Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μην το ξανακάνετε: Το λάθος που κάνουμε στο βράσιμο και χαλάει τα μακαρόνια

Δώστε βάση

11 Ιουλίου 2020 18:14
Μην το ξανακάνετε: Το λάθος που κάνουμε στο βράσιμο και χαλάει τα μακαρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια είναι ένα σταθερά εύκολο και νόστιμο φαγητό, που μπορούμε να φτιάξουμε μαζί με κάποια σάλτσα, ώστε να απολαύσουμε, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε και ποια είναι τα σωστά... κόλπα στο βράσιμό τους.

Πολλές φορές είναι λογικό τα μακαρόνια να μην καταναλωθούν μόλις βραστούν την πρώτη φορά, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να μας μείνουν για κάποιο επόμενο γεύμα. Το πρόβλημα είναι, ότι όταν προσπαθήσουμε να τα ζεστάνουμε καλά, αυτά μπορεί να είναι κολλημένα μεταξύ τους, κάτι που οφείλεται σε ορισμένα λάθη στο βράσιμο, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε τι μπορεί να γίνει, αν βάλετε ντομάτες και κρεμμύδι μαζί στην κατσαρόλα.

Ένα από αυτά αφορά το λάδι. Εν ολίγοις, το λάδι στο βράσιμο των μακαρονιών δεν είναι απαραίτητο και σε καμία περίπτωση δεν βοηθά τα μακαρόνια να μην κολλήσουν, αφού όταν σουρώνονται το λάδι θα ξεπλυθεί.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το λάδι, τότε καλό είναι να το βάλετε μόλις σουρώσετε τα μακαρόνια και να τα ανακατέψετε ελαφρώς, ώστε αυτό να εξαπλωθεί και αυτά να μην κολλήσουν.

Βάζει μακαρόνια σε μία κούπα του καφέ - Θα τρέξετε να το κάνετε μόλις δείτε τι έφτιαξε

Βάζει τα μακαρόνια σε μία κούπα του καφέ, και φτιάχνει κάτι που θα σας ξετρελάνει. Αν σας αρέσουν οι περίεργες συνταγές, τότε πρέπει να το δοκιμάσετε.

Όταν οι καλεσμένοι σας δούνε αυτή τη πεντάστερη παρουσίαση των ατομικών μερίδων , θα αναρωτιούνται πως το κάνατε. Αν κάνετε και αυτό εδώ το κόλπο των σεφ, σίγουρα θα είναι ονειρικό το αποτέλεσμα. Κανείς δεν θα πιστεύει ότι φτιάξατε αυτές τις εύκολες μίνι πίτες με τυρί και ριγατόνι σε μια κούπα του καφέ.

Η μαγεία πίσω από αυτό το ελκυστικό πιάτο είναι στην πραγματικότητα πολύ απλή: στρώση με ριγατόνι γεμισμένα με τυρί μοτσαρέλλα, σάλτσα και φρέσκο βασιλικό σε μια κούπα.

Ψημένα στο φούρνο μέχρι το τυρί να λιώσει και η σάλτσα να αρχίσει να βράζει . Μετά αναποδογυρίστε το μέσα σε ένα πιάτο και κάντε την αποκάλυψη. Αυτό το γεύμα κούπας είναι μια γρήγορη πίτα με ριγατόνι που μπορείτε να φτιάξετε χωρίς τηγάνι .

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share