Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το Survivor στην Αθήνα: Τα πιο εξωτικά στέκια στο κέντρο της πρωτεύουσας που θα σας πάνε... Άγιο Δομίνικο! (Photos)

12 Φεβρουαρίου 2018 08:12
Το Survivor στην Αθήνα: Τα πιο εξωτικά στέκια στο κέντρο της πρωτεύουσας που θα σας πάνε... Άγιο Δομίνικο! (Photos)

Με τις καλοκαιρινές διακοπές να αργούν ακόμη και με το Survivor να μας ανοίγει καθημερινά την όρεξη για εξωτικούς προορισμούς, βρίσκουμε τη μέση λύση που δεν στερείται σε γεύση και ομορφιά. Βάζουμε πλώρη, λοιπόν, για τα πιο εξωτικά στέκια της Αθήνας, για φαγητό και ποτό.

Για φαγητό…

Buba
Από το μενού του που αγαπά τα ασιατικά πιάτα μέχρι τη διακόσμηση, με τις χαρακτηριστικές ασιατικές ομπρέλες, τα φαναράκια, τα χαλιά και τις φλοράλ μαξιλάρες του κήπου, το bistrot exotique της Κηφισιάς είναι το ιδανικό μέρος για τους λάτρεις των εξωτικών απολαύσεων. Στα συν και τα πολύ καλά εξωτικά cocktails.
Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά, τηλ. 210 6231151.

Che
Είναι από τις πιο πρόσφατες αφίξεις της πόλης και είναι το εστιατόριο που μας ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική με την πρώτη ματιά. Το εκπληκτικό, πολύχρωμο σκηνικό τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στον κήπο -όπου κυριαρχεί η τοιχογραφία της Φρίντα Κάλο-, μας βάζουν αμέσως στο κλίμα, με τα tacos, τα chimichangas και τα ζουμερά κρέατα, παρέα με τα cocktails να απογειώνουν την έξοδο μας.
Καραΐσκου 151, Πειραιάς, τηλ. 210 4296660.

Big Kahuna
Στον Κεραμεικό υπάρχουν πολλές αποθήκες και συνεργεία. Ένα, όμως, είναι αυτό που μόλις περάσεις την του θα “μεταφερθείς” σε μία εξωτική παραλία στην Χαβάη. Ο λόγος για το Big Kahuna με το πάτωμα που μοιάζει με άμμο, τα εξωτικά φυτά, τις καλαμωτές, τα ψάθινα φωτιστικά, τις σανίδες του σερφ, και την “καλύβα με φοινικόφυλλα” για κουζίνα. Εκεί δοκιμάζεις μεταξύ άλλων και χορταστικά burgers, όπως το ξεχωριστό burger με μπιφτέκι από φιλέτο κροκόδειλου.
Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός, τηλ. 210 5244100.

Amigos Γλυφάδα
Το γνωστό εστιατόριο της Γλυφάδας μας ταξιδεύει στο Μεξικό με τα πιάτα του αλλά και με το ιδιαίτερο décor που συνδυάζει τις γήινες αποχρώσεις με τα έντονα χρώματα της μεξικάνικης παλέτας, με ανάγλυφους κάκτους στους τοίχους, ζωγραφισμένους Mariachi και διάφορα μεξικάνικα διακοσμητικά. Στα συν και ο καταπράσινος, μεγάλος κήπος με τις μπανανιές και τους κάκτους.
Kύπρου 65Α, Γλυφάδα, τηλ. 210 8983167.

Για ποτό…

Rehab
Γαλάζια, τιρκουάζ φώτα, μαρμάρινη μπάρα και τραπέζια, χρυσαφένιες λεπτομέρειες, ταπετσαρία με αποτυπώματα φύλλων κοκκοφοίνικα και ένα ενυδρείο με μεγάλα και μικρά ψάρια και μια συλλογή από κρύσταλλα Murano. Σαν να λέμε ένα από τα πιο εξωτικά μέρη για να πιεις το ποτό σου στο κέντρο της Αθήνας, με μία πολύ ενδιαφέρουσα κάρτα με signature cocktails που πρέπει να δοκιμάσεις.
Θησέως 16, Αθήνα, τηλ. 210 3211434.

Mr Peacock
Σε μια από τις κρυφές στοές του Χαλανδρίου βρίσκεις ένα από τα πιο high volume bar όχι μόνο της περιοχής αλλά και της πόλης. Ο κήπος του με το εξωτικό σκηνικό με την καντίνα και τα σερφ, γεμίζει από νωρίς το πρωί για καφέ και pancakes (που έρχονται σε μεγάλες μερίδες), ενώ το βράδυ ανεβάζει ένταση, με την εσωτερική μπάρα να πλημμυρίζει από νεαρόκοσμο και τα cocktails να ρέουν άφθονα.
Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6800390.

Tiki bar
Το καλοκαίρι τα εξωτικά tiki cocktails, στα χαρακτηριστικά ποτήρια τους (tiki mugs) πρωταγωνιστούν. Δεν γίνεται λοιπόν να μην βάλεις στο πρόγραμμα και το exotic bar Tiki με τους λεοπάρ καναπέδες και καθίσματα, τους φοίνικες και τα λοιπά εξωτικά διακοσμητικά. Εκεί θα δοκιμάσεις, μεταξύ άλλων, zombie, mai tai και scorpion, υπό τους ήχους καλής μουσικής, με τα lives να μη λείπουν ποτέ από το πρόγραμμα τους.
Φαλήρου 15, Μακρυγιάννη, τηλ. 210 9236908.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share