Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γιατί οι Ιταλοί δεν σπάνε ποτέ τα μακαρόνια στο βράσιμο

Τρομερό!

2 Νοεμβρίου 2020 22:38
Γιατί οι Ιταλοί δεν σπάνε ποτέ τα μακαρόνια στο βράσιμο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γιατί οι Ιταλοί δεν σπάνε ποτέ στη μέση τα μακαρόνια πριν τα βράσουν; Όσον αφορά το θέμα «ζυμαρικά», οι Ιταλοί είναι οι ειδικοί και όταν μαγειρεύουν σπαγγέτι ποτέ δεν σπάνε τα μακαρόνια.

Το τρικ είναι καθαρά πρακτικό και οι Ιταλοί το έχουν φιλοσοφήσει ως εκεί που δεν πάει γιατί πολύ απλά δεν αντιμετωπίζουν τα μακαρόνια ως είδος τροφής, αλλά ως κομμάτι της εθνικής τους κουλτούρας.

Το μαγείρεμά τους γίνεται με τεχνική και δίνουν ιδιαίτερη βάση στο ζυμαρικό αλλά και τη σάλτσα που το συνοδεύει.

Ένα από τα πράγματα, λοιπόν, που δεν κάνουν είναι να σπάνε τα σπαγγέτι γιατί μετά δεν μπορούν να τυλιχτούν στο πιρούνι όπως πρέπει, αλλά και γιατί με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουν και να λερωθούν με τη σάλτσα.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βράσεις μακαρόνια ξανασκέψου το πριν τα σπάσεις, ενώ δες τα 7+1 μυστικά για να τρως μακαρόνια χωρίς να παχαίνεις.

Πήρε μακαρόνια και τα πέρασε μέσα από λουκάνικα - Μόλις δείτε τον λόγο θα το κάνετε αμέσως (Video)

Στο 90% του πληθυσμού αρέσουν τα μακαρόνια, οι μακαρονάδες και κάθε είδους παρασκευή που βασίζεται σε ανάλογα ζυμαρικά. Όμως, στο βίντεο παρακάτω δίνεται μία διαφορετική ιδέα για το πως μπορούμε να φτιάξουμε μία μακαρονάδα με λουκάνικα, με έναν πολύ δημιουργικό τρόπο και μπορεί να σας ενθουσιάσει!

Δείτε το video:

Επίσης, ένα απολαυστικό πιάτο δημιουργήθηκε με μακαρόνια και κιμά, αλλά δεν είχαμε σκεφτεί να φτιάξουμε με τον συγκεκριμένο τρόπο που θα βρείτε στο βίντεο.

Πρόσθεσε στα μακαρόνια που έβραζαν ένα ποτήρι παγωμένο νερό - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Ποιο είναι το μυστικό για το βράσιμο των μακαρονιών; Άμα ρίξετε ένα ποτήρι παγωμένο νερό την ώρα που βράζουν, τότε το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Και μιας και μιλάμε για μυστικά, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε βούτυρο στα μακαρόνια.

Ακόμα ένα κόλπο για να κάνετε την τέλεια μακαρονάδα, Ρίξτε νερό στη κατσαρόλα μέχρι τη μέση και περιμένετε μέχρι να βράσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο νερό. Περιμένετε, μέχρι να αναδυθούν και στη συνέχεια, σιγά σιγά, ρίχνουμε ένα ποτήρι κρύο νερό. Μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά.

Οι μεγαλύτεροι σεφ προειδοποιούν: Μην παραγγέλνετε μακαρόνια σε αυτά τα εστιατόρια

Μια νέα αποκάλυψη έκαναν γνωστοί σεφ της Νέας Υόρκης, και έχει να κάνει με τα φαγητά που δεν πρέπει να παραγγέλνουμε από ταβέρνες και εστιατόρια. Ένα από αυτά είναι τα μακαρόνια...

Ο σεφ Μίχαελ Άρμστρονγκ της Νέας Υόρκης, συμβουλεύει να παραγγέλνετε πιάτα που είναι η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Μην περιμένετε τίποτα καλό όταν παραγγέλνετε ζυμαρικά σε μια πιτσαρία ή ψάρι σε ένα ψητοπωλείο».

Τα υλικά για τα πιάτα που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση, καταλήγουν να μένουν στα ψυγεία για μεγάλο διάστημα. Έτσι, αυξάνεται ο κίνδυνος να μην είναι καλά, και επίσης εδώ θα δείτε το τυρί που δεν πρέπει να παραγγέλνετε στις ταβέρνες.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share