«Έφυγε» από τη ζωή ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ – Ο άνθρωπος που «πήδηξε από το διάστημα» σκοτώθηκε σε δυστύχημα με paraglide

Ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ, ο εμβληματικός αθλητής που το 2012 έμεινε στην ιστορία για την ελεύθερη πτώση του από τη στρατόσφαιρα, έχασε τραγικά τη ζωή του την Πέμπτη(17/7) σε δυστύχημα με αλεξίπτωτο πλαγιάς στην κεντρική Ιταλία. Ο 56χρονος Αυστριακός βρισκόταν σε πτήση πάνω από το Πόρτο Σαντ Ελπίντιο, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έχασε τον έλεγχο και συνετρίβη δίπλα στην πισίνα ενός ξενοδοχείου.
Η ζωή και τα ανεπανάληπτα ρεκόρ του
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πιθανή ξαφνική αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ο δήμαρχος της πόλης, Μαξιμιλιάνο Τσιαρπέλα, έκανε λόγο χαρακτηριστικά για άνδρα «ενός συμβόλου θάρρους και πάθους για τις ακραίες πτήσεις».
Ο Μπαουμγκάρτνερ έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν, με τη στήριξη της Red Bull, εκτέλεσε άλμα από ύψος 38 χιλιομέτρων πάνω από το έδαφος, σπάζοντας το φράγμα του ήχου και φτάνοντας ταχύτητα 1.343 χλμ./ώρα. Η ελεύθερη πτώση του διήρκεσε εννέα λεπτά και τον παρακολούθησαν ζωντανά από εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.
Πρώην στρατιωτικός αλεξιπτωτιστής, ο «Fearless Felix» είχε γράψει ιστορία και με εντυπωσιακά άλματα από τα Πέτρωνα Τάουερς στη Μαλαισία, τον Χριστό Λυτρωτή στο Ρίο, και τη Μάγχη. Το πάθος του για τα ύψη συνοδευόταν και από κάποιες αντιδράσεις, όπως η επεισοδιακή διαμάχη με Έλληνα οδηγό στο Σάλτσμπουργκ, για την οποία είχε καταδικαστεί σε πρόστιμο.






0 ΣΧΟΛΙΑ