Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022

Οριστικό: Ελήφθη η απόφαση για γενικό lockdown!

4 Νοεμβρίου 2020 10:28
Οριστικό: Ελήφθη η απόφαση για γενικό lockdown!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το νέο ρεκόρ κρουσμάτων της Τρίτης χτύπησε ξανά καμπανάκι στο εθνικό σύστημα υγείας. Οι αντοχές του βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο και τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας.

Όσο ο καιρός χαλάει και ο κόσμος κλείνεται σε εσωτερικούς χώρους τόσο θα μεγαλώνει η διασπορά του ιού, πιέζοντας και άλλο τα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε στάση αναμονής. Περιμένουν να δουν τι απόδοση θα έχουν τα μέτρα που άρχισαν να εφαρμόζονται από σήμερα και κατόπιν θα δράσουν.

Η απόφαση για το γενικό lockdown είναι ειλημμένη εφόσον δεν αποδώσει ούτε αυτή η δέσμη μέτρων. Η καθοριστική ημερομηνία που θα κρίνει τα πάντα είναι η 10η Νοεμβρίου.

Ελήφθη η απόφαση για γενικό lockdown!

Θα έχει περάσει μια εβδομάδα από την εφαρμογή των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και θα υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για την αποτελεσματικότητα τους.

Αν ο ιός αναχαιτιστεί (σενάριο που αυτή τη στιγμή δείχνει από δύσκολο έως αδύνατο) τότε το γενικό lockdown θα πάει πιο πίσω.

Αν τα κρούσματα βρίσκονται στο σημερινό επίπεδο ή αυξηθούν ακόμα περισσότερο, τότε το lockdown θα ενεργοποιηθεί στις 14 ή 15 του μήνα.

Η διαφορά του απ’ το πρώτο θα είναι στη διάρκεια. Θα μιλάμε για μια καραντίνα- εξπρές, διάρκειας 2 εβδομάδων για να ανασάνει το σύστημα υγείας, να αναχαιτιστεί ο ιός, προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει κανονικά η αγορά στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα τμήματα σε σχολεία της Π.Ε. Λάρισας που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να χτυπάει όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να μπαίνουν σε lockdown σε κάποιες άλλες να αυξάνονται τα μέτρα και συγκεκριμένα στη Λάρισα όπου έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα κρούσματα τις τελευταίες μέρες.

Συγκεκριμένα στη Λάρισα έχουν αναστείλει τη λειτουργία σε τμήματα σχολικών μονάδων της Π.Ε. Λάρισας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή. Παρακάτω βρίσκεται αναλυτικά η λίστα με τα τμήματα σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει στην ιστοσελίδα του το υπουργείο Παιδείας.

Αυτά είναι τα σχολεία τα οποία τμήματα τους έχουν τεθεί σε αναστολή.

Σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχουν ενταχθεί περιπτώσεις όπως του Γενικού Λυκείου Φαλάνης, το οποίο έχει αναστείλει τη λειτουργία του, όπως και αυτές του Λυκείου Συκουρίου και του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου όπου πλέον δεν λειτουργούν συγκεκριμένα τμήματα καθώς παρουσιάστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share