Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Το μαθηματικό κουίζ με τον πιγκουίνο και τα μπαλόνια που κανείς δεν το έλυσε με την πρώτη

Μπορείτε να το λύσετε;

18 Νοεμβρίου 2020 11:59
Το μαθηματικό κουίζ με τον πιγκουίνο και τα μπαλόνια που κανείς δεν το έλυσε με την πρώτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το παρακάτω μαθηματικό κουίζ αρκετοί προσπάθησαν να το λύσουν αλλά κανείς δεν τα κατάφερε με την πρώτη, όπως και τον γρίφο με την κοπέλα και το παγωμένο τσάι.

Συγκεκριμένα τον τελευταίο καιρό στα social media κυκλοφορούν αρκετοί γρίφοι και κουίζ που βάζουν τους χρήστες στο διαδίκτυο σε αρκετές δοκιμασίες με αποτέλεσμα να εκπαιδεύσουν τον εγκέφαλο τους. Παρακάτω ακολουθεί μία μαθηματική ακολουθία που βρίσκεται στο κουίζ αυτό όπου και πρωταγωνιστούν ένα αξιολάτρευτο μίνιον, ένας πιγκουίνος, κάποια μπαλόνια και κάποια παπιγιόν.

Κανένας δεν μπορεί να το λύσει με την πρώτη, παρότι είναι φαινομενικά εύκολο. Χρειάζεται παρατηρητικότητα για να κάνει κανείς τις σωστές μαθηματικές πράξεις και να βρει τη λύση.

Δείτε το κουίζ

Πολλοί προσπάθησαν να λύσουν αυτό το μαθηματικό κουίζ με λίγα άτομα να τα καταφέρνουν.

Παρακάτω μπορείτε να ελέγξετε αν βρήκατε την απάντηση ή έστω αν δεν τα καταφέρατε να δείτε την λύση. Προσοχή μην κλέψετε! Καλή σας επιτυχία!

Δείτε την απάντηση:

Αυτό είναι το μαθηματικό κουίζ που αρκετοί προσπάθησαν να το λύσουν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το τεστ παρατηρητικότητας με τα σπίρτα που "λύγισε" όσους το προσπάθησαν

Αρκετοί θέλουν να δοκιμάζουν τον εαυτό τους σε δύσκολα κουίζ και γρίφους ώστε να γίνονται καλύτεροι και πιο παρατηρητικοί όπως ένα τεστ που δημοσίευσε η CIA και ζήτησε από όλους να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους σε αυτό και να βρουν πόσες τίγρεις βλέπουν.

Συγκεκριμένα στο τεστ παρατηρητικότητας που ακολουθεί, πρέπει να χρησιμοποιήσεις το μυαλό και τη λογική σου για να βρεις τη σωστή απάντηση. Στην παρακάτω φωτογραφία θα δείτε έναν αναπτήρα και μερικά σπίρτα. Πόσα σπίρτα βλέπετε; Μετρήστε τα καλά και προσπαθήστε να βάλετε λίγο τη λογική για να βρείτε τη σωστή απάντηση!

Δείτε την εικόνα

Το τεστ με τα σπίρτα που τους λύγισε όλους στο διαδίκτυο.

Παρακάτω η απάντηση

Αυτό είναι το τεστ με τα σπίρτα που κατάφερε να λυγίσει όλους στο διαδίκτυο.

Το τεστ παρατηρητικότητας που θα σας βοηθήσει να ενταχτείτε στην... CIA

Στον λογαριασμό της στο Twitter δημοσίευσε η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ δύο εικόνες βάζοντας σκληρή δοκιμασία στους ακόλουθους της να βρουν τις 10 διαφορές. Παράλληλα δείτε άλλο ένα τεστ που είχε βάλει η CIA την περίοδο του Halloween.

Σύμφωνα με την CIA, οι δυο εικόνες που απεικονίζουν έναν όμορφο δρόμο σε μια πόλη που δεν διευκρινίζεται μπορεί να δείχνουν πανομοιότυπες, όμως διαφέρουν σε 10 σημεία μεταξύ τους. «Δοκιμάστε τις ικανότητες παρατηρητικότητάς σας. Μπορείτε να διακρίνετε τις 10 διαφορές στις παρακάτω εικόνες;», αναφέρει η λεζάντα της ανάρτησης, με πολλούς χρήστες να σπεύδουν να ανταποκριθούν στην πρόκληση.

Η μεγάλη παγίδα!

Σύμφωνα με την Daily Mail, κάποιοι κατάφεραν να βρουν τις 10 διαφορές, κάποιοι απέτυχαν παταγωδώς, και κάποιοι αποδείχτηκαν πιο αετομάτηδες από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών της ΗΠΑ – ή τουλάχιστον τα άτομα που διαχειρίζονται τα social media της.

Κι αυτό γιατί κατάφεραν να εντοπίσουν 12 διαφορές αντί για 10, αποδεικνύοντας ότι αποτελούν ιδανικούς υποψήφιους για «επιστράτευση».

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, οι δύο επιπλέον διαφορές που εντόπισαν οι χρήστες με το κοφτερό μάτι ήταν μια λεπτή γραμμή μπογιάς στην αριστερή πλευρά κάτω από μία από τις αψίδες, που έλειπε από τη μία φωτογραφία, και ένα λογότυπο στο αυτοκίνητο αριστερά που υπάρχει μόνο στη μία εικόνα.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share