«Με έχεις ανάγκη, δεν θα πάρεις μία»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες γονέων για την υπόθεση της ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»

Αποκλειστικές και συγκλονιστικές μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από την εκπομπή «Live News», από γονείς που σήκωσαν τον δικό τους «σταυρό» βλέποντας τα παιδιά τους να δίνουν μάχη για τη ζωή τους και τώρα νιώθουν και την κοροϊδία της «Παιδικής Χαράς».
Οι αποκαλύψεις για τη δράση της αμφιλεγόμενης οργάνωσης προκαλούν βαθύτατη απογοήτευση και οργή, καθώς αποδεικνύουν τον κυνισμό με τον οποίο οι υπεύθυνοι διαχειρίζονταν την ανθρώπινη απελπισία.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ένας πατέρας παιδιού που νοσούσε από καρκίνο: «Από τις δωρεές όλες δηλαδή, μας είχαν πει ότι ήταν γύρω στα 62 – 63 χιλιάρικα, κάπου εκεί. Αλλά δεν το δώσανε. Δηλαδή μας έδωσαν τα 40 χιλιάρικα. Επειδή έγινε καλά το παιδί μου, λέω… Δεν ξανασχοληθήκαμε».
Ο ιστός της αράχνης στα νοσοκομεία και ο σκοτεινός ρόλος της συντρόφου
Όταν οι υπεύθυνοι της οργάνωσης έβρισκαν κάποιον γονιό σε απόγνωση, έστηναν αμέσως τον ιστό της αράχνης με όμορφα λόγια και δήθεν καθαρές κουβέντες, χρησιμοποιώντας ως βιτρίνα τη ΜΚΟ.
Ξεκίναγαν να τυλίγουν στα δίχτυα τους απελπισμένους ανθρώπους, ποντάροντας ξεάνθρωπα στην αρρώστια των παιδιών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, κομβικό ρόλο σε όλο αυτό το πλαίσιο φαίνεται πως έπαιζε η γυναίκα, σύντροφος του εγκεφάλου του κυκλώματος, η οποία γύρναγε και σκάναρε τα νοσοκομεία αναζητώντας τα επόμενα θύματα.
Ένας γονέας περιγράφει τη στιγμή της πρώτης προσέγγισης από την οργάνωση: «’Γεια σας’, ξέρω ‘γω, ‘είμαστε από την Παιδική Χαρά. Μάθαμε ότι έχετε ένα παιδί το οποίο είναι άρρωστο’. Λέω ‘ναι, έχει λευχαιμία’. Και μου είπε ότι ‘θέλετε να σας βοηθήσουμε οικονομικά’. Έχω πάθει πλάκα, αμαρτία μεγάλη».
Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και η τακτική του «μπλοκαρίσματος» των χρημάτων
Μόλις εξασφάλιζαν τη συγκατάθεση των γονέων, ξεκινούσε το συστηματικό «πλιάτσικο». Συχνά πυκνά οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ έβαζαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έλεγαν πως πρέπει να σταματήσουν οι δωρεές γιατί δήθεν το απαιτούμενο ποσό είχε καλύψει πλήρως τις ανάγκες του παιδιού.
Με αυτόν τον τρόπο, ο κόσμος πείθονταν ακόμη περισσότερο πως είχε να κάνει με μία σοβαρή, διαφανή και αξιόλογη ΜΚΟ. Ωστόσο, στην πραγματικότητα επρόκειτο για ένα καλοστημένο τέχνασμα, ενταγμένο στον ανήθικο σκοπό να απομυζούν τεράστιες δωρεές από τους πολίτες και να δίνουν ελάχιστα στους γονείς που είχαν πραγματική ανάγκη.
Ένας άλλος γονιός καταθέτει τη δική του εφιαλτική εμπειρία με την οργάνωση: «Μαζεύτηκαν 42.000 ευρώ 16 Οκτωβρίου και ξαφνικά μου τον σταματάει. Εμείς ζητούσαμε περίπου 95.000 σε ποσό. Μου λέει ‘θεωρώ ότι είναι αποτυχημένος. Δεν θέλω να φανούμε αποτυχημένοι σαν ΜΚΟ’. Μου λέει ‘δεν θα αντιδράσεις. Θα ακούσεις αυτό που λέω γιατί με έχεις ανάγκη’. Λέω κάνε υπομονή. Ανάγκη έχουμε τα λεφτά. Μπροστά στην υγεία του παιδιού δεν υπολόγισα τον εαυτό μου και την αξιοπρέπειά μου. Τα 42.000 μου λέει μπλοκαρίστηκαν μετά. ‘Μπλοκαρίστηκαν. Δεν θα πάρεις μία’, λέει».
Η απόγνωση των οικογενειών και το αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης
Η τακτική διαχείρισης των κονδυλίων δεν άφηνε κανένα περιθώριο ελέγχου στους ίδιους τους γονείς, οι οποίοι μέσα στον πόνο και την αβεβαιότητα για την επιβίωση των παιδιών τους εμπιστεύονταν τους χειρισμούς της οργάνωσης. «Και όταν μιλάμε για ΜΚΟ, πού να πάει το μυαλό του γονιού και σ’ αυτό που περνάω με το παιδί μου; Γιατί πήγαιναν τα λεφτά στον πρόεδρο. Δεν είχα εγώ δικό μου λογαριασμό», αναφέρει απελπισμένος ένας εκ των καταγγελλόντων γονέων.
Διαβάστε επίσης
Μετά τις αποκαλύψεις και το μέγεθος της απάτης που αποκαλύπτεται καθημερινά, οι οικογένειες που εμπιστεύτηκαν τη συγκεκριμένη οργάνωση νιώθουν βαθιά προδομένες. Τώρα, αναζητούν όλοι δικαιοσύνη, ζητώντας από τις αρχές να φτάσουν το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι όσοι πλούτισαν εκμεταλλευόμενοι την αρρώστια αθώων παιδιών.






0 ΣΧΟΛΙΑ