Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2020

Κάντε αυτό το μικρό κολπάκι: Αυτή είναι η συνταγή για τα πιο εύκολα μακαρόνια

Ποιο είναι;

16 Ιουλίου 2020 17:20
Κάντε αυτό το μικρό κολπάκι: Αυτή είναι η συνταγή για τα πιο εύκολα μακαρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κανείς δε λέει όχι σε μία νόστιμη μακαρονάδα κι αυτή η συνταγή θα γίνει η επόμενη αγαπημένη σας εκδοχή. Πρόκειται για μία απλή μακαρονάδα με λίγο διαφορετικές προσθήκες για να αναβαθμίσετε τη γεύση σας.

Μπορεί να νομίζετε ότι κάνετε την τέλεια μακαρονάδα, αλλά η πραγματικότητα διαφέρει. Πολλοί κάνουν αυτό το λάθος στο βράσιμο, και με το παρακάτω κόλπο μόνο θα μπορέσετε να πείτε ότι κάνατε τα καλύτερα μακαρόνια.

Υλικά:

  • 1/2 κιλό μακαρόνια
  • Χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • 1/3 φλιτ. λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Φύλλα από μια χούφτα φρέσκο θυμάρι
  • 1/3 φλιτ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία:

  • Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα βγάζετε ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο που αναγράφουν οι οδηγίες στο πακέτο.
  • Πριν τα στραγγίξετε, κρατήστε ένα φλιτζάνι από το νερό για τη συνέχεια.
  • Έπειτα τρίβετε το σκόρδο και τα λεμόνια (Εκτός από το χυμό, χρειάζεστε και το ξύσμα).
  • Στίβετε τα λεμόνια σε ένα ποτήρι και αφήνετε το χυμό στην άκρη.
  • Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε ένα μέσο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να θερμαίνεται μέσω, περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι αρωματικά, αλλά όχι να ροδίσει, περίπου ένα λεπτό.
  • Προσθέστε το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί, να αυξήσει την φωτιά σε μέτρια-υψηλή, και σιγοβράζετε μέχρι το υγρό να μειωθεί κατά το ήμισυ(περίπου 5′).
  • Πασπαλίστε με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας νερό τα ζυμαρικά, προσθέστε το βούτυρο και σβήστε τη φωτιά τη στιγμή που θα λιώσει.
  • Προσθέστε τα ζυμαρικά πίσω στο τηγάνι, ακολουθούμενο από το ξύσμα λεμονιού και το τυρί παρμεζάνα, πετώντας στο παλτό όλα τα μακαρόνια με τη σάλτσα.
  • Προσθέστε περισσότερο ζυμαρικά νερό όπως απαιτείται, 1 κουταλιά της σούπας σε έναν χρόνο.
  • Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
  • Σερβίρετε ολοκληρώνεται με επιπλέον τυρί παρμεζάνα, θυμάρι και κόκκινο πιπέρι, αν θέλετε.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share