ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποιεί ο Τραμπ: Δεν θα προχωρήσει τίποτα στο Ουκρανικό αν δεν καθίσουμε κάτω ο Πούτιν κι εγώ

Προειδοποιεί ο Τραμπ: Δεν θα προχωρήσει τίποτα στο Ουκρανικό αν δεν καθίσουμε κάτω ο Πούτιν κι εγώ
Η ισχυρή προειδοποίηση του Τραμπ
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Κατά τη διάρκεια πτήσης με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε μία ακόμα ηχηρή δήλωση αναφορικά με το πολεμικό μέτωπο Ρωσίας – Ουκρανίας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να σημειωθεί καμία ουσιαστική πρόοδος στο Ουκρανικό ζήτημα, αν δεν υπάρξει απευθείας συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Δεν θα προχωρήσει τίποτα στο Ουκρανικό αν δεν καθίσουμε κάτω ο Πούτιν κι εγώ», ανέφερε χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή.

Ο διπλωματικός «πυρετός» στην Τουρκία

Εν τω μεταξύ, στην Κωνσταντινούπολη έχουν προγραμματιστεί για σήμερα ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται ήδη στην Άγκυρα, όπου πραγματοποιεί συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ελπίζοντας σε πολιτική και διπλωματική ώθηση για την ουκρανική πλευρά.

Ωστόσο, οι προσδοκίες φαίνεται να είναι περιορισμένες, καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη ρωσική αποστολή στην Τουρκία «διακοσμητική», προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Μόσχας.

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, απάντησε οργισμένα, χαρακτηρίζοντας τον Ζελένσκι «κλόουν», με το κλίμα να είναι κάθε άλλο παρά ευνοϊκό είναι για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

Η δήλωση του Τραμπ, σε αυτό το χρονικό σημείο, ερμηνεύεται από πολλούς αναλυτές ως μήνυμα ισχύος και προσωπικής διπλωματικής παρέμβασης.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου