθέρα. Αλλά οι ανεμβολίαστοι χρειάζονται self test ηδη στην εργασία και θα μπει και στους υπολοίπους τομείς από τον Σεπτέμβριο.
-Ποιες είναι οι μη αναγκαίες δραστηριότητες και τι θα ισχύσει εκεί;
Μη αναγκαία δραστηριότητα είναι η διασκέδαση. Εστιατόρια, μπαρ, σινεμά, θέατρα, ταξίδια και διακοπές. Κι εδώ οι εμβολιασμένοι έχουν πράσινο φως για ελεύθερη μετακίνηση αλλά οι ανεμβολίαστοι επιβαρύνονται με rapid test 48 ωρών ή μοριακό test 72 ωρών. Και οι πληροφορίες είναι ότι από το φθινόπωρο τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους μη εμβολιασμένους θα γίνουν πιο αυστηρά.
-Τι σημαίνει αυτό για την καθημερινότητα: Για παράδειγμα στο σούπερ μάρκετ τι θα γίνει;
Στο σούπερ μάκρετ θα έχουν όλοι απρόσκοπτη πρόσβαση με μάσκες και μέτρα, γιατί είναι δραστηριότητα αναγκαία για όλους.
-Στα καθημερινά ψώνια στην αγορά, τι θα ισχύσει από το φθινόπωρο;
Δε θα υπάρξει κάποιος διαχωρισμός που να τον θεσπίσει η Πολιτεία. Δεν μπορεί όμως κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο κάποιες επιχειρήσεις να επιλέξουν να απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους. Και βέβαια στην περίπτωση που έχουμε νέο κύμα σίγουρα θα υπάρξουν περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους.






0 ΣΧΟΛΙΑ